speakeri
•MAKE, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSA
"Bail-in-ul este salvarea pieţei de capital"
Situaţia în care se află piaţa noastră de capital, având volume zilnice de tranzacţionare de 2-3 milioane de euro, reclamă un plan urgent de salvare, consideră MAKE, preşedintele Grupului de presă "BURSA".
•MIRCEA URSACHE, ASF
"Conducerile structurilor supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizate"
Toţi cei care ocupă funcţii de conducere în structurile autorizate şi supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizaţi, inclusiv fondurile de investiţii financiare, afirmă Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), amintind că în această perioadă au loc interviuri pentru autorizarea acestor persoane.
•BOGDAN DRĂGOI, SIF BANAT CRIŞANA
"Ne trebuie marfă permanentă, din afacerile private, pe piaţa de capital"
Pe piaţa noastră de capital trebuie să existe marfă permanentă, care să vină de la afacerile private, în vederea atragerii investitorilor străini, potrivit domnului Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana.
•NICOLAE MOROIANU, BT CAPITAL PARTNERS
"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"
PREZENTARE
Emitenţii din piaţa de capital ar trebui să facă anual majorări de capital, aşa cum face Banca Transilvania, este de părere Nicolae Moroianu, director executiv BT Capital Partners.
•MARIUS DĂNILĂ, SPECIALIST CORPORATE AND INVESTEMNT BANKING
"Uniunea Pieţelor de Capital - complementară Uniunii Bancare"
PREZENTARE
Piaţa de capital din Europa este extrem de fragmentată, existând 17 burse importante în cele 28 de state membre UE, este de părere Marius Ioan Dănilă, specialist Corporate and Investemnt Banking.
•CRISTIAN AGALOPOL, CITIBANK
"Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"
Piaţa noastră de capital este foarte aproape să fie inclusă pe lista de monitorizare a uneia dintre agenţiile de rating în vederea promovării la statutul de piaţă emergentă, a anunţat, ieri, Cristian Agalopol, director executiv Pieţe de Capital Citibank România, care a precizat, totuşi, că impresia sa este că Bursa de Valori Bucureşti aleargă pe contrasens, atunci când este vorba de investitorii internaţionali.
•ŞTEFAN NANU, MFP
"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"
Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani, acum fiind într-o poziţie foarte favorabilă, potrivit lui Ştefan Nanu, director general al Direcţiei de Trezorerie şi Datorie Publică în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
•MARIUS MOLDOVAN, SIF TRANSILVANIA
"Fondurile de risc raportate la PIB sunt de 0,001% în România, suntem codaşii Europei"
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu are listări private din două motive: mentalitatea antreprenorilor şi faptul că nu există fonduri specializate de tipul seed, venture capital şi private equity care să susţină, să crească şi să ajute business-ul. Aceşti investitori ar facilita ulterior listarea companiilor pe piaţa de capital, a declarat Marius Moldovan, vicepreşedinte, director executiv adjunct SIF Transilvania.
•DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR
"Companiile de stat trebuie vândute numai prin bursă, pentru eliminarea şpăgii"
Toate companiile de stat, care încă au statul acţionar, trebuie listate numai prin bursă, vândute numai prin bursă, pentru că astfel se elimină şpaga, declară Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care adaugă: "O listare la bursă nu mai este o vânzare directă la Fondul Proprietăţii de Stat (n.r. cum se făcea în trecut), unde se aranjau nişte lucruri, după care apăreau scandaluri. Vânzarea prin bursă elimină orice şpagă politică, deci statul rezolvă astfel problema corupţiei".
•LUDWIK SOBOLEWSKI, BVB
"Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"
Avem lucruri foarte importante de făcut pentru piaţa de capital, însă trebuie să fim foarte atenţi, să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani, declară Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), menţionând: "Nu tot ce se poate face din punct de vedere teoretic, se poate implementa cu succes".
•RADU TOIA, AAF
"Suntem singura ţară din UE fără obligaţiuni ipotecare"
Domnia sa este de părere că sectorul energetic şi agricultura sunt atractive pentru investitori şi acestea pot să tragă, la rândul lor, alte investiţii, inclusiv investiţii în domeniul imobiliar.