CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"Mircea Ursache: "Statul trebuie să vină cu metode noi de privatizare"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Mircea Ursache: "Statul trebuie să vină cu metode noi de privatizare"

Cele mai mari prejudecăţi privind privatizarea companiilor de stat o au politicienii şi este mare păcat, apreciază Mircea Ursache, preşedinte World Trade Center (WTC) Bucureşti şi fost preşedinte AVAS.

Domnia sa a declarat că privatizarea a avut un rol foarte important în restructurarea companiilor şi reducerea arieratelor statului şi că a sosit momentul ca statul să-şi schimbe metodele de privatizare, care sunt învechite.

Mircea Ursache susţine că guvernanţii ar trebui să se gândească şi să aplice noi instrumente de privatizare precum înfiinţarea unui fond naţional de dezvoltare sau a unei companii naţionale în care să fie concentrate toate participaţiile statului în companii: "În nicio ţară din lume ministerele economice nu se ocupă de managementul companiilor. Ministerele economice trebuie să facă strategii şi politici publice".

În ceea ce priveşte insolvenţa, preşedintele WTC apreciază că nu echivalează cu falimentul şi că reprezintă o soluţie bună pentru companii având în vedere starea economiei naţionale şi criza economică prelungită din Europa. Insolvenţa, în opinia domniei sale, este o soluţie bună pentru companiile care s-au restructurat pe timp de criză şi care nu au reuşit să-şi achite, în totalitate, datoriile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS