VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI ŞI TEHNOLOGIA 5G" / BOGDAN CHIRIŢOIU, PREŞEDINTE CONSILIUL CONCURENŢEI:"Aş vrea să replicăm succesul 4G la tehnologia 5G"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2020

 Bogdan Chiriţoiu

Bogdan Chiriţoiu

Toate procedurile care au fost legate de tehnologia 4G au fost realizate cu succes, întrucât ANCOM şi Consiliul Concurenţei au creat cadrul necesar pentru activarea în piaţă a unui număr de patru jucători, ceea ce a condus la dinamizarea concurenţei, la preţuri scăzute pentru consumatori şi la o calitate bună a serviciilor, consideră Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Oficialul a subliniat: "Aş vrea să replicăm acest succes la tehnologia 5G, unde se pun problemele de securitate care nu s-au pus la 4G. Vom vedea cum va arăta licitaţia şi care sunt con­s­trângerile în afara elementelor tehnice. Aş dori să ne asigurăm că vom avea o concurenţă puternică în piaţă între operatori, astfel încât să avem o calitate bună a serviciilor, să fim atenţi la efortul investiţional care este foarte mare pentru 5G. Suntem foarte deschişi la a permite cooperarea la nivelul reţelelor, pentru că operatorii trebuie să colaboreze între ei pe partea de infrastructură".

În opinia şefului de la Consiliul Concurenţei, Guvernul va fi tentat să vadă 5G ca pe "o vacă de muls": "Sper să rezistăm acestei tentaţii. Scopul principal nu este să aducem mulţi bani, ci să avem servicii de calitate şi la preţuri accesibile, pentru a folosi cât mai mult în economie noua tehnologie.

Eu văd aici o luptă între a folosi 5G pentru a aduce bani la buget şi a utiliza această tehnologie pentru a dezvolta economia".

Posibila ieşire a unuia dintre cei patru operatori din piaţă este îngrijorătoare, a mai spus domnia sa, anunţând că, dacă se va ajunge acolo, atunci atât Consiliul Concurenţei, cât şi Comisia Europeană (CE) vor analiza situaţia: "Am avut discuţii la CE cum să ne coordonăm. Şi noi şi Comisia vom fi reticenţi la excluderea unui actor din piaţă. Este important să ne asigurăm că rămâne o concurenţă puternică în piaţă".

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb