Agri business 2022

subiecteconcluziispeakerivideorevista preseiediţiipartenerievenimente bursa

Conferinţa
“Afaceri în agricultură”
- ediţia a IX-a -

Ziarul BURSA a organizat a IX-a ediţie a videoconferinţei “Afaceri în agricultură”, în data de 13 octombrie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

Agri business 2022
 

subiecte

Combaterea schimbărilor climatice - o prioritate pentru agricultura românească. Efectele secetei din acest an asupra culturilor agricole şi a preţurilor la alimente;

Sistemul naţional de irigaţii - între datele ANIF şi realitatea din teren. Poate fi introdusă finanţarea acestui sistem la renegocierea PNRR?

Asigurarea culturilor - o necesitate în actualele condiţii climatice;

Planul Naţional Strategic 2023-2027 - axe prioritare de acţiune, măsuri de sprijin pentru fermieri;

"Fabricat în România" - un program necesar pentru dezvoltarea industriei agroalimentare şi reducerea deficitului balanţei comerciale. Depozitele regionale - un proiect rămas pe hârtie?

Programe naţionale pentru sprijinirea fermierilor;

Bancabilitatea fermierilor, o problemă în curs de rezolvare?

Investiţiile agricultorilor, în contextul efectelor produse de războiul de la graniţă.

 

concluzii

Fermierii - sleiţi de secetă, în aşteptarea finanţărilor europene

Fermierii - sleiţi de secetă, în aşteptarea finanţărilor europene

Crizele din ultimul an generate de explozia preţurilor din energie, de inflaţie, de problemele apărute în lanţul de aprovizionare cu fertilizanţi în urma războiului din Ucraina, peste care s-a adăugat seceta extremă care a afectat peste 850.000 de hectare (potrivit celei mai recente raportări emise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) şi-au pus amprenta asupra afacerilor derulate de antreprenorii şi fermierii din mediul rural, care au constatat că veniturile le-au scăzut considerabil şi că, în foarte multe situaţii, profitul înregistrat tinde către zero. De aceea, principala problemă cu care se confruntă aceştia este nevoia acută de finanţare, de recapitalizare a afacerilor, problemă care a constituit, pe lângă nevoia stringentă de reabilitare şi modernizare a sistemului naţional de irigaţii, principala temă de dezbatere a participanţilor la cea de-a IX-a ediţie a conferinţei "Afaceri în agricultură", organizată de Grupul de presă BURSA.

 

speakeri

Marcel BoloşMarcel Boloş
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

“RePower EU - o soluţie pentru finanţarea modernizării sistemelor de irigaţii”

Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de irigaţii şi investiţiile noi în acest tip de infrastructură necesară fermierilor din ţara noastră, prin prisma accentuării secetei cu care se confruntă culturile agricole în fiecare an, ar putea să fie finanţate din fondurile alocate de Comisia Europeană pe noul mecanism RePower EU, ce va fi inserat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a afirmat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Domnia sa a precizat chiar că a prezentat în acest sens Comisiei Europene un proiect-pilot prin care sistemele de irigaţii ar putea fi finanţate prin programul RePowerEu, prin introducerea unei componente de producere a energiei verzi pe baza panourilor fotovoltaice flotabile.

 

Raluca DumitrescuRaluca Dumitrescu
Membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, Camera Deputaţilor

“Este important să avem un pilon de asigurare a culturilor în caz de secetă"”

Fermierii s-au săturat de discuţii sterile privind problemele cu care se confruntă şi aşteaptă ca soluţiile găsite de autorităţi să fie cât mai rapid implementate, a afirmat deputatul Raluca Dumitrescu (PSD), membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.
Deputatul social democrat a menţionat faptul că membrii comisiei din care face parte susţin modificarea submăsurii 17 din Planul Naţional Strategic, submăsură privind primele de asigurare a culturilor, animalelor şi plantelor, astfel încât să fie asigurate culturile în caz de secetă extremă, aşa cum a fost seceta din acest an.

 

Ioan OneţIoan Oneţ
Director General Adjunct, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

“Asigurarea culturilor, animalelor şi plantelor este acum, mai mult ca oricând, în atenţia fermierilor”

Submăsura 17.1 pentru prime de asigurare a culturilor, animalelor şi plantelor este, astăzi, mai mult ca oricând în atenţia fermierilor, conform domnului Ioan Oneţ, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Domnia sa spune: "Această măsură are ca obiective încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producţia agricolă, respectiv stimularea fermierilor să beneficieze de asigurare şi extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societăţile de asigurare care în prezent pot afecta semnificativ performanţele exploataţiei agricole. Pentru accesarea acestei submăsuri, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii - să fie fermieri activi în momentul în care cer sprijinul pentru şi să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare. Noi, prin această submăsură, acordăm un sprijin public nerambursabil de 70% din valoarea primei de asigurare".

 

Dr. Ing. Nicu VasileDr. Ing. Nicu Vasile
Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

“Comasarea terenurilor - cea mai mare problemă a sectorului agricol”

Comasarea terenurilor este cea mai mare problemă a sectorului agricol, consideră Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Specialistul a explicat: "În 2022 avem acelaşi număr de sole ca în 1907. Nu putem face performanţă cu 64 de milioane de sole împărţite pe 830.000 pe fermieri care depun declaraţii la APIA. Nu putem discuta de irigaţii dacă nu discutăm de comasare. Este foarte greu să coagulăm sectorul. Fiecare are fel de fel de interese şi degeaba încerc să aduc fermierii laolaltă. Tot spunem că sutem la început, dar cât ne trebuie? Încă 300 de ani? Nu avem o monitorizare a pârloagelor în România. Trebuie să gândim strategic, nu mai avem timp de aşteptat. Dacă nu venim cu măsuri clare, concrete si coerente, nu facem absolut nimic".
Printre altele, Nicu Vasile a subliniat că domeniul nu are profitabilitate: "Nu avem o definiţie a fermierului român mic, mare sau mijlociu. El se împrumută şi, pe zi ce trece, fermierul român se decapitalizează. Cred că peste 30% din ferme nu mai pot primi credite bancare. Nu ne putem dezvolta fără profitabilitate".

 

Ionel ArionIonel Arion
Preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro

“Piaţa cerealelor este manipulată de marii traderi”

Accesul la finanţare şi lipsa accesului la piaţă (atât la piaţa naţională, cât şi pe pieţele internaţionale) sunt două probleme ale domeniului agricol şi industriei alimentare, spune Ionel Arion, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro. "O provocare foarte mare este şi faptul că avem circa 30% din ceea ce înseamnă fermieri în UE. Este o cifră enormă. Nu putem lucra cu un număr aşa mare de fermieri, pentru că nu avem rentabilitate. Din cele circa 30.000 de persoane juridice din domeniu, doar 17.000 erau anul trecut bancabile, adică puteau accesa un credit, dintre care 11.000 aveau deja cel puţin un credit şi câteva procente bune din aceştia aveau dificultăţi în a rambursa la zi aceste finanţări şi aveau nevoie de refinanţare", a subliniat domnul Arion, precizând că probleme foarte mari sunt în domeniul zootehniei.

 

Dumitru NancuDumitru Nancu
Director General, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN)

“Am soluţionat 9.126 de cereri de finanţare din partea sectorului agricol”

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a soluţionat 9.126 de cereri trimise către 20 de instituţii financiar-bancare după 9 septembrie - data la care a fost aprobată decizia Comisiei Europene privind cadrul temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat pentru sprijirea economiei ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, spune Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, făcând referire programul IMM Invest Plus - componenta Agro IMM Invest, destinată sprijinului sectorului agricol. Domnia sa adaugă: "Practic, ne aflăm în etapa a treia a programului, în sensul că băncile au început deja să aprobe aceste cereri venite din partea fermierilor şi a celor care activează în sectorul agricol".

 

Ştefan PădureŞtefan Pădure
Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc

“Deficitul comercial real pe sectorul agro-alimentar este de 8 miliarde euro”

Deficitul comercial real din sectorul agro-alimentar din ţara noastră se ridică la 8 miliarde euro şi pentru reducerea acestuia autorităţile centrale trebuie să ducă o politică proactivă pentru viitoarea Politică Agricolă Europeană, deoarece ţara noastră trebuie să îşi găsească un loc bine definit în domeniul agricol, susţine Ştefan Pădure, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR).
"Noi suntem trecuţi acolo de multe ori ca o putere agricolă. Nu, noi suntem doar o ţară agricolă. Diferenţa dintre noi şi Ecuador este că noi exportăm grîu şi porumb, iar ei exportă banane. Nu am ajuns nici pe departe la nivelul de putere agricolă şi cel mai rău este că exportăm cerealele şi materiile prime în ţări terţe, exportăm banii, compensările europene care sunt date pentru a acoperi costurile generate de cererile de restricţie impuse de Uniunea Europeană. Şi, în mod normal, mecanismul european este cel de a intregra în produsele cu valoare adăugată. Dacă anul trecut deficitul de balanţă comercială, care este extrem de periculos, el generând şi un deficit geamăn de cont curent, a ajuns la 4,7 miliarde euro pe sectorul agro-alimentar, el de fapt este unul fals pentru că, în realitate, atinge un nivel de 8 miliarde euro, pentru că diferenţa a fost exportul de cereale, exportul de «subvenţie» europeană".

 

Petru LuhanPetru Luhan
General Manager, Emas Business Consulting

“Apelurile de proiecte au alocări prea mici”

Este nevoie de o injecţie masivă de capital din fondurile europene pentru antreprenorii din mediul rural, pentru ca aceştia să îşi poată dezvolta afacerile, dar, deşi sunt alocate sume substanţiale din aceste fonduri, pe plan naţional alocările pentru fiecare apel de proiecte sunt prea mici, afirmă Petru Luhan, general manager al Emas Business Consulting.
"Alocările sunt prea timide, prea mici. Ce facem cu 150 milioane euro la digitalizare, cu granturi de 20.000, 30.000, 50.000, 100.000 euro pentru o întreprindere medie care poate să aibă şi 200 de angajaţi. Este o picătură pe o piatră fierbinte. Dacă mă uit la lucrările pe energie pentru înfiinţare de capacităţi de producţie de energie regenerabilă, haideţi să facem alocări masive dacă tot avem cheltuieli cu evaluări, cu monitorizarea şi raportarea indicatorilor de performanţă.

 
 

Video

Marcel Boloş
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Raluca Dumitrescu
Membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, Camera Deputaţilor

Ioan Oneţ
Director General Adjunct, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Dr. Ing. Nicu Vasile
Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Ionel Arion
Preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro

Dumitru Nancu
Director General, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN)

Ştefan Pădure
Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc

Petru Luhan
General Manager, Emas Business Consulting

  

alte ediţii

 

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Afaceri în agricultură

Afaceri în agricultură
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a videoconferinţei “Afaceri în agricultură”, în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea

Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, în data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate

Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate”, în data de 28 septembrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a IX-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferinţa “Energia în priză”, ediţia a IX-a, în data de 16 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Posibilităţile de cooperare ale burselor de valori din Centrul şi Estul Europei.

Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat conferinţa hibrid "Posibilităţi de cooperare intre bursele de valori din Centrul şi Estul Europei”, care s-a desfăşurat în data de 27 mai 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde

Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei, videoconferinţa "Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde”, în data de 18 mai 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Antreprenoriat fără gen

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), videoconferinţa "Antreprenoriat fără gen”, în data de 15 aprilie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid (Hotel InterContinental Bucharest, sala Hora) şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA, pe pagina de Facebook a CONAF şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), videoconferinţa "Codul Insolvenţei”, în data de 30 martie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii

Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa "Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii", în data de 2 februarie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?

Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa "Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?", în data de 26 ianuarie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Afaceri în agricultură

Afaceri în agricultură
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a videoconferinţei “Afaceri în agricultură”, în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea

Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, în data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate

Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate”, în data de 28 septembrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a IX-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferinţa “Energia în priză”, ediţia a IX-a, în data de 16 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Posibilităţile de cooperare ale burselor de valori din Centrul şi Estul Europei.

Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat conferinţa hibrid "Posibilităţi de cooperare intre bursele de valori din Centrul şi Estul Europei”, care s-a desfăşurat în data de 27 mai 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde

Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei, videoconferinţa "Electromobilitatea - condiţie esenţială pentru o Europă verde”, în data de 18 mai 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Antreprenoriat fără gen

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), videoconferinţa "Antreprenoriat fără gen”, în data de 15 aprilie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid (Hotel InterContinental Bucharest, sala Hora) şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA, pe pagina de Facebook a CONAF şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a VIII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), videoconferinţa "Codul Insolvenţei”, în data de 30 martie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii

Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa "Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii", în data de 2 februarie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?

Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa "Electricitate pe piaţa liberă. Factura: creşte sau scade?", în data de 26 ianuarie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA