Romania strategia dezvoltarii 2023

subiecteconcluziispeakerivideorevista preseiediţiipartenerievenimente bursa

Conferinţa
“România – Strategia dezvoltării”- ediţia a IX-a -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis live, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

 

subiecte

Dezvoltarea și implementarea proiectelor de țară - discuții multe, rezultate puține;

PNRR - rampa de lansare a proiectelor din strategiile de dezvoltare;

Influența indicatorilor macro-economici în evoluția economică;

Infrastructura - motorul pentru dezvoltarea României;

Strategii de dezvoltare aflate în lucru la Ministerul Economiei;

Economia sustenabilă - avantaje și dezavantaje pentru mediul antreprenorial;

Strategii și investiții pentru decarbonizarea economiei și pentru producția de energie verde;

Implicarea sectorului financiar-bancar în dezvoltarea economică a țării;

Importanța proiectelor de genul smart city pentru modernizarea țării;

Agricultura sustenabilă vs agricultura eco;

Programe naționale de educație ca răspuns la criza forței de muncă;

Influența războiului de la graniță asupra procesului de dezvoltare a României.

 

concluzii

Dezvoltarea sustenabilă, între promisiunile decidenţilor politici şi realitatea mediului de afaceri

Dezvoltarea sustenabilă, între promisiunile decidenţilor politici şi realitatea mediului de afaceri

Dezvoltarea sustenabilă a ţării noastre este un concept bine conturat în strategiile întocmite de Guvern de-a lungul ultimilor ani, dar care eşuează în faţa realităţii practice cu care se confruntă mediul de afaceri, este ideea care a reieşit în urma celei de-a IX-ediţii a conferinţei "România - Strategia Dezvoltării" organizată de Grupul de presă BURSA.
În deschiderea evenimentului, Florin Spătaru, ministrul Economiei, a declarat că au fost întocmite două strategii - de competitivitate şi de economie circulară - şi că o prioritate pentru sustenabilitatea economiei naţionale o reprezintă susţinerea industriilor strategice.

 

speakeri

Florin SpătaruFlorin Spătaru
Ministrul Economiei

“Am decis susţinerea unor industrii strategice - metalurgie, producţia de aluminiu şi sectorul echipamentelor energetice”

Strategia de dezvoltare economică este un proiect pe termen lung, iar Ministerul Economiei a demarat, în perioada 2022-2023, finalizarea a două strategii în acest scop - strategia pe competitivitate şi strategia pentru economia circulară -, a declarat ministrul Florin Spătaru.
"Strategia pe competitivitate este în stadiu final, dar avem deja un instrument financiar care a fost accesat de companii pentru creşterea competitivităţii. Avem strategia pentru economica circulară, iar în septembrie vor fi adoptate normele de implementare. Cu toate acestea avem 47 de companii, care au semnat contracte de finanţare printr-o schemă de ajutor de minimis pentru implementarea unor proiecte în zona economiei circulare. Avem elaborată şi o strategie pentru industria de apărare, care urmează a fi analizată şi adoptată. La nivel de documente programatice, avem documentaţia necesară elaborată cu jucătorii din sectoarele economice. Cu toate acestea, simplele strategii şi politici nu sunt suficiente. Trebuie să vorbim despre banii pe care putem să îi atragem, despre finanţările pe care trebuie să le alocăm pentru implementarea acestor strategii. Pentru că în acest sens, avem un exemplu negativ: strategia de dezvoltare industrială 2011-2015, care nu a fost implementată", a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei.

 

Carmen MoraruCarmen Moraru
Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

“Investiţiile, finanţate din sumele alocate din PNRR şi din politica de coeziune”

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este doar unul dintre programele de finanţare a investiţiilor din ţara noastră, a arătat Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
"Într-adevăr, cele 29,1 miliarde euro alocate prin PNRR nu sunt de trecut cu vederea, dar acest plan este doar o parte din finanţarea pe care o avem la dispoziţie prin fonduri nerambursabile, politica de coeziune aducând încă 31 miliarde euro numai din fondurile Uniunii Europene şi, practic, un total de 45 miliarde euro", a precizat secretarul de stat Carmen Moraru.
Doamna Moraru a amintit că până acum din PNRR ţara noastră a primit prefinanţarea de 3,79 miliarde euro şi banii alocaţi pentru cererea de plată numărul 1, în valoare de 2,56 miliarde euro.

 

Cristian NacuCristian Nacu
Senior Country Officer pentru România, International Finance Corporation (WBG)

“România are o mare problemă în infrastructură”

România are o mare problemă în infrastructură, iar International Finance Corporation (IFC), ce face parte din Grupul Băncii Mondiale, îşi doreşte să investească mai mult în această zonă în ţara noastră, a spus Cristian Nacu, Senior Country Officer pentru România, în cadrul instituţiei.
Reprezentantul IFC a afirmat: "În continuare vom sprijini instituţiile financiare din România, atât bancare cât şi nebancare. Vom încerca să sprijinim şi tendinţele noi în domenii precum manufacturing (n.r. producţie), agribusiness şi servicii, iar aici mă refer în primul rând la decarbonizare, inclusiv prin continuarea construirii de clădiri verzi, economia circulară sau e-mobilitatea, domeniu pentru care există foarte mult interes la ora actuală. Dar şi tendinţe de genul relocării şi reajustării lanţurilor de producţie, unde încercăm să ajutăm inclusiv Guvernul pentru a atrage astfel de investiţii".

 

Eduard DumitraşcuEduard Dumitraşcu
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City

“Conceptul de smart city în România este o realitate care vine ca un tăvălug peste noi”

Conceptul de smart city în România este o realitate care vine ca un tăvălug peste noi, susţine Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC), precizând: "În şapte ani de activitate am avut şansa, dar şi frustrarea de a merge în diverse comunităţi. Ceea ce este de reţinut este că ar trebui să existe o colaborare de la firul ierbii până la nivel de administraţii centrale. (...) Două treimi din Strategia de dezvoltare a ţării vorbeşte despre investiţii în economia circulară, în industria de apărare, electromobilitate, hub-uri de inovare... Toate acestea se întâmplă la nivel de smart city. Niciuna dintre acestea nu există dacă nu dezvoltăm zona academică, partea de cercetare-inovare. Nu putem vorbi despre o strategie de dezvoltare a economiei dacă nu înţelegem că economia s-a schimbat. Şi vorbim despre o economie bazată pe inovaţie".

 

Ovidiu GheorgheOvidiu Gheorghe
Membru Board CNIPMMR

“Realitatea din teren - vorbe multe, realizări puţine”

România are nevoie, înainte de toate, de abecedar şi de săpun, spune Ovidiu Gheorghe, membru în boardul Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
"Aceasta este realitatea din teren (...) - vorbe multe, realizari puţine. Realitatea este că avem profesori care predau pe 2400-2500 de lei, realitatea este că vrem să vindem armament şi gloante ca să nu fim chiar cu pieptul gol, să avem măcar cartuşe, dar nu avem să vindem alimente armatelor (...), nu avem depozite pentru fructe şi legume, avem o lipsă de încredere între noi, o lipsă de încredere în autorităţi, în promisiunile acestora, care nu se realizează".

 

Irina SiminencoIrina Siminenco
Corporate Affairs Manager, Nestlé România

“Mărfurile achiziţionate local au scăzut foarte mult - cantitativ şi ca diversitate”

Cele mai recente rapoarte realizate de departamentul de achiziţii din cadrul Nestle România arată că, în ultimii ani, a scăzut foarte mult - la nivel cantitativ, dar şi la nivel de diversitate - tipul de mărfuri şi materii pe care compania le cumpără pe plan local, spune Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager în cadrul societăţii.
Domnia sa menţionează: "Trăim vremuri incredibile - am trecut printr-o pandemie, acum avem un război la graniţă, dar acestea nu schimbă traiectoria noastră ca ţară, ca producător, şi nu înseamnă că pe termen lung nu trebuie să ne gândim dacă avem resursele necesare ca să putem să construim, să avem produsele şi materiile prime necesare. Trebuie să ştim unde ne dorim să ajungem, să avem un plan de acţiune. Investiţiile sunt importante. Decarbonizarea este foarte importantă. Agricultura rămâne baza pe termen lung".

 

Aurel CazacuAurel Cazacu
Membru PIAROM

“Industria de apărare poate să constituie baza reindustrializării României”

Dezvoltarea industriei de apărare poate să constituie baza reindustrializării României, a afirmat Aurel Cazacu, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).
Acesta a declarat: "Războiul are trei componente - militară, politică şi economică. În ceea ce priveşte partea economică, trebuie folosit ceea ce se întâmplă în Ucraina. Investiţiile în domeniul militar nu reprezintă o pierdere. România, pentru a se apăra, pune în aplicare nişte programe de dotare militară. Prin această dotare, România va intra în contact cu o tehnologie de nivel foarte înalt, atât în partea de aviaţie cât şi în partea marină, trupe de uscat, tancuri, transportoare blindate, iar pentru toate acestea ne trebuie muniţie. Se va dezolta industria de apărare, care poate să constituie baza reindustrializării României. Şi, în general, armatele reprezintă un consumator care acoperă o gamă foarte largă de produse".

 

Denisa MoldovanDenisa Moldovan
Avocat, FEL România

“Piaţa energiei regenerabile este extrem de dinamică”

În zona energiei verzi, regenerabile, se observă în prezent, din perspectivă legislativă, o constantă prin faptul că sunt încurajate, stimulate investiţiile, spune Denisa Moldovan, avocat în cadrul Future Energy Leaders (FEL) România.
Denisa Moldovan explică: "Sunt adoptate în mod constant măsuri menite să fluidizeze procesele pentru dezvoltarea de proiecte. În acest sens, numai în ultimul an au fost adoptate foarte multe modificări, spre exemplu în zona legislaţiei construcţiilor sau a urbanismului, prin care s-a renunţat la anumite formalităţi sau condiţii privind proiectele de producere a energiei regenerabile, în vederea stimulării investitorilor să se orienteze spre acest sector".

 

Vlad MihălăchioiuVlad Mihălăchioiu
Fondatorul Romanian Business Club

“Poate să existe un program naţional prin care business-urile să meargă la doctor o dată pe an”

Autorităţile pot să implementeze un program naţional prin care business-urile să meargă la doctor odată pe an, astfel încât să identifice zonele în care trebuie să se dezvolte, pentru ca să avem start-up-uri româneşti de succes, a spus Vlad Mihălăchioiu, fondatorul Romanian Business Club.
Acesta a afirmat: "Începând din toamnă vom lansa Young Romanian Business Club, deoarece ne-am dat seama că, atât eu cât şi oamenii din comunitate au o mare problemă cu forţa de muncă. Nu găsim oameni şi nu cred că şcolile de meserii sau diferite academii de educare sau nişte fabrici de diplome vor rezolva această problemă. Dar cred în faptul că studenţii români sunt cei care au nevoie de locuri de muncă plătite; sunt cei care vor să evolueze, să muncească un pic mai mult şi să lucreze într-un start-up antreprenorial, pentru că aici este locul în care îşi pot dubla, poate în primele trei-şase luni de zile, veniturile. Într-o corporaţie creşterea este foarte îndelungată. Dar într-un business antreprenorial, dacă vor nimeri pe poziţia de care antreprenorul are nevoie şi vor reuşi în felul acesta să-i rezolve multe probleme antreprenorului, saltul salarial va fi rapid, iar oamenii pot evolua mult mai repede".

 
 

Video

Florin Spătaru
Ministrul Economiei

Carmen Moraru
Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Cristian Nacu
Senior Country Officer pentru România, International Finance Corporation (WBG)

Eduard Dumitraşcu
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City

Ovidiu Gheorghe
Membru Board CNIPMMR

Irina Siminenco
Corporate Affairs Manager, Nestlé România

Aurel Cazacu
Membru PIAROM

Denisa Moldovan
Avocat, FEL România

Vlad Mihălăchioiu
Fondatorul Romanian Business Club

  

alte ediţii

 

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri

mastercard.roalphabank.roromgaz.ronuclearelectrica.rohidroelectrica.rolektri.coveridio.conestle.cobasilescu.roscenariofornetti.ro


Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri

mastercard.roalphabank.roromgaz.ronuclearelectrica.rohidroelectrica.rolektri.coveridio.conestle.cobasilescu.roscenariofornetti.ro


Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA