Sanatate si farma 2020Sanatate si farma 2020

subiectespeakerivideorevista preseipartenerievenimente bursa

Videoconferinţa BURSA “Sănătate şi FARMA – Reacţia medicală la agresiunea pandemică”

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Sănătate şi FARMA – Reacţia medicală la agresiunea pandemică”, în data de 16 iunie 2020, de la ora 10.30.

Evenimentul fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

Sanatate si farma 2020
 

subiecte

Măsurile luate de România în pandemia Covid 19; Ce am făcut bine şi unde am eşuat?

Sănătatea şi siguranţa cadrelor medicale - o prioritate pentru România în lupta împotriva Covid 19;

În ce etapă a pandemiei ne aflăm astăzi?

Când este maxim contagios virusul şi în ce sezon va lovi mai tare? Răspândire mai amplă în al doilea val?

Cum putem testa eficient în masă SARS Cov 2?

Telemedicina - instrument important în combaterea pandemiei Covid 19? Care sunt soluţiile implementate în România?

Când putem spera la obţinerea unui vaccin împotriva virusului şi cum va fi viaţa de zi cu zi până la apariţia acestuia?

Implicarea societății civile în mod activ la cunoașterea și combaterea noului virus SARS COV 2;

Coabitarea cu virusul: un nou stil de viaţă;

Care este impactul Covid 19 asupra fabricării ingredientelor active, medicamentelor şi consumabilelor sanitare?

Cum (în ce măsură) afectează suspendarea exportului paralel producătorii de medicamente?

La ce efecte ne putem aştepta după ce măsurile Covid 19 au îngrădit accesul românilor la actul medical?

Cum vor funcţiona spitalele publice, clinicile private, cabinetele medicale în următoarea perioadă?

Ce măsuri menite să faciliteze accesul pacienţilor la medicamente pot fi luate în perioada următoare?

 

speakeri

Prof Dr. Adrian Streinu CercelProf Dr. Adrian Streinu Cercel
Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

"Dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final, se înşală amarnic"

Ne aflăm încă în cursul pandemiei cu noul virus SARS CoV-2, lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final se înşală amarnic, a subliniat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş". Domnia sa a declarat: "Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment şi dorinţa mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ţinând cont că stăm foarte bine la nivel european din punct de vedere al controlului pandemiei". Streinu Cercel a amintit că ţara noastră a început încă din 2006 să pună pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecţioase, dezvoltarea terapiilor intensive.

 

Attila LászlóAttila László
Preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului

"Trebuie să regândim strategia de sănătate a ţării pentru perioada 2021-2027"

Avem nevoie de o nouă strategie de sănătate pe termen lung, în care accentul să fie pus pe debirocratizare şi pe eficientizarea activităţii instituţiilor publice din acest domeniu, a arătat Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului. Attila Laszlo a precizat: "Această perioadă de pandemie a demonstrat care sunt instituţiile de care avem nevoie precum şi cele fără de care putem trăi. Din păcate, printre acestea din urmă se numără şi câteva din domeniul medical. Salut decizia prin care s-au transferat anumite autorizări către Institutul Cantacuzino, dar trebuie schimbări la nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la creşterea operativităţii, la scurtarea timpului de luare a deciziilor. Este timpul să discutăm deschis această problemă. Nu pot să accept acele situaţii când unii solicitau dosare de sute sau mii de pagini pentru autorizarea unui material pe care nu îl aveai şi trebuia să iei o decizie".

 

Alina CulceaAlina Culcea
Preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

"Este nevoie de un Consiliu Strategic pentru reformarea sistemului de sănătate"

Investitorii din industria framaceutică susţin crearea unui Consiliu Strategic de Sănătate, care să pună bazele unei reforme adevărate în acest domeniu, a afirmat Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Alina Culcea a precizat că sănătatea trebuie să devină o prioritate strategică pentru ţara noastră, că este necesar să se acţioneze în acest sens şi a arătat: "Ne-am dori un Consiliu Strategic de Sănătate, sub egida Preşedinţiei sau prim-ministrului, care să acţioneze pe următorii 3 sau 5 ani pe anumite direcţii pentru reformarea sistemului de sănătate. Din perspectiva industriei farmaceutice, s-a vorbit de e-health, de telemedicină, care şi-a dovedit importanţa pe perioada crizei. România nu are un framework legislativ care să le permită medicilor să acţioneze în acest sens, să deconteze consultul prin telemedicină şi să exercite toate activităţile necesare. Este o prioritate să ne stabilim o strategie e-health, pentru cele mai importante cinci boli consumatoare de buget în acest domeniu. O altă arie strategică este elaborarea unui plan naţional de cancer.

 

Andrei BaciuAndrei Baciu
Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

"Am intrat cu mâinile goale în războiul împotriva Covid-19"

Societatea va trăi o lungă perioadă de timp cu noul coronavirus, consideră Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Domnia sa a declarat: "Este o situaţie - din punct de vedere medical - intensă, virusul nu a dispărut din societate, astfel încât poate unele dintre măsurile administrative, sociale, medicale le-am pierdut în şirul evenimentelor din ultimele trei luni. A fost o situaţie nouă, fără precedent pentru întreaga omenire atât la nivel social, cât - cu atât mai important - şi la nivel medical. (...) În momentul de faţă, la cum se prezintă lucrurile, vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp şi trebuie să profităm de această posibilitate, de această fereastră de oportunitate a următoarelor săptămâni, luni de zile pentru a pregăti mai bine cea de-a doua parte a acestuia an".

 

Simona CocoşSimona Cocoş
Director General Zentiva şi Membru in Boardul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

"Este foarte important că există fabrici de medicamente în România"

Industria medicamenetelor generice nu este exploatată la adevărata sa valoare, este de părere Simona Cocoş, director general Zentiva şi membru în boardul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR). În opinia domniei sale, este important că există fabrici de medicamente în România, întrucât, în situaţii de urgenţă, este absolut necesar să existe un producător de medicamente aici, în ţară, care să poată furniza medicamentele indiferent că se închid toate graniţele şi că producătorii din alte ţări sunt blocaţi. Simona Cocoş a menţionat: "Cred că producătorii locali şi producătorii de generice trebuie sprijiniţi, pentru că industria de medicamente generice din România poate deveni un sector strategic. Industria de medicamente generice poate reprezenta un contributor important la PIB-ul ţării, poate ajuta exporturile, poate echilibra balanţa comercială.

 

Conf. Univ. Dr. Emilian PopoviciConf. Univ. Dr. Emilian Popovici
Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

"Un virus microscopic a răsturnat lumea cu susul în jos"

Cu toţii ne dăm seama că suntem într-un război global în care lipseşte doar componenta militară, spune conf. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, menţionând că celelalte componente - socială, de sănătate, economică etc. sunt prezente. "Cu toate acestea, într-un război global, unii vor un fel de permisie pentru a merge în vacanţă, alţii vor un armistiţiu ca să meargă la mall, ceea ce arată că, practic, ei nu înţeleg deloc sau aproape deloc situaţia în care ne aflăm", atrage atenţia domnia sa, adăugând: "Noi, la ora actuală, avem două variante: varianta A - măsurile sunt corecte şi populaţia le urmează, ceea ce înseamnă număr scăzut de infecţii, respectiv varianta B, în care măsurile sunt insuficiente sau corecte, dar nu sunt urmate de populaţie, şi asta înseamnă un număr crescut de infecţii.

 

Ioan NaniIoan Nani
Directorul General al Antibiotice Iaşi, Vicepreşedinte PRIMER şi Prim-Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

"Nu am întrerupt deloc producţia şi am lucrat ca să onorăm toate comenzile"

Antibiotice Iaşi (ATB) nu a întrerupt deloc producţia în ultimele trei luni şi a lucrat pentru a onora toate comenzile, adaptându-se în permanenţă în scopul sprijinirii bătăliei împotriva pandemiei Covid-19, a declarat Ioan Nani, directorul general al producătorului de medicamente din Iaşi. Nani a mai spus că Antibiotice a reluat chiar producţia unor medicamente care "par veşnice şi de demult", dar care s-au dovedit extrem de necesare în această perioadă. Acesta a afirmat: "În perioada ultimelor 3 luni, Antibiotice şi-a onorat toate comenzile în ţară, dar şi cele de la export, pentru că o bună parte din producţiile noastre au mers în unele ţări, de exemplu Marea Britanie, care este principalul nostru consumator pentru medicamentele anti-infecţioase injectabile, la fel ca Statele Unite. Peste tot nevoia a fost acută, aproape imediată. Am reuşit cu eforturi mari, unele şi guvernamentale, să facem ca prezenţa noastră să nu fie întreruptă chiar în Asia de Sud-Est, în Vietnam, acolo unde spitalele au primit de la noi medicamentele în tratamentul asociativ

 

Alina Valentina DobreaAlina Valentina Dobrea
Manager al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Apostol Andrei” din Galaţi

"Din spital de linia a treia am devenit spital de linia întâi în privinţa Covid-19"

Perioada dificilă a pandemiei a trecut fără ca vreunul dintre angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf Apostol Andrei" din Galaţi să fie infectat cu noul coronavirus, chiar dacă unittatea medicală a fost în prima linie a luptei împotriva Covid-19, a afirmat Alina Valentina Dobrea, managerul instituţiei respective. Domnia sa a arătat că, de un an şi jumătate, spitalul este într-un proces intens de modernizare, fiind derulate lucrări de consolidare, eficientizare energetică, extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, extindere a ambulatoriului de specialitate şi de construire a prosecturii Anatomie Patologică. Primul caz de Covid-19 înregistrat la Spitalul Judeţean Galaţi a fost în 28 martie, la ora 24. De atunci şi până acum, personalul medical al spitalului a tratat 62 de pacienţi în Secţia ATI Covid şi a efectuat 4568 de teste cu cele două aparate PCR din dotare.

 

Iulian TrandafirIulian Trandafir
Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR)

"Sănătatea nu este posibilă fără medicamente"

Sănătatea nu este posibilă fără medicamente, un tratament nu se poate face fără medicamente, conform domnului Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), care susţine că "poate există alte forme de tratamente, dar la noi, tratamentul se bazează pe medicaţie". În acest context, domnia sa aduce în atenţie apariţia crizelor medicamentelor: "În România, medicamentele sunt din ce în ce mai puţine şi apar tot mai multe crize. Cea mai recentă criză apărută în presă - pentru că sunt mult mai multe, care nu se cunosc - este cea referitoare la Euthyrox. Pun o întrebare retorică: de ce oare nu există în ţara noastră alţi producători de levotiroxină? Avem numai unul. Mai există unul, dar are o altă formă de prezentare, mai greu de administrat. Deşi această formă există, nu comandă nimeni aşa ceva, medicamentul stă în depozit"

 

Profesor Dr. Nicolae HâncuProfesor Dr. Nicolae Hâncu
Preşedintele Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM)

"Vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul"

Întrucât nu va exista o linie roşie care să despartă perioada de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 de perioada în care acesta va dispărea, vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul, potrivit domnului profesor dr. Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM). Domnia sa spune: "Dorim ca această coabitare cu virusul să fie una de folos. Trebuie să adoptăm măsuri prin care să ne protejăm de virus. Virusul există, dar nu trebuie să cădem în greşeala în care au căzut unii psihologi, ameninţându-ne că este vorba de o frică la nivelul populaţiei, care produce stres. Nu suntem indiferenţi, dar nici nu trebuie să cădem în această frică. Cea ma bună luptă împotriva fricii este să ne comportăm absolut raţional în faţa unei condiţii pe care nu o putem elimina". În situaţia dată, reprezentantul FRDNBM menţionează: "Propunem două categorii de măsuri, pe lângă cele economice sau din industria farma, pentru că este foarte important să ne adresăm persoanei, întrucât ea «încasează» loviturile virusului, dar şi ale unei economii care nu funcţionează corespunzător. Astfel, avem nevoie de o protecţie fizică, dar şi de o fortificare a organismului în faţa virusului. Prin protecţia fizică împiedicăm contactul cu virusul, ceea ce este un lucru esenţial. Este obligatoriu pentru noi, în toate circumstanţele. Regulile acestei protecţii sunt cele stabilite de specialişti şi ele se aplică peste tot în lume: noile obiceuri, care trebuie «să ne intre în sânge» prin repetiţie. Virusul a intrat în toate ungherele vieţii noastre, de aceea trebuie să ne ferim şi să aplicăm aceste reguli care fac parte din igienizare".

 

Dr. Marius GeantăDr. Marius Geantă
Preşedintele Centrului de Medicină Inovativă

"Telemedicina - posibil să fie unul dintre cele mai importante plusuri din această pandemie"

Telemedicina ar putea să fie unul din cele mai importante plusuri din această pandemie, consideră Marius Geantă, preşedintele Centrului de Medicină Inovativă. Acesta a mai tras un semnal de alarmă cu privire la conştientizarea sănătăţii, în contextul în care un sondaj recent arăta o disponibilitate redusă în cazul vaccinării împotriva Covid-19. Acesta a afirmat: "Telemedicina reprezintă sau ar putea să fie unul din cele mai importante plusuri din această pandemie. E o temă despre care am tot vorbit în ultimii ani şi am încercat să convingem decidenţii politici sau administrativi să se uite mai mult către medicina digitală, într-un sens mai larg. Am făcut acest lucru fără succes timp de mai mulţi ani. Pandemia a schimbat lucrurile şi a transformat telemedicina într-o realitate peste noapte. Acum, sigur că telemedicina este aici în sensul în care e parte din sistemul de sănătate şi asistenţa de sănătate acordată pacienţilor în fiecare zi, şi cred că lucrul cel mai important este să ne gândim cum facem ca să o păstrăm aşa de acum înainte.

 

Lăcrămioara FrăsineanuLăcrămioara Frăsineanu
Manager de Proiect la Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

"Societatea civilă a acţionat prin mai multe mecanisme pentru combaterea pandemiei"

Societatea civilă a acţionat prin diverse mecanisme pentru combaterea pandemiei, inclusiv redirecţionare de fonduri şi dotare de echipamente, a precizat Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect la Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Totodată, aceasta a spus că a ajutat la dotarea suplimentară a Institutului Clinic Fundeni. Aceasta a afirmat: "Vă asigur de aprecierea mea şi a organizaţiei pe care o reprezint, şi îi felicit pe cei care au fost şi sunt în continuare în linia întâi, medici şi farmacişti care sunteţi în bătaia puştii. Ca reprezentant al societăţii civile aş dori să subliniez rolul pe care societatea civilă l-a avut şi îl are în continuare prin efortul comun, cerut chiar de OMS pentru combaterea noului virus. Societatea civilă a acţionat prin diverse mecanisme, de finanţare, prin redirecţionare de fonduri, dotare de echipamente, susţinerea unor proiecte diferite care au avut ca scop combaterea acestei pandemii. Senatul Ştiinţific, care este în divizia de cercetare, de sprijinire şi cercetare a Fundaţiei Dan Voiculescu, a lansat un concurs, un apel de proiecte, care şi-a propus să contribuie la cunoaşterea şi combaterea Covid-19, un mecanism cu finanţare proprie. De asemenea, am achiziţionat cinci unităţi, modulare, care au fost trecute în dotarea Institutului Clinic Fundeni, tocmai pentru secţia de triaj, pentru a susţine eficienţa actului medical în această pandemie".

 

Coralia KreyerCoralia Kreyer
Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente

"Ne dorim să vorbim despre beneficiile importurilor paralele asupra bugetului sănătăţii"

Criza provocată de Coronavirus a demonstrat cât de dăunătoare pot fi restricţiile şi interzicerea exportului de medicamente, subliniază Coralia Kreyer, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente. Aceasta a menţionat: "Au existat mai multe cauze care au condus la scăderea accesibilităţii şi disponibilităţii medicamenteleor, precum şi la creşterea unor preţuri la medicamente în UE. Mai multe state au recurs la interzicerea unor exporturi de medicamente, astfel încât peste 300 de categorii de medicamente au fost interzise la export în această perioadă, circa jumătate dintre ele având legătură cu Covid 19. Şi în România s-a întâmplat acest lucru, fiind restricţionate de la export toate medicamentele compensate. Ulterior, s-a revenit la această decizie. Criza Covid a demonstrat cât de dăunătoare pot fi restricţiile şi interzicerea exportului, care dacă sunt făcute disproporţional sau inutil sunt în detrimentul asigurării disponibilităţii acestor medicamente.

 

Prof. Univ. Dr. Florin MihălţanProf. Univ. Dr. Florin Mihălţan
Medic pneumolog în cadrul Institutului Naţional de Pneumologie Marius Nasta

"Vreau să cred că privitul faţă în faţă nu va fi o excepţie, ci o normalitate"

Telemedicina este un mare progres în România, consideră Prof. Univ. Dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog în cadrul Institutului Naţional de Pneumologie Marius Nasta. Specialistul a menţionat: "Am învăţat toţi să practicăm această telemedicină, dar vreau să cred că în viitor vom reveni la o viaţă în care privitul faţă în faţă nu va fi o excepţie, ci o normalitate". Personalul medical este unul uzat, mai opinează domnia sa, precizând: "Colegii au foarte multe amprente psihice. Ar trebui să existe o intervenţie a unor psihoterapeuţi şi nişte binecuvântate vacanţe. Nu ştim, însă, dacă ne permitem aceste vacanţe, dacă Covid 19 este influenţat de clima caldă, umedă etc". Printre altele, dr. Mihălţan a menţionat că pacienţii diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus mor "mai puţin prin boli respiratorii şi mai mult prin boli cardio, diabet etc., care dacă se cumulează au un efect imprevizibil".

 

Dr. Gindrovel Gheorghe DumitraDr. Gindrovel Gheorghe Dumitra
Coordonator al Grupului de Vaccinologie şi Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei

"Este în continuare posibil ca vaccinul împotriva COVID-19 să rămână o Fata Morgana"

În acest moment există, conform recenziei OMS, cel puţin 10 vaccinuri care se află în faza de evaloare clinică şi cel puţin 126 de vaccinuri în faza de evaluare preclinică, a declarat Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. Domnia sa precizat: "Într-un fel sau altul există concurenţă, dar mă frapează colaborarea generată în acest sector de dezvoltare pentru că avem parteneriate între firme concurente care îşi pun la dispoziţie platformele pentru dezvoltarea unui vaccine cât mai rapid, iar, totodată, ne surprinde diversitatea metodelor folosite pentru dezvoltarea acestor vaccinuri". Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra a subliniat faptul că, în present, este o cursă contra cronometru în găsirea unui vaccin. "Avem anumite speranţe, nu sunt confirmate încă. Este în continuare posibil ca vaccinul să rămână o Fata Morgana, dar datele opţinute din studiile clinic ne fac să sperăm că vom avea disponibil anul viitor un vaccine pentru întreaga populaţie", a afirmat coordonatorul Grupului de Vacci­nologie.

 
 

video

Prof Dr. Adrian Streinu Cercel
Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

Prof Dr. Adrian Streinu Cercel

Alina Culcea
Preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Alina Culcea

Alina Valentina Dobrea
Manager al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Apostol Andrei” din Galaţi

Alina Valentina Dobrea

Attila László
Preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului

Attila László

Andrei Baciu
Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

Andrei Baciu

Coralia Kreyer
Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente

Coralia Kreyer

Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici
Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

Conf. Univ. Dr. Emilian Popovici

Prof. Univ. Dr. Florin Mihălţan
Medic pneumolog în cadrul Institutului Naţional de Pneumologie Marius Nasta

Prof. Univ. Dr. Florin Mihălţan

Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra
Coordonator al Grupului de Vaccinologie şi Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei

Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra

Ioan Nani
Directorul General al Antibiotice Iaşi, Vicepreşedinte PRIMER şi Prim-Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Ioan Nani

Iulian Trandafir
Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR)

Iulian Trandafir

Lăcrămioara Frăsineanu
Manager de Proiect la Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Lăcrămioara Frăsineanu

Dr. Marius Geantă
Preşedintele Centrului de Medicină Inovativă

Dr. Marius Geantă

Dr. Marius Geantă
Preşedintele Centrului de Medicină Inovativă

Dr. Marius Geantă

Simona Cocoş
Director General Zentiva şi Membru in Boardul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

Simona Cocoş
  

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Strategia de Dezvoltare a României

Strategia de Dezvoltare a României
Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Strategia de dezvoltare a României” cu tema “Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”, în data de 23 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Craciun 2017

Atelierul lui Moş Crăciun
- ediţia cu numărul 19 -

Moş Crăciun a împărţit daruri şi bucurie la Ziarul “BURSA”. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a poposit, sâmbătă, pentru câteva ore, cu tolba plină cu dulciuri şi jucării la Ziarul “BURSA”. În jur de 150 de copii din zona Popa Tatu au fost încântaţi să îl revadă şi să îi spună poezii şi cântecele, îmbrăţişându-l, pe rând, cu emoţie şi bucurie.

detalii eveniment

Gala BURSA 2019

Gala BURSA 2019

Grupul de presă BURSA a sărbătorit 29 de ani de apariţie a ziarului BURSA, în slujba instituţiilor de piaţă, militând pentru corectitudine, justiţie şi prosperitate.

În cadrul evenimentului, la care au participat invitaţi de prestigiu din finanţe, afaceri şi politică, au fost premiate mai multe companii performante din ţara noastră.

Gala BURSA a avut loc în data 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Palatul Parlamentului în Salonul de Recepţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

detalii eveniment

Conferinţa 'FONDURILE EUROPENE'

Conferinţa “FONDURILE EUROPENE”,
- ediţia a XI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei “FONDURILE EUROPENE”, în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'AFACERI ÎN AGRICULTURĂ'

Conferinţa "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ",
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AGRO TV, a VI-a ediţie a conferinţei “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”, în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'Energia în priză'

Conferinţa "Energia în priză",
- ediţia a VII-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat a VII-a ediţie a conferinţei "Energia în priză", în data de 12 Septembrie 2019, începând cu ora 09:30, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

GALA revistei BURSA Construcţiilor
- ediţia a III-a -

Grupul de presă BURSA a organizat GALA revistei BURSA Construcţiilor în data de 27 iunie 2019, începând cu ora 19:30 la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

În cei 22 de ani de apariţie neîntreruptă, revista BURSA Construcţiilor şi-a câştigat reputaţia prin publicarea informaţiilor utile atât investitorilor în construcţii, antreprenorilor, arhitecţilor, producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii, cât şi beneficiarilor implicaţi în proiecte de investiţii în construcţii rezidenţiale, comerciale, industriale, infrastructură.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”

Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinta Internationala de dialog public privat

Conferinţa internaţională de dialog public-privat
“Cybersecurity Romania – Bucharest Talks”
- ediţia a I-a -

Grupul de presă BURSA şi Swiss WebAcademy au organizat, în data de 4 iunie 2019, prima ediţie a Conferinţei internaţionale de dialog public-privat cu tema “Cybersecurity Romania – Bucharest Talks“, începând cu ora 08:30 la Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice, Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute două tematici de mare importanţă:
Noi ameninţări şi atacuri financiare
Intră în serviciu reţeaua 5G! = Pericol exponenţial!

detalii eveniment

Strategia de dezvoltare a României

Strategia de dezvoltare a României
- a V-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a V-a ediţie a conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", în data de 28 mai 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a Conferinţei pe piaţă de capital cu tema: “Tendinţe în pieţele de capital; Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre”, în data de 16 aprilie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Amfiteatru, acces prin Intrarea E, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen 2019

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a organizat Conferinţa “Antreprenoriat fără gen”, în data de 14 martie 2019, începând cu ora 09:30, la Palatul Bragadiru, din Calea Rahovei 147-153, Bucureşti.

“Antreprenoriat fără gen” este forma superioară de emancipare a “Antreprenoriatului feminin”, unde femeile întreprinzătoare nu solicită încurajare, toleranţă sau vreo favoare din partea autorităţilor ori a mediului de afaceri, ci se impun prin calităţile proprii bunurilor pe care le produc şi ale serviciilor pe care le prestează întreprinderile iniţiate de ele.

detalii eveniment

Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Masa rotundă ROMEPS
“Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa rotundă ROMEPS cu tema “Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări“, în data de 28 februarie 2019, începând cu ora 09.30, la Restaurantul Elisabeta, Sala Oglinzilor, din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, Bucureşti.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în data de 21 februarie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?

Masa rotundă BURSA
“Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa Rotundă cu tema “Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”, în data de 14 februarie 2018, de la ora 10:00, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă 114 adoptată la finalul anului trecut a produs nemulţumiri şi în piaţa de energie, întrucât instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector şi plafonează preţul gazelor şi electricităţii la 68 de lei/MWh, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Opiniile sunt diferite în piaţa de profil, în cadrul dezbaterii actori din domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor evidenţiind atât efectele negative ale ordonanţei, cât şi aspectele sale pozitive.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

Parteneri


Parteneri
Suport


media

Alte Evenimente

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă

TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE:
Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii
– condiţie pentru educaţia la distanţă

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa “TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE: Gradul de acoperire a reţelelor de telecomunicaţii – condiţie pentru educaţia la distanţă”, în data de 3 septembrie 2020, începând cu ora 09:45.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie

Grupul de presă BURSA, cu sprijinul Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a organizat videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”, în data de 16 iulie 2020, începând cu ora 10.00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19

Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19
Prejudicii şi oportunităţi

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a organizat videoconferinţa “Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 - Prejudicii şi oportunităţi”, în data de 25 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Strategia de Dezvoltare a României

Strategia de Dezvoltare a României
Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Strategia de dezvoltare a României” cu tema “Reîntoarcerea la obişnuinţe sau înaintarea într-o nouă realitate economică”, în data de 23 iunie 2020, începând cu ora 10.30.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA şi pe pagina Youtube a ziarului BURSA.

detalii eveniment

Managementul situatiei de criza pentru industria energetica 2020

Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică

Ziarul BURSA a organizat videoconferinţa cu tema “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”, în data de 15 aprilie 2020, începând cu ora 10:00.

Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pagina Youtube al ziarului BURSA şi pe contul de Facebook al ziarului BURSA.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei 2020
- a VII-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă, a VII-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în data de 27 februarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden*****, sala Panoramic 1, din Calea Dorobanţilor nr. 50B, Sector 1, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Conferinţa internaţională
“Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, Asociaţia Brokerilor şi CBM Group, INC a organizat conferinţa internaţională cu tema “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”, în data de 28 ianuarie 2020, începând cu ora 09:30, la Hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Craciun 2017

Atelierul lui Moş Crăciun
- ediţia cu numărul 19 -

Moş Crăciun a împărţit daruri şi bucurie la Ziarul “BURSA”. Ca în fiecare an, Moş Crăciun a poposit, sâmbătă, pentru câteva ore, cu tolba plină cu dulciuri şi jucării la Ziarul “BURSA”. În jur de 150 de copii din zona Popa Tatu au fost încântaţi să îl revadă şi să îi spună poezii şi cântecele, îmbrăţişându-l, pe rând, cu emoţie şi bucurie.

detalii eveniment

Gala BURSA 2019

Gala BURSA 2019

Grupul de presă BURSA a sărbătorit 29 de ani de apariţie a ziarului BURSA, în slujba instituţiilor de piaţă, militând pentru corectitudine, justiţie şi prosperitate.

În cadrul evenimentului, la care au participat invitaţi de prestigiu din finanţe, afaceri şi politică, au fost premiate mai multe companii performante din ţara noastră.

Gala BURSA a avut loc în data 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Palatul Parlamentului în Salonul de Recepţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

detalii eveniment

Conferinţa 'FONDURILE EUROPENE'

Conferinţa “FONDURILE EUROPENE”,
- ediţia a XI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei “FONDURILE EUROPENE”, în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'AFACERI ÎN AGRICULTURĂ'

Conferinţa "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ",
- ediţia a VI-a -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AGRO TV, a VI-a ediţie a conferinţei “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”, în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinţa 'Energia în priză'

Conferinţa "Energia în priză",
- ediţia a VII-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat a VII-a ediţie a conferinţei "Energia în priză", în data de 12 Septembrie 2019, începând cu ora 09:30, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

GALA revistei BURSA Construcţiilor
- ediţia a III-a -

Grupul de presă BURSA a organizat GALA revistei BURSA Construcţiilor în data de 27 iunie 2019, începând cu ora 19:30 la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

În cei 22 de ani de apariţie neîntreruptă, revista BURSA Construcţiilor şi-a câştigat reputaţia prin publicarea informaţiilor utile atât investitorilor în construcţii, antreprenorilor, arhitecţilor, producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii, cât şi beneficiarilor implicaţi în proiecte de investiţii în construcţii rezidenţiale, comerciale, industriale, infrastructură.

detalii eveniment

GALA revistei BURSA Construcţiilor

Dezbaterea BURSA “ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii”

Grupul de presă BURSA a organizat dezbaterea “Electromobilitatea - problematică şi soluţii”, în data de 19 iunie 2019, începând cu ora 09:30, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti.

detalii eveniment

Conferinta Internationala de dialog public privat

Conferinţa internaţională de dialog public-privat
“Cybersecurity Romania – Bucharest Talks”
- ediţia a I-a -

Grupul de presă BURSA şi Swiss WebAcademy au organizat, în data de 4 iunie 2019, prima ediţie a Conferinţei internaţionale de dialog public-privat cu tema “Cybersecurity Romania – Bucharest Talks“, începând cu ora 08:30 la Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice, Piaţa Romană nr. 6, Sector 1, Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute două tematici de mare importanţă:
Noi ameninţări şi atacuri financiare
Intră în serviciu reţeaua 5G! = Pericol exponenţial!

detalii eveniment

Strategia de dezvoltare a României

Strategia de dezvoltare a României
- a V-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a V-a ediţie a conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", în data de 28 mai 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Tendinţe în pieţele de capital

Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Grupul de presă BURSA a organizat a VIII-a ediţie a Conferinţei pe piaţă de capital cu tema: “Tendinţe în pieţele de capital; Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre”, în data de 16 aprilie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Amfiteatru, acces prin Intrarea E, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

detalii eveniment

Antreprenoriat fara gen 2019

Antreprenoriat fără gen

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a organizat Conferinţa “Antreprenoriat fără gen”, în data de 14 martie 2019, începând cu ora 09:30, la Palatul Bragadiru, din Calea Rahovei 147-153, Bucureşti.

“Antreprenoriat fără gen” este forma superioară de emancipare a “Antreprenoriatului feminin”, unde femeile întreprinzătoare nu solicită încurajare, toleranţă sau vreo favoare din partea autorităţilor ori a mediului de afaceri, ci se impun prin calităţile proprii bunurilor pe care le produc şi ale serviciilor pe care le prestează întreprinderile iniţiate de ele.

detalii eveniment

Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Masa rotundă ROMEPS
“Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa rotundă ROMEPS cu tema “Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări“, în data de 28 februarie 2019, începând cu ora 09.30, la Restaurantul Elisabeta, Sala Oglinzilor, din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, Bucureşti.

detalii eveniment

Codul insolventei 2019

Codul insolvenţei
- a VI-a ediţie -

Grupul de presă BURSA a organizat a VI-a ediţie a Conferinţei “CODUL INSOLVENŢEI”, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în data de 21 februarie 2019, începând cu ora 09:30, la CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuţiu, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucureşti.

detalii eveniment

Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?

Masa rotundă BURSA
“Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”

Grupul de presă BURSA a organizat Masa Rotundă cu tema “Energie pentru viitor sau taxe pentru azi?”, în data de 14 februarie 2018, de la ora 10:00, la Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 2, din str. Dorobanţilor nr. 50B, Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă 114 adoptată la finalul anului trecut a produs nemulţumiri şi în piaţa de energie, întrucât instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din acest sector şi plafonează preţul gazelor şi electricităţii la 68 de lei/MWh, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Opiniile sunt diferite în piaţa de profil, în cadrul dezbaterii actori din domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor evidenţiind atât efectele negative ale ordonanţei, cât şi aspectele sale pozitive.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA