speakeri
•BOGDAN OLTEANU, BNR
"Băncile, rol semnificativ în restructurarea companiilor"
Rolul băncilor în restructurarea companiilor este semnificativ, având în vedere că poziţia acestora în rândul creditorilor este deosebit de însemnată, a declarat, ieri, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Bogdan Olteanu, în deschiderea Conferinţei "Rolul băncilor în restructurarea companiilor", organizată de Ziarul BURSA, cu sprijinul BNR.
•Remus Vulpescu
"Băncile sunt dispuse să împrumute Oltchim cu 25 milioane de euro"
Principalele bănci creditoare ale Oltchim sunt dispuse să finanţeze suplimentar combinatul cu 25 milioane de euro pentru repornire completă şi viabilizare, cu condiţia ca statul să participe cu 20 milioane de euro şi cu condiţia ca o firmă specializată să facă o analiză şi să realizeze un plan de restructurare, a declarat Remus Vulpescu, consilier în cadrul Ministerului Economiei.
•Remus Borza
"Oltchim va intra în insolvenţă cel mai târziu în ianuarie"
Oltchim va intra în insolvenţă cel mai târziu în ianuarie 2013, după alegeri, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica şi directorul casei de insolvenţă Euro Insol. Domnia sa consideră că Oltchim este "în moarte clinică" şi că nu ştie dacă insolvenţa mai poate face minuni.
•Cristian Pârvan
"Nimeni nu ştie cât au investit românii în România"
Societăţile comerciale cu capital autohton se confruntă în continuare cu probleme mari în ceea ce priveşte finanţarea de la bănci, a spus Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
•CLAUDIU STĂNESCU, FNGCIMM
Pregătim două scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România (FNGCIMM) lucrează, împreună cu mai multe bănci din ţara noastră, la implementarea a două scheme de ajutor de stat, care să permită restructurarea şi relansarea IMM-urilor aflate în dificultate, a delcarat Claudiu Stănescu, consilier al preşedintelui FNGCIMM.
•ANDREI CIONCA, CASA DE INSOLVENŢĂ TRANSILVANIA
"Restructurarea companiilor este o necesitate"
Restructurarea companiilor aflate în dificultate financiară este o necesitate, întrucât falimentul nu reprezintă o soluţie de recuperare rapidă şi, în plus, această modalitate se bazează pe vânzarea de active, susţine Andrei Cionca, asociat la Casa de Insolvenţă Transilvania.
•ARIN OCTAV STĂNESCU
"Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani"
Nu există restructurare de succes fără "bani proaspeţi" de la bănci, a declarat Arin Octav Stănescu, Managing Partner în cadrul casei de avocatură "Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii". Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani, susţine domnia sa.
•GHEORGHE PIPEREA
"Preluarea controlată, o metodă de privatizare mai eficientă decât cele din prezent"
Preluarea controlată a unei afaceri, prin metoda Leveraged Buy Out (LBO), reprezintă o metodă de privatizare mai eficientă decât cea pe care o practică, în prezent, statul român, consideră Gheorghe Piperea, managing partner, Piperea& Asociaţii.
•DAN EMILIAN CROITORU, BCR
Administrarea lichidităţii, o lecţie învăţată în urma crizei
Administrarea eficientă a lichidităţii este o lecţie a cărei importanţă au învăţat-o atât companiile, cât şi băncile, în condiţiile crizei economice, a declarat Dan Emilian Croitoru, director executiv adjunct, direcţia reţea corporate şi sector corporate, BCR.
•Mircea Ursache
"Statul trebuie să vină cu metode noi de privatizare"
Cele mai mari prejudecăţi privind privatizarea companiilor de stat o au politicienii şi este mare păcat, apreciază Mircea Ursache, preşedinte World Trade Center (WTC) Bucureşti şi fost preşedinte AVAS.
•DRAGOŞ SIMION, BVB
"Societăţile aflate în dificultate să se uite şi la soluţiile de pe piaţa de capital!"
Societăţile aflate în dificultate financiară ar trebui să se uite şi la soluţiile de pe piaţa de capital, este de părere Dragoş Simion, consilier CEO Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
•Iovu, CEC BANK
"Banca nu poate salva singură clientul de la insolvenţă"
Vânzarea afacerii şi conversia datoriilor în acţiuni reprezintă două metode eficiente de viabilizare a companiilor care au probleme financiare, aflându-se în pragul insolvenţei, este de părere Mirela Iovu, vicepreşedinte CEC BANK. Domnia sa a precizat că aceste două măsuri sunt utilizate cu succes în străinătate.