speakeri
Make, Preşedinte-Director General al Grupului de presă BURSA
•"Suntem pe o direcţie greşită, trebuie să luăm altă cale pentru dezvoltarea pieţei de capital"
Piaţa noastră de capital a pornit, acum 25 de ani, într-o direcţie de dezvoltare greşită, iar în prezent putem să ne oprim şi să luăm altă cale, a spus, ieri, Make, preşedintele Grupului de Presă BURSA, în deschiderea celei de-a opta Conferinţe "BURSA" dedicată pieţei de capital, pe care a moderat-o.
Gabriel GRĂDINESCU, Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Responsabil cu piaţa de capital
•"Contrapartea Centrală şi utilizarea tehnologiei Blockchain pot fi complementare"
Înfiinţarea şi consolidarea Contrapărţii Centrale reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale ASF, Contrapartea Centrală fiind o instituţie de interes naţional faţă de care ASF are toată susţinerea, a declarat Gabriel Grădinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), responsabil cu piaţa de capital.
Academician Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de Administraţie al BNR, fost Prim Vicepreşedinte al ASF, fost ministru al finanţelor
•"Tehnologiile schimbă modelele de business"
Tehnologiile schimbă modelele de business, a subliniat Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) şi fost vicepreşedinte ASF. Acesta a adăugat că noile tehnologii şi fintech-ul ajută business-urile, precizând: "Cryptomonedele nu sunt monede, ci nişte active financiare care nu vor putea îndeplini niciodată funcţia de monedă. Moneda are în spate ceea ce se numeşte împrumut de ultimă instanţă, pe care doar statul îl poate face".
Adrian TĂNASE, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti
•"Piaţa de capital nu se poate dezvolta fără reglementări"
Piaţa de capital nu se poate dezvolta în afara zonei de reglementare, a declarat, ieri, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a subliniat că, în Europa, se manifestă un trend de reglementare tot mai accentuată a activităţilor financiare.
Iulian STAN, Vicepreşedinte Executiv, Director General Adjunct SIF Transilvania
•"Creşterea performanţei activelor financiare, fundamentală pentru crearea de lichiditate"
Listări noi sunt importante pentru majorarea gradului de lichiditate la nivelul pieţei de capital autohtone, însă creşterea performanţelor activelor financiare rămâne fundamentală, pe termen lung, în scopul creării de lichiditate, susţine Iulian Stan, vicepreşedinte executiv, director general adjunct SIF Transilvania (SIF 3).
Bogdan DRĂGOI, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Director General SIF Banat-Crişana
•"Marea problemă a pieţei de capital este lipsa încrederii investitorilor"
Marea problemă a pieţei de capital româneşti este lipsa încrederii investitorilor", este de părere Bogdan Drăgoi, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Director General SIF Banat-Crişana (SIF1). Acesta a evidenţiat că, după evenimentele din decembrie şi începtul lunii ianuarie (adoptarea OUG 114), a avut loc un fenomen de pierdere a încrederii din partea investitorilor români, dar şi străini.
Gheorghe PIPEREA, Fondatorul Societăţii de Avocatură "Piperea & Asociaţii"
•Tehnologia blockchain - un tip special de contabilitate publică, descentralizată (II)
Multe dintre activităţile comerciale nu sunt permise decât persoanelor specializate.Implicaţiile acestui nou tip de comerţ depăşesc cu mult domeniul legis-laţiei protecţiei consumatorilor, "atacând" şi domeniul concurenţei, domeniul pieţei de capital, domeniul fiscal şi chiar cel al relaţiilor juridice de muncă.
Adrian CODIRLAŞU, Preşedinte CFA Society România
•"Introducerea tehnologiei în sectorul financiar creşte eficienţa companiilor"
PREZENTARE
Introducerea tehnologiei (hardware şi software) în sectorul financiar, în cadrul modelelor de business ale instituţiilor financiare, conduce la accelerarea ciclurilor de dezvoltare industrială, la creşterea eficienţei companiilor şi la scăderea costului serviciilor pentru consumatori, potrivit domnului Adrian Codirlaşu, preşedintele CFA Society România.