Dezvoltarea romaniei 2020Dezvoltarea romaniei 2020

subiectespeakerirevista preseiediţiipartenerievenimente bursa

Videoconferinţa BURSA
“Strategia de Dezvoltare a României
Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Strategia de dezvoltare a României” cu tema “Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”, în data de 23 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

Dezvoltarea romaniei 2020
 

subiecte

Impactul social al pandemiei – vom reveni la ce era înainte sau vom intra într-o nouă realitate?

Măsurile necesare pe plan intern pentru relansarea economică (finanţare-inovare-competitivitate) şi integrarea acestora în planul european de redresare;

Măsurile fiscale aşteptate de mediul antreprenorial - ce oferă România versus ce propune UE;

Strategiile mediului de afaceri pentru depăşirea crizei - ce au de făcut antreprenorii ca să capitalizeze planul UE;

Soluţiile în faţa unui al doilea val - avem nevoie de un alt model de dezvoltare?

Principalele competenţe câştigate în urma crizei;

Next Generation - instrument financiar care schimbă coordonatele UE privind finanţarea; Cum se va finanţa acest instrument?

Este acest plan un game-changer care modifică funcţionarea UE?

Avantajele Next Generation pentru România;

Oportunităţi naţionale de dezvoltare şi relansare economică în contextul Green Deal.

 

speakeri

Laszlo BorbélyLaszlo Borbély
Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului României

"Pentru proiectele viitoare, este nevoie să finalizăm Strategia Integrată Energie-Schimbări Climatice"

În zona dezvoltării durabile, ţara noastră este un fel de catalizator, un hub regional cu obiective precise, dar deşi avem un comitet interdepartamental - Guvernul României - şi vom avea un Consiliu Consultativ, nu suntem pregătiţi în unele domenii, cum este de exemplu eficienţa energetică pentru care avem şi o strategie făcută cu Banca Mondială, a arătat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Laszlo Boirbely a precizat: "La nivelul României trebuie să finalizăm Strategia Integrată Energie - Schimbări Climatice, care ar trebui aprobată de Guvern. Pe baza ei vom discuta proiectele viitoare, inclusiv cele din industria turismului şi a marilor companii, dar trebuie să ne mişcăm foarte repede şi să fim activi la nivelul Uniunii Europene.

 

Liviu RogojinaruLiviu Rogojinaru
Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

"Modelele de afaceri vor suferi transformări radicale sub impactul digitalizării"

Modelele de afaceri vor suferi transformări radicale sub impactul digitalizării şi al introducerii inteligenţei artificiale în mediul economic, conform domnului Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care menţionează: "Este foarte probabil ca întreprinderile care nu vor reuşi să facă faţă acestei concurenţe de pe piaţă să dispară. Ne place, nu ne place, acesta este un adevăr trist. Administraţia publică urmează să introducă tehnologii şi soluţii digitale care o vor face mai eficientă. Nu se pune problema dacă vrem sau nu această transformare, ea trebuie făcută. Creăm pachete pe care să le punem la dispoziţia IMM-urilor pentru digitalizare. Vrem ca acestea să intre în lumea normală a secolului XXI".

 

Siegfried MureşanSiegfried Mureşan
Europarlamentar

"UE şi-a mobilizat rezerva din buget, pentru combaterea crizei actuale"

Uniunea Europeană (UE) îşi foloseşte bugetul drept garanţie ca să împrumute bani din pieţele internaţionale şi să îi pună la dispoziţia ţărilor cu nevoi, ca urmare a crizei provocate de noul coronavisrus, a precizat europarlamentarul Siegfried Mureşan. Oficialul a menţionat: "Imediat după declanşarea pandemiei de Covid 19, în luna martie, UE a reacţionat şi a permis utilizarea sumei de 37 miliarde euro pentru măsuri de combatere a crizei, dintre care peste 3 miliarde au fost destinaţi României, şi a sensibilizat regulile de accesare a fondurilor UE. A fost schimbată destinaţia unor fonduri europene şi 300 de milioane de euro au putut fi cheltuite pentru finanţarea şomajului tehnic, alte 120 de milioane fiind folosite pentru creşterea veni­turilor personalului medical".

 

Dan NicaDan Nica
Europarlamentar

"Autorităţile locale nu au fost consultate cu privire la proiectele de tranziţie energetică"

Pentru primirea sumelor alocate de Comisia Europeană pentru derularea proiectelor din domeniul energetic, trebuie să îndeplinim mai multe condiţii referitoare la faptul că investiţiile respective trebuie să fie verzi, smart, să privească tranziţia energetică sau să fie un rezultat al procesului de cercetare-inovare a precizat europarlamentarul Dan Nica. Dan Nica a arătat: "În domeniul energiei mai există Fondul de Tranziţie Justă, prin care România are alocaţi 3,3 miliarde euro. Banii respectivi vor putea fi luaţi repede dacă depunem rapid proiecte în acest domeniu. Dar, pentru depunerea acestor proiecte privind tranziţia energetică, este necesar să fie consultate autorităţile locale, industria de profil şi apoi este nevoie de avizul Comisiei Europene pentru a da drumul la planurile respective. Din păcate, consultarea cu autorităţile locale nu a început, aceste autorităţi nu ştiu despre fondul de tranziţie justă şi, din această cauză, probabilitatea să demarăm proiectele începând cu 1 ianuarie 2021 este pusă sub semnul întrebării".

 

Camelia EneCamelia Ene
Country Chairman & CEO, MOL România

"Scopul nostru este să devenim furnizor de soluţii şi inovaţii de mobilitate în regiune"

Scopul MOL România este de a deveni furnizor de soluţii şi inovaţii de mobilitate în regiunea noastră, a spus Camelia Ene, Country Chairman & CEO, MOL România, adăugând că, în ultimii ani, Grupul a investit constant în zona de digitalizare. Reprezentantul MOL a precizat: "Viziunea noastră pentru următorii zece ani este ca, staţiile (n.r. de alimentare) noastre să se transforme într-un furnizor de servicii pentru cei care călătoresc, care sunt în mişcare. Iar aici vorbim de la produse alimentare şi cafea, până la consum de electricitate pentru maşinile electrice. Suntem extrem de atenţi la comportamentele consumatorilor şi încercăm să anticipăm care vor fi nevoile clienţilor noştri, astfel încât să fim alături de ei".

 

Dragoş PredaDragoş Preda
Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor

"Sectorul TIC va duce la investiţii totale de 2,4 miliarde euro, în ţara noastră"

Domeniul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor este poate cel mai dinamic domeniu în prezent, nu numai prin lucrările redemarate din infrastructură, dar în special prin cel al comunicaţiilor electronice în bandă largă, care trebuie văzut ca un domeniu cu impact transversal, mai ales că în ultima vreme vorbim tot mai des de teleşcoală, telemuncă, e-commerce şi esport, care la nivel global reprezintă o piaţă mai mare ca industria filmului sau a muzicii, a declarat Dragoş Preda, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Domnia sa a precizat că, potrivit estimărilor, sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) va duce, în România, la investiţii totale de 2,4 miliarde euro, ceea ce înseamnă o creştere PIB de 13%, creştere a locurilor de muncă de 11% şi reducerea costurilor administraţiei care în 2014-2020 a fost de 12% prin aceste soluţii.

 

Cătălin IapăCătălin Iapă
Secretar de Stat, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

"Guvernul este dispus să majoreze plafonul IMM Invest la 20 miliarde lei"

Plafonul de finanţare prin IMM Invest este de 15 miliarde lei, dar dacă se ajunge să fie accesată această sumă, atunci Guvernul este dispus să majoreze plafonul la 20 de miliarde, a spus Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Conform oficialului, 7000 de firme au beneficiat de IMM Invest, circa 6 miliarde lei fiind consumaţi din acest program. Guvernul urmează să publice programul de relansare economică şi toate ministerele vor avea partea lor în acest proiect, spunând foarte concret ce investiţii vor fi realizate în ţara noastră, a precizat domnia sa.

 

Dan SchwartzDan Schwartz
Managing Partner, RSM România SRL

"Sunt împotriva facilităţilor fiscale, care nu fac decât să distorsioneze mecanismele"

Ne îndreptăm spre o schimbare radicală, chiar dacă această schimbare se va produce pe termen lung, este de părere Dan Schwartz, Managing Partner, RSM Romania. În opinia domniei sale, "dificultăţile înseamnă oportunităţi pentru cei care stiu să le depăşească". Criza de acum este comparabilă cu ce se întâmpla după marea depresiune, "când oamenii au trecut de la căruţă şi trăsută la automobil", consideră reprezentatul RSM România, care a precizat, printre altele: "Acum vom trece de la economia fizică, bazată pe materie primă palpabilă, în zona digitală. Acesta este viitorul, chiar dacă pe unii îi sperie". Dan Schwartz a subliniat că este adeptul reformelor, iar economia este capabilă să accepte schimbarea care se produce.

 

Daniel DăianuDaniel Dăianu
Preşedinte al Consiliului Fiscal şi Membru al Academiei Române

"Această pandemie este un şoc excepţional"

Pandemia de Covid-19 este un şoc cu totul excepţional, în condiţiile în care nimeni dintre noi nu a trăit aşa ceva, iar sistemele medicale nu au fost atât de stresate niciodată, potrivit domnului Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal şi membru al Academiei Române, care subliniază: "Nu trebuie să subestimăm această situaţie, să ne gândim că putem asista la o revenire fulminantă a economiilor. Pandemia nu a fost învinsă. Cifrele ne descurajează. Mulţi nu înţeleg că dacă nu ai colaborarea cetăţenilor, dacă nu există un parteneriat între cei care administrează treburile publice şi mediul de afaceri, şi nu în ultimul rând un parteneriat cu cetăţenii, poţi să ajungi în situaţia unor noi măsuri percepute ca fiind foarte restrictive. Această criză are implicaţii de ordin economic şi social, dar şi psihologic. Ea trebuie gestionată cu grijă, cu înţelepciune, astfel încât cetăţenii să îţi fie alături".

 

Tănase StamuleTănase Stamule
Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul economic

"Economia românească, upgradată prin fondurile structurale din programul Green Deal"

Guvernul are trei direcţii strategice pentru relansarea economiei naţionale, iar fiecare dintre acestea este structurată pe mai multe subcategorii, a afirmat Tănase Stamule, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul economic. Conform domniei sale, prima direcţie se referă la stimularea cererii şi ofertei agregate. "Este vorba despre un pachet de 50 miliarde lei, pe care Guvernul le alocă anul acesta prin fonduri europene şi granturi de la bugetul de stat. Pachetul respectiv are în centru programul IMM Invest, care până acum a dus la creditarea a peste 7500 de companii. Pe actuală schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană putem aloca pentru pentru acest program până la 20 miliarde lei, ceea ce ar însemna cel puţin 20.000 de firme beneficiare. Dacă va fi aprobată de Comisia Europeană noua schemă de alocare stabilită prin lege de Parlament, adică un plafon de 30 miliarde lei pentru acest an, vom putea să oferim banii respectivi pentru creditarea companiilor", a precizat consilierul de stat Tănase Stamule.

 

George RotariuGeorge Rotariu
CEO şi Co-fondator Bitcoin România

"Vorbim mult de digitalizare, dar practic ignorăm digitalizarea"

În ţara noastră se vorbeşte foarte mult de digitalizare, dar de fapt se ignoră digitalizarea şi se îndepărtează business-urile care o promovează, a spus George Rotariu, CEO şi Co-fondator Bitcoin România, punctând că, încă din anul 2018 este aproape imposibil pentru orice firmă locală care lucrează cu criptomenede să îşi deschidă conturi la o bancă din România. Directorul Bitcoin România a precizat: "Suntem o societate 100% românească, cu 40 de angajaţi din România, care a plătit sume semnificative la bugetul de stat. Iar băncile din România decid să ne închidă conturile, fără niciun motiv real. Singurul lucru care ne este explicat este faptul că există un risc de spălare a banilor (...). Avem peste 100.000 de clienţi din România, dar din păcate nu mai reuşim să deschidem conturi bancare şi să ne servim clienţii în monedă locală."

 

Corneliu BodeaCorneliu Bodea
Preşedintele Centrului Român al Energiei

"Impactul global al pandemiei, de circa 30 trilioane dolari, se va adânci în eventualitatea unor noi valuri"

mpactul global pe care noua criză sanitară îl are asupra economiei este deja serios, fiind estimat la 30 de trilioane de dolari şi va continua, iar efectele unor eventuale noi valuri ale crizei sanitare vor duce la adâncirea problemelor economice, consideră Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Domnia sa a declarat: "Cred că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă medie de 2-3 ani, în care să ne adunăm puterile, să ne aliniem şi să fim solidari pentru a face faţă acestei crize care ne afectează pe toţi". Totodată, preşedintele CRE a spus că impactul social al pandemiei este deja previzibil: "La nivelu socio-economic, în legătură mai ales cu pierderea locurilor de muncă pentru un număr foarte mare de oameni, numai în România numărul contractelor de muncă suspendate a depăşit 1 milion şi se estimează că până la 200.000 de locuri de muncă se vor transforma în şomaj, fiind o pierdere de forţă de muncă serioasă. Este şi un impact global care ne afectează, de asemenea, dar şi un impact serios în legătură cu modul de muncă şi modul în care eram obişnuiţi să lucrăm".

 
  

alte ediţii

 

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

Energia în priză

Energia în priză
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferința “Energia în priză” , ediţia a VIII- a, în data de 24 septembrie 2020, începând cu ora 09:30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Craciun 2017

Atelierul lui Moş Crăciun
- ediţia cu numărul 19 -

Moş Crăciun a împărţit daruri şi bucurie la Ziarul “BURSA”. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a poposit, sâmbătă, pentru câteva ore, cu tolba plină cu dulciuri şi jucării la Ziarul “BURSA”. În jur de 150 de copii din zona Popa Tatu au fost încântaţi să îl revadă şi să îi spună poezii şi cântecele, îmbrăţişându-l, pe rând, cu emoţie şi bucurie.

detalii eveniment

Gala BURSA 2019

Gala BURSA 2019

Grupul de presă BURSA a sărbătorit 29 de ani de apariţie a ziarului BURSA, în slujba instituţiilor de piaţă, militând pentru corectitudine, justiţie şi prosperitate.

În cadrul evenimentului, la care au participat invitaţi de prestigiu din finanţe, afaceri şi politică, au fost premiate mai multe companii performante din ţara noastră.

Gala BURSA a avut loc în data 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Palatul Parlamentului în Salonul de Recepţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

detalii eveniment

Conferinţa 'FONDURILE EUROPENE'

Conferinţa “FONDURILE EUROPENE”,
- ediţia a XI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei “FONDURILE EUROPENE”, în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'AFACERI ÎN AGRICULTURĂ'

Conferinţa "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ",
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AGRO TV, a VI-a ediţie a conferinţei “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”, în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'Energia în priză'

Conferinţa "Energia în priză",
- ediţia a VII-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat a VII-a ediţie a conferinţei "Energia în priză", în data de 12 Septembrie 2019, începând cu ora 09:30, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

GALA revistei BURSA Construcţiilor
- ediţia a III-a -

Grupul de presă BURSA a organizat GALA revistei BURSA Construcţiilor în data de 27 iunie 2019, începând cu ora 19:30 la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

În cei 22 de ani de apariţie neîntreruptă, revista BURSA Construcţiilor şi-a câştigat reputaţia prin publicarea informaţiilor utile atât investitorilor în construcţii, antreprenorilor, arhitecţilor, producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii, cât şi beneficiarilor implicaţi în proiecte de investiţii în construcţii rezidenţiale, comerciale, industriale, infrastructură.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”

Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinta Internationala de dialog public privat

Conferinţa internaţională de dialog public-privat
“Cybersecurity Romania – Bucharest Talks”
- ediţia a I-a -

Grupul de presă BURSA şi Swiss WebAcademy au organizat, în data de 4 iunie 2019, prima ediţie a Conferinţei internaţionale de dialog public-privat cu tema “Cybersecurity Romania – Bucharest Talks“, începând cu ora 08:30 la Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice, Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute două tematici de mare importanţă:
Noi ameninţări şi atacuri financiare
Intră în serviciu reţeaua 5G! = Pericol exponenţial!

detalii eveniment

Strategia de dezvoltare a României

Strategia de dezvoltare a României
- a V-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a V-a ediţie a conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", în data de 28 mai 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a Conferinţei pe piaţă de capital cu tema: “Tendinţe în pieţele de capital; Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre”, în data de 16 aprilie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Amfiteatru, acces prin Intrarea E, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen 2019

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a organizat Conferinţa “Antreprenoriat fără gen”, în data de 14 martie 2019, începând cu ora 09:30, la Palatul Bragadiru, din Calea Rahovei 147-153, Bucureşti.

“Antreprenoriat fără gen” este forma superioară de emancipare a “Antreprenoriatului feminin”, unde femeile întreprinzătoare nu solicită încurajare, toleranţă sau vreo favoare din partea autorităţilor ori a mediului de afaceri, ci se impun prin calităţile proprii bunurilor pe care le produc şi ale serviciilor pe care le prestează întreprinderile iniţiate de ele.

detalii eveniment

Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Masa rotundă ROMEPS
“Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa rotundă ROMEPS cu tema “Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări“, în data de 28 februarie 2019, începând cu ora 09.30, la Restaurantul Elisabeta, Sala Oglinzilor, din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, Bucureşti.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în data de 21 februarie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?

Masa rotundă BURSA
“Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa Rotundă cu tema “Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”, în data de 14 februarie 2018, de la ora 10:00, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă 114 adoptată la finalul anului trecut a produs nemulţumiri şi în piaţa de energie, întrucât instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector şi plafonează preţul gazelor şi electricităţii la 68 de lei/MWh, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Opiniile sunt diferite în piaţa de profil, în cadrul dezbaterii actori din domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor evidenţiind atât efectele negative ale ordonanţei, cât şi aspectele sale pozitive.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

Energia în priză

Energia în priză
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferința “Energia în priză” , ediţia a VIII- a, în data de 24 septembrie 2020, începând cu ora 09:30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Craciun 2017

Atelierul lui Moş Crăciun
- ediţia cu numărul 19 -

Moş Crăciun a împărţit daruri şi bucurie la Ziarul “BURSA”. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a poposit, sâmbătă, pentru câteva ore, cu tolba plină cu dulciuri şi jucării la Ziarul “BURSA”. În jur de 150 de copii din zona Popa Tatu au fost încântaţi să îl revadă şi să îi spună poezii şi cântecele, îmbrăţişându-l, pe rând, cu emoţie şi bucurie.

detalii eveniment

Gala BURSA 2019

Gala BURSA 2019

Grupul de presă BURSA a sărbătorit 29 de ani de apariţie a ziarului BURSA, în slujba instituţiilor de piaţă, militând pentru corectitudine, justiţie şi prosperitate.

În cadrul evenimentului, la care au participat invitaţi de prestigiu din finanţe, afaceri şi politică, au fost premiate mai multe companii performante din ţara noastră.

Gala BURSA a avut loc în data 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Palatul Parlamentului în Salonul de Recepţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

detalii eveniment

Conferinţa 'FONDURILE EUROPENE'

Conferinţa “FONDURILE EUROPENE”,
- ediţia a XI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei “FONDURILE EUROPENE”, în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'AFACERI ÎN AGRICULTURĂ'

Conferinţa "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ",
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AGRO TV, a VI-a ediţie a conferinţei “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”, în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'Energia în priză'

Conferinţa "Energia în priză",
- ediţia a VII-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat a VII-a ediţie a conferinţei "Energia în priză", în data de 12 Septembrie 2019, începând cu ora 09:30, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

GALA revistei BURSA Construcţiilor
- ediţia a III-a -

Grupul de presă BURSA a organizat GALA revistei BURSA Construcţiilor în data de 27 iunie 2019, începând cu ora 19:30 la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

În cei 22 de ani de apariţie neîntreruptă, revista BURSA Construcţiilor şi-a câştigat reputaţia prin publicarea informaţiilor utile atât investitorilor în construcţii, antreprenorilor, arhitecţilor, producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii, cât şi beneficiarilor implicaţi în proiecte de investiţii în construcţii rezidenţiale, comerciale, industriale, infrastructură.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”

Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinta Internationala de dialog public privat

Conferinţa internaţională de dialog public-privat
“Cybersecurity Romania – Bucharest Talks”
- ediţia a I-a -

Grupul de presă BURSA şi Swiss WebAcademy au organizat, în data de 4 iunie 2019, prima ediţie a Conferinţei internaţionale de dialog public-privat cu tema “Cybersecurity Romania – Bucharest Talks“, începând cu ora 08:30 la Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice, Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute două tematici de mare importanţă:
Noi ameninţări şi atacuri financiare
Intră în serviciu reţeaua 5G! = Pericol exponenţial!

detalii eveniment

Strategia de dezvoltare a României

Strategia de dezvoltare a României
- a V-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a V-a ediţie a conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", în data de 28 mai 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a Conferinţei pe piaţă de capital cu tema: “Tendinţe în pieţele de capital; Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre”, în data de 16 aprilie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Amfiteatru, acces prin Intrarea E, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen 2019

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a organizat Conferinţa “Antreprenoriat fără gen”, în data de 14 martie 2019, începând cu ora 09:30, la Palatul Bragadiru, din Calea Rahovei 147-153, Bucureşti.

“Antreprenoriat fără gen” este forma superioară de emancipare a “Antreprenoriatului feminin”, unde femeile întreprinzătoare nu solicită încurajare, toleranţă sau vreo favoare din partea autorităţilor ori a mediului de afaceri, ci se impun prin calităţile proprii bunurilor pe care le produc şi ale serviciilor pe care le prestează întreprinderile iniţiate de ele.

detalii eveniment

Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Masa rotundă ROMEPS
“Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa rotundă ROMEPS cu tema “Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări“, în data de 28 februarie 2019, începând cu ora 09.30, la Restaurantul Elisabeta, Sala Oglinzilor, din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, Bucureşti.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în data de 21 februarie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?

Masa rotundă BURSA
“Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa Rotundă cu tema “Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”, în data de 14 februarie 2018, de la ora 10:00, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă 114 adoptată la finalul anului trecut a produs nemulţumiri şi în piaţa de energie, întrucât instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector şi plafonează preţul gazelor şi electricităţii la 68 de lei/MWh, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Opiniile sunt diferite în piaţa de profil, în cadrul dezbaterii actori din domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor evidenţiind atât efectele negative ale ordonanţei, cât şi aspectele sale pozitive.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA