CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / ŞTEFAN NANU, MFP:"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani"

Piaţa titlurilor de stat a evoluat foarte mult în ultimii ani, acum fiind într-o poziţie foarte favorabilă, potrivit lui Ştefan Nanu, director general al Direcţiei de Trezorerie şi Datorie Publică în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Domnia sa a precizat: "Acum 10-15 ani, nu puteam vorbi despre o piaţă dezvoltată a titlurilor de stat. Era fragmentată, lipsea diviziunea, cadrul legislativ procedural era precar, nu era nicio coeziune între cei care ar fi trebuit să fie aliniaţi şi să dezvolte piaţa. Dar lucrurile au evoluat foarte mult între anii 2005 şi 2009".

Prima emisiune de titluri de stat emisă de MFP nu a fost un succes pentru că au lipsit o serie de lucruri - nu a fost promovată aşa cum trebuia, nu au existat discuţii cu factorii implicaţi etc., a precizat domnul Nanu, menţionând că, după ce aceste aspecte au fost corectate, situaţia a evoluat cu totul altfel, potenţialul fiind foarte mare pe piaţa titlurilor de stat.

Referitor la piaţa de capital, domnia sa consideră că nu este o problemă că se vorbeşte de un moment greu în acest domeniu, însă este o problemă că se vorbeşte de un moment greu de ceva timp.

În acest sector, segregarea şi fragmentarea stake-holderilor duc la probleme, apreciază reprezentantul MFP, adăugând că trebuie să avem o viziune, un plan şi stake-holderi aliniaţi pentru ca problemele din piaţa de capital să se rezolve.

Potrivit lui Ştefan Nanu, investitorii spun că este un pas important pentru ei să investească pe piaţa noastră de capital, dar că nivelul lichidităţii din această piaţă le indică faptul că, pentru moment, nu trebuie să fie foarte entuziasmaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro