Digitalizarea romaniei si tehnologia 5G 2020Digitalizarea romaniei si tehnologia 5G 2020

subiectespeakerirevista preseipartenerievenimente bursa

Videoconferinţa BURSA
“Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 30 iunie 2020, începând cu ora 09.45.

Evenimentul fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

Digitalizarea romaniei si tehnologia 5G 2020
 

subiecte

Digitalizarea României, o urgenţă în pandemie;

Unde se află România pe harta digitală a Europei;

Soluţiile industriei IT&C pentru digitalizarea economiei;

Rolul tehnologiei 5G în dezvoltarea digitalizării;

5G - beneficii şi provocări pentru securitatea cibernetică;

Perspectivele licitaţiei 5G;

Cadrul legislativ – deficienţe şi soluţii;

Cybersecurity – provocări şi oportunităţi în pandemie;

Riscurile securităţii antrenate de o digitalizare forţată;

Poate fi controlată securitatea cibernetică?

 

speakeri

Eduard DumitraşcuEduard Dumitraşcu
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City

“Digitalizarea ţării noastre nu este nici de stânga, nici de dreapta”

Digitalizarea ţării noastre nu este nici de stânga nici de dreapta, ci esteun proces la care toate partidele trebuie să colaboreze, a subliniat Eduard Dumitraşcu, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC), exprimându-şi, totodată, speranţa apariţei multor sinergii în acestă zonă a digitalizării. Domnia sa a declarat: “Aşa cum am spus în ultimul timp, la nivelul Asociaţei Române pentru Smart City ne bucurăm să vedem o prioritate a Guvernului Orban – Digitalizarea Instiuţiilor Publice. Atunci când preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de premier pe domnul Orban, una din cele trei priorităţi anunaţe a fost chiar digitalizarea României. Prin urmare, este un demers extrem de important la nivelul Guvernului, iar noi, ca asociaţie, celelalte asociaţii reprezentative, societatea civilă, vor să înţeleagă ce au de făcut pentru digitalizarea instituţiilor. Pandemia cu siguranţă a schimbat regulile jocului, cred că am primit cu toţii o fotografie a momentului şi nu ne-a plăcut neapărat ce am văzut”.

 

Radu NicolescuRadu Nicolescu
Consilier de Stat în cancelaria prim-ministrului în domeniul IT

“Implementarea tehnologiei 5G ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea oraşelor inteligente”

Implementarea tehnologiei 5G ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea oraşelor inteligente, spune Radu Nicolescu, Consilier de Stat în cancelaria prim-ministrului în domeniul IT, care consideră că aceasta ne va aduce beneficii în viitor. Domnia sa afirmă: ”Vom putea beneficia de noile tehnologii prin intermediul cărora vom avea o monitorizare a traficului, a calităţii aerului, vom avea parcări şi semaforizări inteligente care, împreună, vor genera creşterea calităţii vieţii tuturor”. Digitalizarea reprezintă o prioritate a Guvernului condus de Ludovic Orban, spune Radu Nicolescu, domnia sa considerând că acest lucru a putut fi observat ”încă de la instalarea Cabinetului, prin înfiinţarea unei Autorităţi pentru Digitalizarea României - o autoritate special dedicată domeniului, trecută în coordonarea premierului”.

 

Dragoș PredaDragoș Preda
Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

“Tehnologia 5G a adus 13,2 miliarde de euro la nivel global în producţia economică, în această perioadă”

Tehnologia 5G a adus numai în această perioadă 13,2 miliarde de euro la nivel global în producţia economică, a creat 22,3 milioane de noi locuri de muncă şi a generat o creştere a PIB global de peste 2 trilioane de euro, potrivit Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Dragoş Preda. Domnia sa a precizat că a cincea generaţie a telecomunicaţiilor wireless este o interfaţă care oferă viteze mai mari, fiabilitate superioară şi latenţă deloc neglijabilă, adică foarte mică, lucru ce va extinde ecosistemul în noi dimensiuni. Secretarul de stat a declarat: „Dezvoltarea tehnologiei 5G are impact asupra fiecărei industrii. În zona de oraşe inteligente aduce un transport mai sigur, asistenţă medicală la distanţă, agricultură de precizie - pentru care avem deja discuţii în această direcţie de a fi dezvoltate, logistică digitalizată. Toate aceste lucruri de care vorbim atât de intens în ultima vreme, de IoT (internetul lucrurilor), de inteligenţă artificială, toate au nevoie de conectivitate. Aşa cum punctau Thierry Breton şi Margrethe Vestager în reuniunile de la nivel european există o necesitate de conectivitate şi atingerea de fapt a acestei reţele pe toate dimensiunile”.

 

Marian MurgulețMarian Murguleț
Secretar de Stat, CIO Guvernamental, Secretariatul General al Guvernului

“Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

Ţara noastră va avansa cel puţin cinci locuri în clasamentul DESI (n.r. – Digital Economy and Society Index), în primul an după implementarea celor patru proiecte, pe care doreşte să le pună în aplicare actualul Executiv, a afirmat secretarul de stat Marian Murguleţ, CIO Guvernamental, în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Marian Murguleţ a spus: “În acest moment, Guvernul are în vedere patru proiecte. Primul îl reprezintă cartea electronică de identitate. Din 3 august 2021, cetăţenii români nu vor mai putea călători în străinătate, dacă nu au carte electronică de identitate. Este foarte important să croim corect, de la început, acest proiect. Să nu fie un simplu card electronic cu date biometrice. Să fie un card care va conţine şi cardul de sănătate, care să aibă tot felul de alte servicii, care să aibă semnătură digitală – foarte important. Acest proiect, în opinia mea va face ireversibilă transformarea digitală a României.”

 

Bogdan ChirițoiuBogdan Chirițoiu
Preşedinte, Consiliul Concurenței

“Aş vrea să replicăm succesul 4G la tehnologia 5G”

Toate procedurile care au fost legate de tehnologia 4G au fost realizate cu succes, întrucât ANCOM şi Consiliul Concurenţei au creat cadrul necesar pentru activarea în piaţă a unui număr de patru jucători, ceea ce a condus la dinamizarea concurenţei, la preţuri scăzute pentru consumatori şi la o calitate bună a serviciilor, consideră Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Oficialul a subliniat: “Aş vrea să replicăm acest succes la tehnologia 5G, unde se pun problemele de securitate care nu s-au pus la 4G. Vom vedea cum va arăta licitaţia şi care sunt constrângerile în afara elementelor tehnice. Aş dori să ne asigurăm că vom avea o concurenţă puternică în piaţă între operatori, astfel încât să avem o calitate bună a serviciilor, să fim atenţi la efortul investiţional care este foarte mare pentru 5G. Suntem foarte deschişi la a permite cooperarea la nivelul reţelelor, pentru că operatorii trebuie să colaboreze între ei pe partea de infrastructură“.

 

Andy PurdyAndy Purdy
Chief Security Officer, Huawei USA

“Discuţiile despre reglementări sunt foarte importante pentru înţelegerea riscurilor în condiţii de promovare a inovaţiei”

Discuţiile despre reglementările pentru tehnologia 5G sunt foarte importante deoarece trebuie înţelese mai bine riscurile cibernetice, în acelaşi timp sprijinind inovaţia în condiţii de reglementare nu prea restrictive, a afirmat Andy Purdy, Chief Security Officer, Huawei USA. Purdy a declarat: “Sunt câţiva factori adiţionali care pot ajuta cu provocarea unei înţelegeri mai bune a riscurilor de securitate cibernetică, care pot promova inovaţia fără ca reglementările să fie prea restrictive. Avem o realitate în care există actori maliţioşi majori, sofisticaţi, în spaţiul cibernetic. Sunt cel puţin cinci state naţiune care pot exploata pe cale virtuală sisteme şi produse, de aceea e atât de important să recunoaştem că securitatea cibernetică şi protejarea vieţii private sunt responsabilităţi comune. Dacă reuşim să folosim forţele pieţei să ducem la o siguranţă mai mare şi la mai multă transparenţă cu toţii vom beneficia. Foarte important este managementul riscului cibernetic: înţelegerea cerinţelor, abilitatea de a evalua situaţia, iar desigur raportul de evaluare a riscului al UE pe 5G a fost foarte impresionant. Importante sunt şi capacităţile şi uneltele de mitigare a riscului şi abilitatea de a avea dovezi că cerinţele (de securitate) sunt respectate: dovezi pentru clienţi şi pentru stakeholderi”.

 

Maria GrapiniMaria Grapini
Europarlamentar

“Trebuie să comunicăm pe înţelesul utilizatorilor ce presupune tehnologia 5G”

În ţara noastră încă se face confuzie de competenţe în privinţa comunicării legate de implementarea tehnologiei 5G, conform doamnei Maria Grapini, europarlamentar, care afirmă că ”nu este niciodată foarte clar care este competenţa statului membru UE şi care este cea a Comisiei Europene în acest sens”. Domnia sa declară: ”Încă din 2016 Comisia Europeană a fost preocupată să discute pe marginea acestei noi tehnologii 5G. Mi-ar plăcea, însă, ca şi în România să se vorbească şi să se comunice aceste aspecte pe înţelesul utilizatorilor, al cetăţenilor. Trebuie să explicăm ce este cu această nouă tehnologie 5G, pentru că toţi am auzit tot felul de informaţii, multe «fake news», despre efectele nocive ale tehnologiei 5G. Comunicarea trebuie făcută pe un limbaj pe înţelesul tuturor, mai ales că specialiştii IT sunt tentaţi să vorbească într-un limbaj cifrat, care este mai greu de înţeles. Până la urmă, nu putem să nu continuăm cu trecerea de la 4G la 5G. Important este să explicăm ce presupune acest lucru. Digitalizarea ţine de competenţa naţională”.

 

Andrei BaciuAndrei Baciu
Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

“Implementăm din mers soluţiile de digitalizare, care presupun transformarea sistemului sanitar”

Pandemia de coronavirus şi nevoia de distanţare venită odată cu aceasta au dus la necesitatea de accelerare a sistemului de sănătate din ţara noastră, a declarat Andrei Baciu, Secretar De Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.Domnia sa a mărturisit: “Ultimele luni în care am trecut prin acest prim val de coronavirus ne-a arătat limitele sistemelor de sănătate, atât a celui românesc, cât şi a celui global, fragilitatea lor şi importanţa anumitor soluţii tehnice. Date fiind particularităţile acestei boli contagioase pentru prevenirea căreia una dintre măsuri este cea a distanţării fizice, a fost nevoie de o înlocuire a interacţiunii şi comunicării clasice atât între profesioniştii din domeniul sănătăţii, cât şi, cel mai important, între medic şi pacient. Astfel, au fost adoptate procese virtuale care să faciliteze o comunicare esenţială funcţionării sistemului de sănătate din România. Am avut ocazia cu toţii să vedem necesitatea digitalizării sistemului de sănătate din ţara noastră, lucru care se întâmpla oricum la nivel mondial. Poate că noi nu eram printre campionii acestui proces de transformare, dar acum nu mai aveam de ales, trebuie să ne adaptăm din mers şi să implementăm cât mai repede soluţiile de digitalizare, de fapt transformarea sistemului de sănătate”.

 

Virgilius StănciulescuVirgilius Stănciulescu
Director Direcția IT și Protecția Datelor, ANCOM

“5G vine cu beneficii majore, dar şi cu ameninţări la altă scară”

Abordarea zilelor şi obişnuinţele noastre zilnice se vor schimba substanţial, odată cu dezvoltarea tehnologiei care va conecta tot ce ne înconjoară, consideră Virgilius Stănciulescu, Director Direcţia IT şi Protecţia Datelor, ANCOM. Domnia sa a declarat: “Practic, cu ajutorul reţelelor 5G conexiunile vor fi mai rapide, lucrurile care fac confortul nostru de zi cu zi vor fi interconectate sau mult mai conectate, astfel încât beneficiile de care vom avea parte încă sunt puţin înţelese sau cunoscute de către fiecare dintre noi şi chiar de către dezvoltatorii de aplicaţii şi servicii”. Reprezentantul ANCOM a subliniat că pentru operatorii de reţele de telecomunicaţii, reţeaua de fibră optică va asigura partea de viteză, iar integrarea de fix şi mobil deschide calea către 5G şi mai departe pentru a ţine pasul cu vitezele de accesare şi de transport, cantităţi uriaşe de date, întârzierea minimală şi un număr masiv de elemente interconectate.

 

Mihai MateiMihai Matei
Președinte, ANIS

“Trebuie să continuăm investiţiile în tehnologie”

În zona serviciilor publice, componentele la care trebuie să lucreze ţara noastră sunt de mai multe tipuri, conform domnului Mihai Matei, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS), care explică: ”Pe zona de comunicaţii este necesar să avem tehnologie 5G cât mai curând pentru că noi am stat foarte bine în topurile internaţionale în privinţa conexiunilor la internet. Eram pe locurile 1,2,3, dar am început să scădem. Nu mai suntem chiar atât de sus, deci în mod categoric trebuie să continuăm investiţiile. Nivelul sectorului tehnologic a fost un avantaj pentru România şi pentru investiţii, şi va continua să fie mai ales în criza Covid. Faptul că ai comunicaţii bune îţi dă un avantaj competitiv”. Oficialul ANIS mai spune că sunt necesare, totodată, simplificarea cadrului legal - care să permită digitalizarea - şi infrastructura, adică infrastructură fizică şi sisteme IT de suport.

 

Gen. Brig. Anton RogGen. Brig. Anton Rog
Director General, Centrul Naţional Cyberint

“Ne lipseşte o lege a securităţii şi apărării cibernetice”

Ţara noastră are nevoie de o lege a securităţii şi apărării cibernetice, prin care să se impună nişte obligaţii de raportare privind anumite incidente de securitate, pentru a avea o imagine completă despre vulnerabilităţi, atacuri sau alte operaţiuni cibernetice, a precizat General de Brigadă Anton Rog, Director General al Centrului Naţional Cyberint. Domnia sa a spus: “Avem adoptată printr-o lege Directiva NIS, şi sper ca în curând să se termine şi partea de legislaţie secundară, de punere în aplicare. Iar asta va ridica în mod clar nivelul de securitate până la un nivel acceptabil, atât pentru instituţiile publice cât şi pentru companiile private. Eu am tot am spus în ultimii ani, de când activez în această funcţie la Serviciul Român de Informaţii, că ne lipseşte o lege a securităţii şi a apărării cibernetice. Lege la care iarăşi se lucrează. Şi când vom avea o asemenea lege, care va obliga companiile private, va obliga instituţiile să raporteze toate incidentele de securitate peste un anumit nivel, atunci vom avea o imagine completă despre vulnerabilităţi, despre atacuri, despre operaţiuni cibernetice şi aşa mai departe”.

 

Andrei PopAndrei Pop
Membru, Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților

“5G va fi coloana vertebrală în dezvoltarea tehnologiei, producţiei şi serviciilor din viitor”

Pandemia de coronavirus a fost un punct de plecare pentru o digitalizare rapidă a serviciilor publice şi nu numai, a afirmat deputatul Andrei Pop, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Andrei Pop a arătat: “Când discutâm despre tehnologia 5G, vorbim despre o prioritate la nivelul statului român, nu la nivelul unei instituţii anume. Din păcate, România nu a fost un ldier european în privinţa digitalizării sectorului public şi privat, deşi ne mândrim cu o comunitate de specialişti în domeniul IT. Situaţia este aceeaşi cu privire la alfabetizarea digitală a populaţiei, care se află la un nivel scăzut. Suntem printre ţările europene cu o digitalizare moderată, care a fost realizată într-un context impus de pandemie, odată cu lucrul de acasă, când autorităţile şi companiile au fost nevoite să îşi digitalizeze rapid operaţiunile şi să rezolve provocările privind securitatea datelor şi interacţiunea între angajaţi şi cetăţeni”.

 

Alexandru BorceaAlexandru Borcea
Preşedinte, Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES)

“Accelerarea digitalizării se poate face numai prin etică, transparenţă şi participare”

Accelerarea digitalizării se poate face numai prin etică, transparenţă şi participarea oamenilor la noile tehnologii, consideră Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).Acesta a precizat: "Noi suntem parte dintr-un subiect mult mai mare la care nu am răspuns corespunzător. De exemplu: parteneriatul Open Data este semnat de către România încă din 2003-2004, înainte de a fi membru în Uniunea Europeană. De asemenea suntem parte în Open Government Partnership care datează de la 2009-2010, semnat la nivel mondial. Şi acolo stăm şi ne uităm eventual să vedem dacă putem să rezolvăm ceva. De ce spun de aceste lucruri? Pentru că fără să aducem oamenii alături de tehnologie, ca să beneficieze de ea, şi nu creăm vectorii de încredere faţă de aceştia, am făcut-o degeaba. Sunt destul de multe exemple de implementări sau încercări de implementări (de tehnologie) care au eşuat de-a lungul timpului şi care nu ne lasă evident un gust prea dulce, dimpotrivă generează o foarte mare neîncredere."

 

Silviu NeghinaSilviu Neghina
Countries Director Europe, Sigfox

“Beneficiul în această perioadă este accelerarea digitalizării”

Accelerarea digitalizării este beneficiul acestei perioade, consideră Silviu Neghină, Countries Director Europe în cadrul companiei Sigfox. “Ar trebui să ne gândim la partea de securitate şi nu ar trebui să excludem Huawei din tehnologia 5G“, a mai spus domnia sa, considerând că aceasta trebuie implementată cât mai eficient, atât tehnic, cât şi din punct de vedere al costurilor. Silviu Neghină a mai declarat: “Am tot auzit discutându-se despre 5G şi este normal să se discute pe acest subiect. Însă ar trebui să separăm puţin partea de soluţii şi beneficii pentru cetăţeni sau pentru companii. Pare un curent că se va lansa 5G şi toate problemele noastre îşi vor găsi o rezolvare. Dar se pot face extrem de multe şi cu 4G, şi cu 3G, şi cu 2G, chiar şi cu 0G, mai ales. Din perspectiva 5G, cele mai importante verticale care îşi vor găsi utilitatea sunt cele de connected cars - respectiv maşinile autonome - şi în zona de telemedicină, unde vom avea cât mai multe date în timp real.”

 

Ion DragneIon Dragne
Managing Partner, Dragne & Asociaţii

“Conform legislaţiei, ANCOM poate lansa mâine licitaţia privind licenţele 5G”

Legislaţia din domeniul comunicaţiilor electronice şi al securităţii reţelelor şi sistemelor informatice precum şi actele normative adiacente permit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să demareze licitaţie privind spectrele 5G, susţine Ion Dragne, managing Partner la Dragne&Asociaţii. Avocatul Ion Dragne a precizat: “Am făcut o analiză a legislaţiei şi sunt motive de optimism pe partea aceasta. Avem două acte normative recente, care sunt conforme cu dreptul Uniunii Europene. Este vorba despre OUG 111/2011 pivind comunicaţiile electronice şi legea 362/2018, privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice. Conform celor două acte normative, ANCOM are o putere importantă, în autorizare, licenţiere şi control extins pentru securitatea şi integritatea reţelelor de comunicaţii, a respectării regulilor de concurenţă şi respectării drepturilor utilizatorilor finali.”

 

Alexandru MarţianAlexandru Marţian
Profesor, Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul Telecomunicaţii

“Este o perioadă în care beneficiile noilor tehnologii pot fi simţite direct de populaţie”

Perioada de distanţarea socială provocată de pandemia de Covid-19 reprezină o oportunitate în care beneficiile pe care le pot aduce noile tehnologii pot fi simţite într-un mod mai direct de către populaţie, este de părere Alexandru Marţian, profesor la Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul Telecomunicaţii. Domnia sa a spus: “Cred că putem privi în două feluri aceste luni în care, din cauza pandemiei, au existat multe schimbări. Pe de o parte, având în vedere necesitatea de remote acces (n.r. acces de la distanţă) a unei categorii largi de populaţie, cred că este o perioadă în care beneficiile pe care le pot aduce noile tehnologii, incluzând 5G-ul, pot fi simţite mai direct de populaţie. Una este să le discutăm la nivel teoretic şi alta e să avem nevoie de ele în viaţa de zi cu zi şi lumea să îşi dea seama care ar fi nevoile şi cum le putem rezolva. Deci asta ar fi o oportunitate, ca lumea să înţeleagă mai bine de ce ar fi nevoie de noile tehnologii”.

 
  

Organizator

Ziarul BURSA


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.

detalii eveniment

Piața financiar-bancară

Piața financiar-bancară
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

România – Strategia dezvoltării

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.

detalii eveniment

Piața financiar-bancară

Piața financiar-bancară
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

România – Strategia dezvoltării

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA