CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / NICOLAE MOROIANU, BT CAPITAL PARTNERS:"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizarea companiilor"

Emitenţii din piaţa de capital ar trebui să facă anual majorări de capital, aşa cum face Banca Transilvania, este de părere Nicolae Moroianu, director executiv BT Capital Partners.

Domnia sa subliniază că, pentru a putea să cumpărăm acţiuni, trebuie să existe acţiuni libere în piaţă, dar că la noi nu există lichiditate pe bursă. De aceea, în final ajungem la ideea că este nevoie de majorări de capital, potrivit domnului Moroianu.

"Banca Transilvania este singura care a beneficiat de faptul că a fost listată la Bursă, făcând majorări de capital prin piaţa de capital", a spus domnul Moroianu.

Reprezentantul BT Capital Partners opinează că este nevoie de educaţie, pe piaţa de capital, şi de o informare corectă, investiţiile în piaţa de capital neputând fi făcute dintr-o dată şi cu forţa.

Bursa poate să fie o soluţie pentru capitalizare, investitorul putând să strângă fonduri pentru investiţii, apreciază domnia sa, subliniind că, pentru companiile mici, este recomandat ca finanţarea să se facă prin bănci, întrucât finanţarea unei societăţi mici prin piaţa de capital ar însemna ca investitorul să fie de acord să îşi recupereze banii în 2-3 ani.

Potrivit domnului Moroianu, bursele de valori sunt considerate pieţele reale care se apropie cel mai mult de următorul model: produsele sunt omogene, atomicitatea, transparenţa şi mobilitatea factorilor de producţie sunt perfecte, există libertate de intrare şi de ieşire a firmelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro