Crypto

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / ŞTEFAN NANU, MFP:"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"

Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani, acum fiind într-o poziţie foarte favorabilă, potrivit lui Ştefan Nanu, director general al Direcţiei de Trezorerie şi Datorie Publică în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Domnia sa a precizat: "Acum 10-15 ani, nu puteam vorbi despre o piaţă dezvoltată a titlurilor de stat. Era fragmentată, lipsea diviziunea, cadrul legislativ procedural era precar, nu era nicio coeziune între cei care ar fi trebuit să fie aliniaţi şi să dezvolte piaţa. Dar lucrurile au evoluat foarte mult între anii 2005 şi 2009".

Prima emisiune de titluri de stat emisă de MFP nu a fost un succes pentru că au lipsit o serie de lucruri - nu a fost promovată aşa cum trebuia, nu au existat discuţii cu factorii implicaţi etc., a precizat domnul Nanu, menţionând că, după ce aceste aspecte au fost corectate, situaţia a evoluat cu totul altfel, potenţialul fiind foarte mare pe piaţa titlurilor de stat.

Referitor la piaţa de capital, domnia sa consideră că nu este o problemă că se vorbeşte de un moment greu în acest domeniu, însă este o problemă că se vorbeşte de un moment greu de ceva timp.

În acest sector, segregarea şi fragmentarea stake-holderilor duc la probleme, apreciază reprezentantul MFP, adăugând că trebuie să avem o viziune, un plan şi stake-holderi aliniaţi pentru ca problemele din piaţa de capital să se rezolve.

Potrivit lui Ştefan Nanu, investitorii spun că este un pas important pentru ei să investească pe piaţa noastră de capital, dar că nivelul lichidităţii din această piaţă le indică faptul că, pentru moment, nu trebuie să fie foarte entuziasmaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro