Electromobilitatea problematica solutii 2019Electromobilitatea problematica solutii 2019

speakerigalerie fotovideopartenerievenimente bursa

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”
Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.
Electromobilitatea problematica solutii 2019
 

speakeri

Răzvan RĂDULESCURăzvan RĂDULESCU, Ministerul Energiei
"Legislaţia conferă cadru stabil pentru dezvoltarea pieţei de combustibili alternativi"

Cadrul legislativ conferă mai mult decât un cadru stabil pentru dezvoltarea pieţei de combustibili alternativi în România, a declarat Răzvan Rădules­cu, reprezentantul Minis­terului Energiei, Direcţia Ţiţei şi Gaze. Domnia sa a precizat: "Cadrul de politică tratează nediscriminatoriu toţi combustibilii alternativi, inclusiv electromobilitatea şi, din punctul nos­tru de vedere, este extrem de bine structurat, fiind realizat sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Pe lângă asta cred că el conferă mai mult decât un cadru stabil pentru dezvoltarea pieţei de combustibili alternativi în România".

 

Mihai CIOBANUMihai CIOBANU, Director Dezvoltare, Electromagnetica
"Sunt primării care nu au depus niciun proiect pe electromobilitate"

Sunt primării care nu au depus niciun proiect pe electromobilitate, una dintre ele fiind Primăria Capitalei, a subliniat Mihai Ciobanu, director de dezvoltare în cadrul Electromagnetica. Domnia sa a menţionat că întreprinderea pe care o reprezintă a reuşit să încheie câteva parteneriate public-private cu unele autorităţi locale, în vederea promovării transportului electric. "Noi venim cu echipamentele, primăriile cu energia şi tarifele locurilor de parcare. Este un prim pas, întrucât, pe lângă oraşele mari, există o necesitate majoră de infrastructură pentru automobilele electrice în oraşele de tranziţie", a menţionat domnia sa.

 

Bogdan HANGUBogdan HANGU, Şef Departament Vânzări, Electromagnetica
"Consumatorul nu ştie cât îl va costa încărcarea maşinii electrice"

Instituţiile statului ar trebui să facă mai mult pentru încurajarea achiziţiilor de automobile electrice, pentru că, altfel, partea de staţii nu se va dezvolta, este de părere Bogdan Hangu, şeful Departamentului Vânzări din cadrul Electromagnetica. Domnia sa a menţionat că cel mai important aspect legat de introducerea maşinilor electrice în piaţă este reducerea poluării. În acelaşi timp, domnul Hangu a adus în discuţie dificultatea de a încărca o astfel de maşină în afara localităţii, precum şi lipsa de cunoaştere în ceea ce priveşte costul cu alimentarea automobilului.

 

Florin NEMŢANFlorin NEMŢAN, Expert mobilitate ARSCM, Conferenţiar Facultatea de Transporturi, Universitatea Politehnică din Bucureşti
"Avem nevoie de un plan pentru reciclarea bateriilor uzate"

O analiză completă care să cuprindă atât costurile, cât şi beneficiile socio-economice pe care le aduce electromobilitatea este mai mult decât necesară pentru a putea dezvolta, în acest sens, un sistem funcţional, consideră Florin Nemţanu, expert mobilitate ARSCM, conferenţiar Facultatea de Transporturi, în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

 

Ovidiu DEMETRESCUOvidiu DEMETRESCU
"Automobilele electrice necesită costuri mai mici de întreţinere"

Electromobilitatea rezolvă câteva probleme, prima dintre ele fiind reducerea poluării, subliniază expertul Ovidiu Demetrescu. Domnia sa adaugă şi faptul că automobilele electrice necesită costuri mai mici de întreţinere, în condiţiile în care nu este nevoie de schimbarea uleiului în aceeaşi măsură cum necesită maşinile convenţionale. De asemenea, acest tip de autovehicule produce mult mai puţină căldură.

 

Corneliu BODEACorneliu BODEA, Preşedinte, Centrul Român al Energiei
"Înmulţirea autovehiculelor electrice va produce o gaură la buget prin dispariţia accizei"

În urmatorii 10, 20 de ani, când numărul autovehiculelor electrice va creşte se va înregistra o gaură în bugetul statului din cauza dispariţiei accizei, este de părere domnul Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Domnia sa a precizat că în prezent sunt 7,7 milioane de autovehicule înregistrate în ţara noastră, dintre care doar 1500 sunt electrice. La un parcurs anual, acciza aferentă combustibilului consumat de o maşină este de 1000 de euro. Valoarea totală a accizei încasată din piaţa auto se ridică, astfel, la 7,7 miliarde euro, reprezentând 10% din buget.

 

Viorel ALICUŞViorel ALICUŞ, Director, Direcţia Generală Eficienţă Energetică, Resurse Regenerabile, Cogenerare şi Energie Termică din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei
"Trebuie încurajată investiţia privată în staţii de alimentare electrice"

Soluţiile legale privind aplicarea de tarife în domeniul electromobilităţii (alimentarea autoturismelor) ar trebui stabilite în anul curent, iar dacă există obstacole în calea acestora, ele trebuie identificate, este de părere Viorel Alicuş, directorul Direcţiei Generale de Eficienţă Energetică, Resurse Regenerabile, Cogenerare şi Energie Termică din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 

Răzvan MITURăzvan MITU, Director General, Forte Gaz
"Legislaţia privind combustibilii alternativi trebuie modificată, fiind foarte îmbătrânită"

În zona combustibililor alternativi, legislaţia este foarte îmbătrânită, spune Răzvan Mitu, directorul general al Forte Gaz, care menţionează că aceasta trebuie modificată. Domnia sa afirmă: "În zona noastră de expertiză ne ghidăm după acte normative din 1999, iar tehnologia a evoluat foarte mult de atunci. Cred că aces­ta este principalul factor pe care trebuie să îl luăm în calcul - să modificăm legislaţia privind combustibilii al­ternativi".

 

Sorin ELISEISorin ELISEI, Senior Manager, Deloitte
"Autovehiculele electrice vor implica o suprataxare din partea autorităţilor"

"Foarte mulţi producători de componente auto de la noi din ţară primesc, deja, direcţii pentru următorii cinci ani de la marile grupuri producătoare, ca să producă adaptat maşinilor electrice". Decarbonizarea presupune costuri, astfel că, la un moment dat, prezenţa maşinilor electrice va implica o suprataxare din partea autorităţilor, a afirmat, Sorin Elisei, Senior Manager, Deloitte Romania.

 

Bogdan-Cristian COJOCARUBogdan-Cristian COJOCARU, Business Development Manager, Stratum Enclosures
"Soluţiile de stocare a energiei se vor dezvolta"

Soluţiile de "energy storage" se vor dezvolta, este de părere Bogdan Cojocaru, Business Development Ma­nager în cadrul Stratum Enclosures. Compania produce energie solară sau eoliană şi o stochează în baterii, conform domnului Cojocaru, care a precizat că societatea pe care o conduce exportă 99% din ceea ce produce. Bogdan Cojocaru a menţionat că Stratum Enclosures a trecut şi la producerea de staţii de încărcare, livrând inclusiv pentru sectorul feroviar: "Prin acest produs putem oferi atât telecomunicaţii, cât şi staţii de încărcare. Pe viitor, acest produs va fi şi mai compact".

 
 

video

 

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri

media

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Gala Bursa 2022

Gala BURSA
- a VII-a ediţie -

Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, a avut loc în data de 22 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Energia în priză

Energia în priză
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Cybersecurity Dialogues

Cybersecurity Dialogues
- a VIII-a ediţie -

Cea de-a VIII-a ediţie a Congresului “Cybersecurity Dialogues” s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 21-23 septembrie 2022. Evenimentul, organizat de Swiss WebAcademy şi NTT DATA Romania, a fost dedicat tuturor managerilor şi responsabililor de securitate din companiile publice sau private, dar şi din instituţiile de stat.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv al evenimentului.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VIII-a ediţie a conferinţei “România - Strategia dezvoltării”, în data de 15 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a III-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a III-a ediţie a videoconferinţei “Digitalizarea României”, în data de 28 iulie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”, în data de 28 iunie 2022, începând cu ora 10:00, la World Trade Center/ Hotel Pullman Bucureşti, sala New York.

Evenimentul s-a desfăşurat în format fizic şi online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

„Cyber Espionage Awareness Day for Business”

Cyber Espionage Awareness Day for Business

„Cyber Espionage Awareness Day for Business” este o iniţiativă susţinută de Confederaţia Elveţiană şi organizată în strânsă colaborare cu Ambasada Elveţiei în România, precum şi cu Camera de Comerţ Elveţia-România.

Ziarul BURSA a fost partener media exclusiv şi a transmis live evenimentul prin platforma ZOOM.

detalii eveniment

Consecinţele economice ale războiului

Consecinţele economice ale războiului

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul s-a desfăşurat în format online şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen

Antreprenoriat fara gen
- a X-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a X-a ediţie a conferinţei “Antreprenoriat fără gen”, în data de 13 aprilie 2022, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Sănătate şi FARMA

Sănătate şi FARMA
- a IV-a ediţie -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu TARUS Media, a organizat a IV-a ediţie a videoconferinţei “Sănătate şi FARMA”, în data de 29 martie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale TARUS Media şi Medica Academica dar şi ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

Forumul investitorilor

Forumul investitorilor

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Ziare.com, a organizat videoconferinţa “Forumul investitorilor”, în data de 15 februarie 2022, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton Bucharest, sala Le Diplomate, în format hibrid şi fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, canalul de Youtube BURSA, pe site-ul www.ziare.com, conturile de Facebook şi Youtube ale Ziare.com, precum şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri

media

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA