VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI ŞI TEHNOLOGIA 5G" / RADU NICOLESCU, CONSILIER DE STAT LA CANCELARIA PRIMULUI MINISTRU:"Implementarea tehnologiei 5G ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea oraşelor inteligente"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2020

Radu Nicolescu

Radu Nicolescu

"Digitalizarea este o prioritate a Guvernului"

Implementarea tehnologiei 5G ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea oraşelor inteligente, spune Radu Nicolescu, Consilier de Stat în cancelaria prim-ministrului în domeniul IT, care consideră că aceasta ne va aduce beneficii în viitor. Domnia sa afirmă: "Vom putea beneficia de noile tehnologii prin intermediul cărora vom avea o monitorizare a traficului, a calităţii aerului, vom avea parcări şi semaforizări inteligente care, împreună, vor genera creşterea calităţii vieţii tuturor".

Digitalizarea reprezintă o prioritate a Guvernului condus de Ludovic Orban, spune Radu Nicolescu, domnia sa considerând că acest lucru a putut fi observat "încă de la instalarea Cabinetului, prin înfiinţarea unei Autorităţi pentru Digitalizarea României - o autoritate special dedicată domeniului, trecută în coordonarea premierului".

Radu Nicolescu mai aminteşte de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică Cert-ro (Cert.ro), care a fost trecut în coordonarea prim-ministrului şi în subordinea Guvernului, respectiv de Institutul de Cercetare Informatică, trecut în coordonarea şi subordinea Secretariatului General al Guvernului, "tocmai pentru a da o greutate la nivel naţional, pentru ca sistemele informatice să fie implementate aşa cum trebuie, de sus în jos".

Consilierul de Stat adaugă: "Poate cel mai important pas pe care l-am făcut este unul legislativ - Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind semnătura electronică, prin care toate autorităţile publice au obligativitatea să primească şi să transmită către cetăţeni documente în format electronic. Dacă un cetăţean trimite către o instituţie un document în format electronic, instituţia are obligativitatea să răspundă în aceeaşi formă".

Un alt proiect adus în atenţie de domnia sa este extinderea funcţionalităţii platformei ghiseul.ro către persoane juridice.

"Platforma ghiseul.ro a fost lansată în 2011. Prin numărul de utilizatori prezenţi pe platformă la momentul prelăuării guvernării - adică 500.000 - aceasta s-a dovedit a fi utilă pentru cetăţeni, drept pentru care am extins funcţionalitatea sa şi către persoane juridice. Anterior, doar persoanele fizice îşi puteau plăti taxele şi impozitele prin această platformă. Odată cu extinderea, firmele vor economisi timp preţios", menţionează domnul Nicolescu.

Radu Nicolescu subliniază şi importanţa interconectării platformei ghiseul.ro cu Spaţiul Privat Virtual al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), declarând: "Aceste două sisteme informatice nu erau interconectate. Acum, datoriile pe care le au cetăţenii către ANAF pot fi achitate online prin ghiseul.ro".

Consilierul de Stat consideră că apariţia pandemiei de Covid-19 a generat un imbold suplimentar digitalizării, astfel că în timp scurt, relativ două săptămâni, la Autoritatea pentru Digitalizarea României a fost dezvoltată platforma aici.gov.ro care, în parteneriat cu alte entităţi, a permis depunerea solicitărilor pentru şomaj tehnic. "Dorim ca noua platformă să devină o registratură online pentru toate instituţiile publice din ţară, astfel încât acestea să poată comunica online cu cetăţenii", spune Radu Nicolescu, menţionând că, în plus, Executivul va realiza conexiunea caselor de marcat cu serverele ANAF.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Aceasta constructie a FIAREI, numita 5G, are si repere morale, adica exista un proiect moral de societate umana la care ar trebui sa ajungem prin implementarea 5G? Care e tinta din punct de vedere uman?

  Cum se impaca cu religia ortodoxa aceasta tehnologie? 

  1. credeti ca interseaza pe cineva?

   ordinul se executa nu se discuta! 

   eventualele intrebari adresate autoritatilor vorfi ignorate de catre acestia!

   asa este regia scrisa care trebuie respectata pe platoul vietii de zi cu zi 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb