CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / DANIEL FLOREA, DEPUTAT PSD:"Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 21 februarie 2014

"Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă"

Dezbaterea din Senat pe marginea Codului insolvenţei se va încheia la începutul săptămânii viitoare, după care va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, fiind unul dintre proiectele legislative urgente, asumate de Guvern şi Parlament, conform afirmaţiilor domnului Daniel Florea, deputat PSD, membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor. Domnia sa îşi exprimă speranţa că acest Cod va fi adoptat până de Paşti (n.r. - luna aprilie).

Daniel Florea arată că noul Cod al insolvenţei este un instrument pentru mediul de afaceri: "Trebuie să ne raportăm la realităţile economice care impun un mediu de afaceri predictibil. S-a spus despre Legea 85/2006 privind insolvenţa că este favorabilă debitorilor, că e greoaie, că permite prea multe modalităţi de interpretare, că prevede termene prea lungi, care permit tergiversarea soluţionării dosarelor în instanţe. Vrem rezolvarea acestor lucruri acum. Am văzut toate propunerile pentru Cod, pe care le-am primit de la CSM, de la mediul de afaceri, de la practicieni. Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă. Codificarea legilor speciale, a materiei, este ceea ce trebuie să ne asumăm cu toţii".

Domnia sa a menţionat că este un lucru bun renunţarea la introducerea în Cod a insolvenţei administrativ-teritoriale pentru că aceasta ar fi creat probleme de natură politică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro