CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/DRAGOŞ SIMION, BVB:"Societăţile aflate în dificultate să se uite şi la soluţiile de pe piaţa de capital!"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Societăţile aflate în dificultate să se uite şi la soluţiile de pe piaţa de capital!"

Societăţile aflate în dificultate financiară ar trebui să se uite şi la soluţiile de pe piaţa de capital, este de părere Dragoş Simion, consilier CEO Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Domnia sa a spus că băncile comerciale, în calitate de furnizori de credite, devenite neperformante, sunt nevoite să caute rezolvări în afara cadrului de funcţionare tradiţional.

"Pentru o categorie de societăţi comerciale, anume cele deja listate şi tranzacţionate, piaţa de capital poate fi o soluţie de (re)finanţare", potrivit lui Dragoş Simion.

Investitorii de pe piaţa de capital disting două tipuri de societăţi, potrivit domnului Simion, care a precizat că este vorba despre companii care aparţin unor industrii defavorizate şi care care, şi în cazul unei recapitalizări, au şanse mici să producă un randament rezonabil al capitalurilor investite şi societăţi decapitalizate în urma crizei, al căror business fundamental rămâne viabil.

"Pentru prima categorie, discuţia este scurtă. Exemplu, pentru o societate listată, dacă perspectiva este neatrăgătoare, o recapitalizare nu rezolvă problemele de fond. (...). Pentru cea de-a doua categorie, abordarea este mult mai generoasă: la preţul corect, în funcţie de situaţie, pot fi identificate atât soluţii tradiţionale (emisiuni de acţiuni sau obligaţiuni), cât şi unele mai puţin cunoscute, dar perfect utilizabile în prezent", a explicat domnul Simion, subliniind că obligaţiunile convertibile "au versatilitate, prin caracterul lor dual".

"Cea mai mare problemă pentru o societate listată este aceea că investitorii văd perspectivele oarecum diferit faţă de viitorii acţionari", a mai subliniat domnia sa, apreciind că o companie este în avantaj dacă este listată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS