Securitate cibernetica 2021

subiectespeakerivideoediţiipartenerievenimente bursa

Videoconferinţa
“Securitatea cibernetică”
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a videoconferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 7 decembrie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

Securitate cibernetica 2021
 

subiecte

Provocările pandemiei în domeniul securităţii cibernetice;

Implicaţiile şi avantajele digitalizării accelerate;

Stadiul de pregătire a companiilor pentru telemuncă, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică;

Riscurile cibernetice pe care le presupun şcoala şi evenimentele desfăşurate online;

Avantajele şi provocările tehnologiei 5G;

Sistemele de protecţie ale autorităţilor împotriva hakerilor;

Acuzaţiile dintre marile puteri legate de atacuri cibernetice şi substratul acestora.

 

speakeri

Cosmin AnghelCosmin Anghel
Consilier specialist în securitate cibernetică, Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării

“Suprafeţele de atac din zona cibernetică - mai extinse şi mai complexe, în pandemie”

Suprafeţele de atac din zona cibernetică sunt mai extinse şi mai complexe, de când a început pandemia, a spus Cosmin Anghel, specialist în securitate cibernetică în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID). Conform domniei sale, atât atacatorii, cât şi victimele se împart în două mari categorii: "Sunt victime uşor de compromis de atacatori, care utitilizează resurse limitate, dar efectul acestor atacuri este unul limitat, la nivel global. De asemenea, există şi victime care au un incident de securitate mult mai rar, dar impactul este unul major, deoarece victima se confruntă cu un atacator mai sofisticat". Aşa cum pandemia a determinat virusurile să se adapreze la noua realitate, aşa şi atacatorii au avut diferite tipuri de adaptare, a mai subliniat domnul Anghel.

 

Marius HumelnicuMarius Humelnicu
Preşedintele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Senatului

“Avem nevoie de joint-venture-uri în care comunicaţiile şi tehnologia să joace un rol important privind securitatea cibernetică”

Actuala pandemie demonstrează cât de importante au devenit activele digitale şi consemnează că tranziţia digitală a devenit o prioritate naţională şi europeană, atât timp cât factorul digital este indispensabile pentru accesarea serviciilor publice digitale, susţine senatorul Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Senatului. De aceea, domnia sa consideră că este nevoie de creşterea competenţelor digitale în rândul populaţiei.

 

George MîndruţăGeorge Mîndruţă
Senator, Secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

“Instituţiile statului au resurse financiare să-şi securizeze bazele de date”

Pentru realizarea unui sistem naţional eficient de securitate cibernetică, este esenţială o colaborare permanentă între instituţiile statului cu atribuţii în apărare şi securitate şi specialiştii din domeniu, afirmă senatorul George Mîndruţă, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. "Eu cred că România are specialiştii şi instituţiile care conştientizează importanţa acestui domeniu şi pe viitor cred că lucrurile vor merge în direcţia bună", susţine senatorul George Mîndruţă.

 

Dragoş PredaDragoş Preda
Director General, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A.

“În 2020 a fost dat un restart securităţii cibernetice”

În 2020 a fost dat un restart în privinţa securităţii cibernetice, iar România este la această linie de start cu un potenţial extraordinar, a declarat Dragoş Preda, director general la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM). Preda a afirmat: "În 2020 s-a dat un restart. România este la acea linie de start (în privinţa securităţii cibernetice) şi este cu un potenţial extraordinar. Avem oameni geniali. Helsinki Smart City a fost făcut de cei de la RoboHub. Avem exemple cum noi, ca români, deja implementăm aceste lucruri la nivel internaţional. Deci avem resursa umană".

 

Ioan ConstantinIoan Constantin
Cyber Security Expert, Orange România

“Digitalizarea rapidă a crescut substanţial suprafeţele de atac”

În prezent ne aflăm într-un ciclu continuu de digitalizare, caracterizat de viteză, pentru că pandemia a fost neaşteptată şi prea puţini dintre noi ne-am pregătit pentru un asemenea scenariu, spune domnul Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange România, menţionând că, în acest context, cel puţin în 2020 am fost nevoiţi să accelerăm o parte dintre tranziţiile către servicii şi infrastructuri care, altfel, s-ar fi produs într-un timp mai lung.

 

Cătălina DoduCătălina Dodu
Membru Consiliu Director, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS)

“Protecţia în domeniul cybersecurity este un element critic pentru continuitatea business-urilor”

Protecţia în domeniul securităţii cibernetice nu este doar un cost, ci reprezintă un element critic pentru continuitatea business-urilor, motiv pentru care este important ca întreaga industrie, clienţii şi autorităţile din ţara noastră să colaboreze pentru creşterea nivelului de înţelegere a riscurilor cibernetice, este de părere Cătălina Dodu, Membru al Consiliului Director în cadrul Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

 

Vlad StoichiţescuVlad Stoichiţescu
Head of Technology Risks Division, Otto Broker

“O organizaţie rezilientă poate să se recupereze rapid după un atac cibernetic reuşit”

Oorganizaţie rezilientă este pregătită să prevină şi să urmărească riscurile cibernetice, îmbunătăţindu-şi constant securitatea, dar în acelaşi timp este şi una care poate să se recupereze rapid în urma unui atac reuşit, a spus Vlad Stoichiţescu, Head Of Technology Risks Division, în cadrul Otto Broker. Domnia sa a punctat: "Vorbim despre rezilienţă nu pentru că este un cuvânt la modă, ci pentru că suntem atât de prinşi în tot felul de potenţiale capcane, astfel că întrebarea nu este dacă vom fi atacaţi, ci când vom fi atacaţi şi cum putem să ne redresăm, dacă sistemele proprii nu vor face faţă unui atac".

 
 

Video

Cosmin Anghel
Consilier specialist în securitate cibernetică, Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării

Marius Humelnicu
Preşedintele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Senatului

George Mîndruţă
Senator, Secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Dragoş Preda
Director General, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A.

Ioan Constantin
Cyber Security Expert, Orange România

Cătălina Dodu
Membru Consiliu Director, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS)

Vlad Stoichiţescu
Head of Technology Risks Division, Otto Broker

Sesiune de întrebări

 

alte ediţii

 

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri

telekom.roorange.roottobroker.ro


Parteneri
Suport

anis.roromaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA organizează o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

Parteneri

telekom.roorange.roottobroker.ro


Parteneri
Suport

anis.roromaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.ro


media

constructiibursa.roagerpres.robusiness-mark.roziarulnews.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

FORUMUL INVESTITORILOR

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA organizează o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA