CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ARIN OCTAV STĂNESCU:"Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2012

"Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani"

Nu există restructurare de succes fără "bani proaspeţi" de la bănci, a declarat Arin Octav Stănescu, Managing Partner în cadrul casei de avocatură "Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii". Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani, susţine domnia sa adăugând: "Dacă te faci că nu există ceva rău, asta nu înseamnă că răul dispare. Băncile nu au făcut decât să rostogolească creditele neperformante după criză. Acum, după discuţii îndelungate cu băncile şi BNR şi practicienii în insolvenţă, vom reuşi să implementăm Codul insolvenţei, care va aduna, într-un singur loc, toate actele normative din domeniu, inclusiv cele bancare. Băncile spun că nu există criză sistemică. Eu zic că există şi că trebuie să facem ceva. Am speranţa că împreună cu băncile vom reuşi să găsim soluţii pentru restructurarea cu succes a companiilor".

Domnul avocat Stănescu a mai spus că numărul dosarelor noi de intrare în insolvenţă este în creştere cu 20-30% faţă de anul trecut: "Pe rolul instanţelor se află circa 24-25.000 de dosare noi în primele zece luni ale acestui an. Finele anului curent va duce acest număr la circa 27-28.000 de dosare noi, în creştere cu circa 20-30% faţă de anul trecut".

În prezent, din totalul dosarelor de insolvenţă, circa 6% reprezintă restructurări. Germania are doar 3% din dosarele de insolvenţă ca restructurări şi a decis, anul trecut, să schimbe legislaţia. În România, restructurarea companiilor nu este pe deplin înţeleasă decât de puţine case de avocatură şi de puţine bănci, apreciază domnul Stănescu, care a subliniat că restructurarea companiilor aflate în insolvenţă s-a aplicat abia din semestrul II 2009.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro