CONFERINŢA "BURSA" TENDINŢE ÎN PIAŢA DE CAPITAL / NICU BUICĂ, SAI MUNTENIA INVEST:"Contrapartea Centrală naţională, cel mai important demers pe care îl poate întreprinde BVB"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2019

Nicu Buică

Nicu Buică

Proiectul Contrapărţii Centrale naţionale este cel mai important demers pe care îl poate întreprinde în această conjunctură conducerea BVB, a declarat Nicu Buică, Director General al SAI Muntenia Invest, administrator al SIF Muntenia S.A.

Domnia sa a adăugat că SIF Muntenia încurajază şi se angajază să susţină activ proiectul Contrapărţii Centrale naţionale.

Nicu Buică a precizat: "Nu ascund faptul că am aşteptări mari de la această iniţiativă care, sper eu, se va concretiza cât mai repede şi va fi tratată de către conducerea BVB ca proiect de importanţă strategică, cu prioritate absolută. Susţinem CCP-ul naţional chiar dacă există voci care afirmă, pe bună dreptate, că este cumva tardiv, că ar fi trebuit sa fie deja operaţional; le spun că totuşi mai bine se întâmplă mai târziu decât niciodată. V-aş propune să ne gândim la beneficiile Contrapărţii Centrale naţionale, la toate problemele pieţei de capital pe care le invocăm atât de des şi pe care această structură le rezolvă, chiar şi parţial".

Domnia sa a mai spus că diversificarea ofertei produselor financiare la Bursa de Valori Bucureşti este un element cheie pentru îmbunătăţirea lichidităţii, cea mai mare problemă din acest moment. "Doar prin consolidarea pieţei obligaţiunilor, prin multiplicarea ofertei pentru investitori, accesarea şi oferta de noi instrumente de plasament, putem asigura o creştere şi o dezvoltare sustenabilă şi puternică a pieţei de capital româneşti", a mai explicat domnul Buică.

Oficialul SAI Muntenia Invest a ţinut să precizeze că ştie în detaliu dificultăţile pe care o piaţă subdezvoltată le ridică, ca şi constrângerile pe care aceasta le impune în procesul de investire/dezinvestire.

Domnia sa a conchis: "Fără să ne modificăm şi noi atitudinea, abordarea, fără să trecem de la perspectiva defetistă la cea pozitivă, constructivă, solidară, este nerealist să pretindem progres, evoluţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro