Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEIEugen Scheuşan, Electromagnetica: "Industriaşii nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii"

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Eugen Scheuşan, Electromagnetica: "Industriaşii nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii"

"Interesele capitalului românesc trebuie să domine hotărârile Executivului" 

În momentul de faţă, industria este singurul sector care ar putea să scoată România din greaua situaţie economică în care se află, consideră Eugen Scheuşan, directorul general al "Electromagnetica", care trage un semnal de alarmă, arătând că întreprinzătorii din domeniu "nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii politici care iau hotărâri fără consultare, în mod evident de multe ori în defavoarea capitalului românesc".

Domnul Scheuşan a afirmat: "O problemă a capitalului românesc este că acesta nu are canale de discuţie cu administraţia românească. De multe ori aceste încercări de a contacta decidenţii sunt considerate încălcări ale legii, respectiv trafic de influenţă. Interesele capitalului românesc trebuie să domine hotărârile Executivului".

Eugen Scheuşan a subliniat că este foarte importantă contribuţia capitalului românesc la viitorul economic al României.

"Sprijinul majoritar pe capitalul străin nu poate fi o soluţie, capitalul străin vine, pleacă, îşi urmăreşte propriile interese şi e normal să fie aşa", a spus oficialul "Electromagnetica", menţionând că, date fiind imprevizibilitatea şi instabilitatea situaţilor politice internaţionale, "rămâne să ne sprijinim pe propriul capital".

Domnul Scheuşan a amintit că, în ţara noastră, capitalul străin are destul de multe implemetări industriale - în sectorul auto, în cel electronic sau cel alimentar, însă "este interesant că atunci când, din diverse motive, proprietarul este nevoit să reloce activitatea, în urma investitorilor străini nu rămâne nimic".

Pe de altă parte, Eugen Scheuşan a afirmat că printre necorelările între interesele capitalului românesc şi deciziile Executivului mai apare fenomenul controalelor, al investigaţiilor. Domnia sa a declarat: "La un moment dat, Electromagnetica era în patru controale simultan. Este destul de greu ca în astfel de momente să gestionezi o societate cu sute de angajaţi, cu multe produse, cu problemele aferente".

În opinia oficialului companiei, şi în privinţa acestor măsuri ale controalelor "ar fi binevenită o discuţie cu Legislativul" pentru a stabili ce se poate controla, când se poate controla şi cu ce motiv.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Vorbe care nu justifica pierderile!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Incompetenta justificata macroeconomic!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS