Cnvm 2014Cnvm 2014

galerie fotopartenerievenimente bursa

Aniversare 20 de ani de reglementare a pieţei de capital

Ziarul "BURSA" şi Centrul de Pregătire Financiară "Millenium" au aniversat, în luna octombrie, 20 de ani de supraveghere a pieţei de capital, la Palatul Parlamentului, o festivitate apreciată de invitaţi ca având clasă şi fiind foarte reuşită.

FLORIAN GOLDSTEIN "Elitismul ne obligă la moralitate, la conştiinţa de sine a comunităţii pieţei de capital"
Florian Goldstein, preşedintele Grupului de Presă "BURSA", a spus, în deschiderea evenimentului, că activitatea de reglementare a fost precedată de proiectele de lege pentru piaţa valorilor mobiliare, iniţiate, în Banca Naţională a României, încă din 1991-1992, iar CNVM a fost moştenitoare instituţională a Agenţiei Valorilor Mobiliare (ulterior, Agenţia Naţională a Valorilor Mobiliare), creată, în 1993, în cadrul Ministerului Finanţelor, astfel că, de fapt, numărăm mai mult de douazeci de ani.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), actualmente absorbită în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost înfiinţată în octombrie 1994, având drept scop reglementarea, supravegherea şi dezvoltarea pieţei de capital.
Potrivit lui Florian Goldstein, sunt numeroase reproşurile care pot fi aduse activităţii de reglementare, iar ziarul "BURSA" le-a formulat, ori de câte ori a crezut că a fost cazul, ajungând, chiar, la conflicte deschise cu oameni din instituţia de supraveghere.
"Tot aşa, activitatea de supraveghere este criticabilă, în anumite episoade, iar, în cazul lor, critica nu a mai formulat-o doar ziarul BURSA, ci şi Justiţia", a mai spus domnul Goldstein.
Domnia sa a adăugat: "Indiferent de scăderi şi indiferent de aversitatea periodică dintre instituţia de supraveghere şi ziarul nostru, mi-a plăcut propunerea, venită de la fostul vicepreşedinte CNVM Mihai Radu, să organizăm împreună festivitatea de acum, pentru că mi se pare valoros să accentuăm că aparţinem, cu toţii, unei comunităţi de elită, în finanţe.
Iar elitismul ne obligă la moralitate, la conştiinţa de sine a comunităţii noastre - supraveghetori, supravegheaţi, legislatori şi ziarişti -, ne obligă la conştiinţa rolului pe care ar trebui să îl jucăm în viaţa economică şi socială a ţării.
În această idee, a conştiinţei de sine a comunităţii pieţei de capital, încerc să sugerez că indiferent că o oaie e albă sau neagră, ea aparţine, totuşi, turmei (recunosc, aici, că metafora nu este tocmai elitistă).
De aceea, am invitat la festivitate pe toată lumea şi când am fost întrebat ce înseamnă Ťtoată lumeať, am reformulat aşa: < toată lumea care este liberă >.
Cine intră în piaţă, poartă o pecete care îl face să fie al nostru.
Şi chiar dacă iese din piaţă, rămâne al nostru şi al istoriei noastre.
Fie să poarte pecetea toţi cei douăzeci de milioane de cetăţeni ai ţării şi să devină ai noştri!
Aşteptăm şi restul planetei, fără să refuzăm gândul la extratereştri. La mulţi ani!"

Mircea Ursache: "Eu nu sunt adeptul ideii că nimic nu a fost bun până acum"
Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru piaţa de capital, a declarat, marţi seară, că nu este adeptul ideii că nimic nu a fost bun până acum: "ASF nu este un nou început în reglementarea şi supravegherea pieţei. Noi continuăm munca de 20 de ani a unor oameni, într-o altă formă organizatorică".
Domnia sa a ţinut să menţioneze că evenimentul nu marchează o sărbătoare a ASF, ci una a fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare, a unei armate de 300 de oameni care au muncit acolo zi de zi - experţi, specialişti în reglementare, autorizare şi supraveghere, şefi de servicii şi directori.
Mircea Ursache a mulţumit celor care au lucrat în fosta CNVM pentru performanţa lor.

Mihai Radu, vicepreşedinte al CNVM în perioada 1994-2000 şi preşedintele onorific al Centrului de Pregătire Financiară "Millenium", a făcut o scurtă istorie a CNVM.
Domnia sa a relatat: "În primii cinci ani ai Comisiei, s-au înfiinţat circa 240 de societăţi de valori mobiliare, actuale SSIF-uri, din care, astăzi, mai sunt circa 40, s-au creat 15 fonduri de investiţii şi s-a inaugurat bursa de la noi".
Mihai Radu a recomandat ASF să fie mai maleabilă cu entităţile pe care le supraveghează, deoarece, în opinia sa, echipele de control sunt, de multe ori, prea aspre pentru greşeli minore. "Societăţile ar trebuie sancţionate pentru prejudicierea investitorului, indiferent că acesta este în piaţa de capital, în asigurări sau în pensii private", a spus domnul Radu, adăugând: "În rest, ASF ar trebui să sprijine şi emitenţii, fiindcă numărul lor scade pe zi ce trece şi mi-e teamă să nu se desfiinţeze instituţia".

Mişu Negriţoiu: "Mai sunt multe lucruri de curăţat, dar sunt convins că nu suntem departe de succesul final"
Preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a transmis, într-un mesaj video, că piaţa de capital a apărut, în România, ca rezultat al entuziasmului unor indivizi.
"Din păcate, piaţa de capital nu este rezultatul unui proiect coerent, de lungă durată, cu obiective fixe şi spun asta eu, care am participat în fazele preliminare la iniţierea pieţei de capital", a declarat domnul Negriţoiu, adăugând: "Astăzi, va trebui să revizuim ce am făcut, mai în grabă sau mai aşezat, de-a lungul anilor, şi să finalizăm un proiect care a început din entuziasm şi care trebuie integrat într-o lume ordonată, o piaţă europeană. Mai sunt multe lucruri de curăţat, dar sunt convins că nu suntem departe de succesul final".

În 2013, supravegherea pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private s-a reunit sub umbrela Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Organizator

Ziarul BURSA

şi

Parteneri

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

şi

Parteneri

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA