Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEIFlorin Jianu, PTIR: "Simplificarea şi debirocratizarea, modalităţile pentru o dezvoltare sănătoasă"

A.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Florin Jianu, PTIR: "Simplificarea şi debirocratizarea, modalităţile pentru o dezvoltare sănătoasă"

Pentru o dezvoltare sănătoasă avem nevoie de o simplificare şi o debirocratizare, acest lucru ţinând în chingi avansul economic al ţării noastre, a declarat Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în cadrul conferinţei "Strategia de dezvoltare a României".

Domnul Jianu a menţionat: "Singura şansă de dezvoltare a României, şi îmi pare rău că Guvernul actual ratează această şansă, este transferul de competenţe de la mediul public la mediul privat".

Potrivit domniei sale, în mediul public, nimeni nu răspunde de nimic, nimeni nu este activat sau promovat, iar în opinia sa, singura şansă de dezvoltare a ţării este să încercăm să dezvoltăm parteneriatul public privat.

Oficialul PTIR a declarat: "Un întreprinzător va căuta să-şi pună în valoare creaţiile şi performanţele, nu să stea la cozi interminabile pentru a obţine documente. În secolul XXI nu este posibil ca, atunci când îţi înregistrezi o companie, să trebuiască să îi scrii trei denumiri posibile, pentru a le da unei doamne, la ghişeu. În era internetului, poţi să faci acest lucru de acasă.

În ţara noastră, durează 180 de zile obţinerea unei autorizaţii de construcţii, ceea ce, pentru un antreprenor, ar putea semnifica sfârşitul".

Domnul Jianu a precizat că 99% dintre cei care lucrează în domenii precum cel alimentar, construcţii şi altele se plâng de forţa de muncă, de faptul că tinerii pe care îi angajează nu au o pregătire adecvată, iar oamenii buni pleacă. Domnia sa a amintit că, atunci când era ministru al IMM-urilor, a iniţiat programul "Primul loc de muncă", cu scopul de a da bani antreprenorilor să plătească oricâte salarii au nevoie pe o perioadă determinată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS