•Mircea Ursache, ASF
"Finanţarea economiei trebuie să se mute «cu bagaje» pe piaţa de capital, în detrimentul băncilor"
Finanţarea economiei naţionale, fie că este vorba de companii private sau de stat, fie că este vorba de listări, trebuie să se mute cu bagajele în zona pieţei de capital, în detrimentul celei bancare, a spus, ieri, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în deschiderea conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", organizată de ziarul BURSA.
•Anca Vlad, CNPR
"Trebuie să acordăm atenţie investitorilor autohtoni, care mizează pe România"
PREZENTARE
Capitalul autohton este, în mod evident, o importată sursă de creştere economică, afirmă doamna Anca Vlad, preşedintele "Fildas-Catena Group", prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), arătând că 77% din profiturile nete declarate la nivelul ţării noastre sunt obţinute de companiile româneşti, iar diferenţa de 23% - de societăţile cu capital străin.
•Prof. Univ. Ioan Cuzman
"Ne aflăm într-un moment în care trebuie să se trezească toţi decidenţii"
PREZENTARE
România se află la răspântie, la un moment în care trebuie să se trezească toţi decidenţii, indiferent că discutăm despre Executiv, Legislativ sau alţi factori, este de părere domnul Ioan Cuzman, profesor la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad.
•Florin Jianu, PTIR
"Simplificarea şi debirocratizarea, modalităţile pentru o dezvoltare sănătoasă"
Pentru o dezvoltare sănătoasă avem nevoie de o simplificare şi o debirocratizare, acest lucru ţinând în chingi avansul economic al ţării noastre, a declarat Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în cadrul conferinţei "Strategia de dezvoltare a României".
•Ovidiu Demetrescu, ARBA
"Avem un potenţial agricol valorificat de străini"
Ţara noastră are un potenţial agricol pe care vin străinii să ni-l valorifice, scoţând rentabilităţi de 10-12%, a declarat, ieri, Ovidiu Demetrescu, preşedintele al Asociaţiei Române pentru Bună Administrare (ARBA), care mai apreciază că România are şanse bune să devenină un hub energetic regional.
•Eugen Scheuşan, Electromagnetica
"Industriaşii nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii"
În momentul de faţă, industria este singurul sector care ar putea să scoată România din greaua situaţie economică în care se află, consideră Eugen Scheuşan, directorul general al "Electromagnetica", care trage un semnal de alarmă, arătând că întreprinzătorii din domeniu "nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii politici care iau hotărâri fără consultare, în mod evident de multe ori în defavoarea capitalului românesc".
•Deputatul Andreea Paul
"Nu ne lipseşte nimic să devenim cea mai bogată ţară europeană"
Dezvoltarea economică vine din schimbare, nu din continuitate, consideră deputatul Andreea Paul (PNL), care a declarat ieri că ţara noastră are nevoie de o schimbare de fond.
•Mihai Ionescu, ANEIR
"Autorităţile au un fel de alergie la antreprenorii români"
Autorităţile noastre au un fel de alergie faţă de antreprenorii sau capitaliştii români, a declarat, ieri, Mihai Ionescu, copreşedinte al Consiliului de Export şi secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).
•Bryan Jardine, Wolf Theiss Bucharest
"Lupta României împotriva problemelor de corupţie atrage investitorii străini"
Lupta dată de România împotriva problemelor de corupţie, nivelul ridicat al comunicării în limba engleză şi al educaţiei forţei de muncă încurajează şi atrag investitorii străini, a declarat, ieri, Bryan Jardine, Managing Partner, Wolf Theiss Bucharest.