VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ADRIAN STREINU CERCEL, DIRECTORUL INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE "PROF. DR. MATEI BALŞ":"Dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final, se înşală amarnic"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

prof. Dr. Adrian Streinu Cercel

prof. Dr. Adrian Streinu Cercel

Ne aflăm încă în cursul pandemiei cu noul virus SARS CoV-2, lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final se înşală amarnic, a subliniat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

Domnia sa a declarat: "Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment şi dorinţa mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ţinând cont că stăm foarte bine la nivel european din punct de vedere al controlului pandemiei". Streinu Cercel a amintit că ţara noastră a început încă din 2006 să pună pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecţioase, dezvoltarea terapiilor intensive.

"Aşa se face că începutul lui 2020 nu ne-a prins descoperiţi din acest punct de vedere, ci cu o reţea de boli infecţionase, cu centre regionale de boli infecţioase, care imediat au fost activate.

Foarte adevărat este că celelalte spitale nu au fost antrenate să folosească echipamente de protecţie, ceea ce le-a venit relativ greu şi am fost puşi în situaţia să schimbăm din mers structurile funcţionale ale spitalelor. În momentul de faţă nu mai seamănă nimic cu nimic. Avem un anumit tip de intrare într-un anumit aşezământ spitalicesc şi asistăm la consultul medical distanţat", a precizat domnia sa.

Directorul Institutului Matei Balş a explicat că distanţa care apare acum între pacient şi medic reprezintă o adevărată pierdere, însă au apărut dispozitive de consultare medicală wireless ca stetoscopul, de exemplu.

"Asistăm la o digitalizare din mers, este unul dintre avantajele acestei pandemii care ne-a obligat să facem acest pas. Dacă până acum digitalizarea era un vis departe de noi, acum devine o realitate cât se poate de importantă", a mai spus Streinu Cercel.

Totodată, domnia sa a afirmat că a apărut o neîncredere în relaţia pacienţilor cu sistemul medical, lucru care a dus şi la o neîncredere la nivelul mass-mediei care nu mai ştie ce să creadă despre această pandemie.

Streinu Cercel a mai declarat: "În momentul de faţă această pandemie există şi afectează pe cei care sunt infectaţi direct, dar şi pacienţi cu boli cronice pentru că o serie de servicii medicale s-au limitat din punct de vedere al accesului. Acest acces limitat a venit pe de o parte din restricţiile de deplasarea, dar şi din teama de a nu se contamina a celor care lucrează în sistemul sanitar. În momentul de faţă trebuie să luăm în calcul că fiecare spital, indiferent de specialitatea sa, va avea de-a face cu acest virus. Şi dacă îşi imaginează cineva că toţi pacienţii care intră într-un spital non-covid sunt non-covid se înşală amarnic, pentru că virusul este la nivel de comunitate şi se transmite în comunitate".

În plus, domnia sa a mai explicat că scăderile şi creşterile cazurilor de infectare cu noul coronavirus se întâmplă deoarece testările depind de anchetele epidemiologice care se fac şi de numărul persoanelor identificate ca fiind persoane contact, care au, de asemenea, anumite grade de risc de transmitere. "Doctorii înţeleg exact de ce se întâmplă aceast lucru şi nu sunt suprinşi de evoluţia numărului de cazuri", a subliniat Strinu Cercel.

Totodată, domnia sa a ţinut să precizeze că munca din ultimele luni a fost enormă şi s-a lucrat constant, fără oprire, foarte mulţi medici şi personal auxiliar au renunţat să se mai ducă acasă şi au rămas în spitale sau în locaţii puse la dispoziţie de autorităţi.

"Toate aceste măsuri au dus la diminuarea răspândirii transmiterii virusului, lucru care se vede în cifrele încurajatoare pe care le avem la nivel întregii ţări. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să spunem că am scăpat, pentru că acest virus va bântui încă multă vreme în populaţie", a evidenţiat Streinu Cercel.

Domnia sa a mai spus că un astfel de virus care are o astfel de manifestare de tip pandemic, cel puţin doi ani de zile va supravieţui printre noi. Însă, în momentul de faţă medicii sunt mult mai relaxaţi, nu pentru că am intrat în zona de relaxare, ci pentru că toată lumea a învăţat cum să folosească echipamentele de protecţie.

Directorul Institutului Matei Balş a mai afirmat că noile evenimente care au apărut - plecările la mare, la munte, la mall - sunt contacte cu potenţial de contractare a virusului, iar lumea trebuie să ştie că purtatul măştii va putea să facă diferenţa în lunile care urmează.

"De ce purtatul măşti? Pentru că acest purtat de mască, cum trebuie să acopere şi nasul şi gura, este esenţial", a susţinut Cercel, adăugând că este mult mai important să acoperim nasul decât gura.

De asemenea, Streinu Cercel a spus că sunt foarte importante igiena mâinilor, a feţei şi a nasului.

Întrebat de scurgerile de informaţii dintr-un raport întocmit de specialişti germani şi care spune că pandemia este o alarmă falsă, Streinu Cercel a spus că acest lucru este o prostie, martorii virusului fiind decesele provocate de acesta.

"Nu trebuie să ne jucăm de-a pandemia!", a fost îndemul Directorului Institutului Matei Balş.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. S-o ținem langa până în 2030 cu” pandemia” ȘI CU VACCINUL! CE AFACERI, CE DICTATURĂ!!! PLUS CĂ ÎN ROMÂNIA SUNT ARESTAȚI OAMENII ÎN SPITALE DACĂ SUNT ASIMPTOMATICI, NU RĂMÂN ACASĂ, DE CE, SĂ SE ÎNCARCE NOSOCOMIAL, SĂ FIE TRATAȚI DEȘI NU AU NIMIC! STALIN, HITLER ȘI BIG BROTHER REVIN ÎN FORȚĂ ÎN ROMÂNIA, O ȚARĂ FĂRĂ DREPTURILE OMULUI!!! ÎN MĂREȚELE SPITALE ALE PATRIEI UNDE SE VINDECĂ, PE ZECI DE MILE PĂTRATE, BOLI PRECUM CANCERUl, BĂTRÂNEȚEA, DIABETUL, BOLILE CARDIOVASCULARE (PLUS ALTE MII DE BOLI)! LOCURI EXOTICE CU MEDICI NEMOROCĂNOȘI ȘI ȘPĂGARI, CU PERSONAL MEDICAL DESPRINS DIN ”VOGUE”! HA, HA, HA, CE FRUMOS AR FI FOST!!! SĂ NU AI VACCIN CONTRA CANCERULUI ȘI BĂTRÂNEȚII DUPĂ O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ, SĂ VEZI ÎN CÂTEVA SPITALE DĂRĂPĂNATE, PLASATE ÎN LOCURI MOHORÂTE, FĂRĂ INSTRUMENTE DE VIITOR (UN LASER BIOLOGIC REGENERATOR, CEVA SĂ ADUCĂ AMINTE DE VIITOR), DREPT STATE OF THE ART, ASTA ÎNSEAMNĂ GÂNDIRE LIMITATĂ ȘI EȘECUL UNEI VIEȚI PETRECUTE ÎN VAN!!! DOAR MASS MEDIA LE ȚINE PARTEA, PENTRU CĂ OAMENII DE ACOLO AU PRIMIT CAȘCAVALETELE DE LA STAT!!! PS:VISURI, TATĂ, ROMÂNIA E O ȚARĂ DE DARK MEDIEVAL AGE! OR WHAT? SĂ NU-L MAI ASCULTĂM PE RAF, EL ARE CEVA CU TEHNICILE NKVD, CINE NU SE ACCEPTĂ ”ORDINELE” FUNCȚIONARILOR ORGANISMULUI POLITIC OMS TREBUIE DECLARAT NEBUN!!!( OMS-ul TREBUIE ÎNLOCUIT CU CEVA DE VIITOR, FĂRĂ CORUPȚIE POLITICĂ!!!) OARE CINE O FI NEBUNUL??? PENTRU GRIPA SEZONIERĂ EXISTĂ VACCIN, DAR TOT MOR ANUAL PESTE 500, 000 de OAMENI! AȘA CĂ? DE CÂND VREA OMS-UL SĂ FIE OAMENII LUMII SĂNĂTOȘI? CU CEI UN MILIARD CARE MOR DE FOAME EXISTĂ VREO AMELIORARE? MALNUTRIȚIA NU E TOT O BOALĂ? SĂ TERMINĂM DELIRUL!!!

  1. PERSONALUL MEDICAL SE COMPORTĂ, DE MULTE ORI, PRECUM STĂPÂNII DE SCLAVI CU SCLAVII!!! ”URINEAZĂ-TE, DOMNUL DR. NU ARE TIMP!!!” CINSTE EXCEPȚIILOR!!! DAR ACESTEA SUNT PUȚINE!!!

   Spitalele României (lumii) miroseau a moarte! Mai mulți mureau decât se vindecau! Veneau cu o boală minoră și ”se trezeau morți dimineața” (parafrază celebră) după tratamente!!!

  E o pandemie politica mondiala care are "obiective marete". Nu are cum sa fie la final. E doar inceputul.

  domnu Streinu, cat bani a facut fata matale din pandemie pana acum?

  Nu uitati ca dr. Streinu Cercel a incercat sa provoace o panica similara generalizata in popor si cu gripa aviara sau H1N1, daca va mai amintiti.. numai ca atunci nu erau planuri mondiale de sclavizare a populatiei globului cum sunt acum si am scapat.

  Dar si atunci epidemiologii Romaniei intrasera intr-o vrie de inebunit poporul cu virusul.... Cercel a chemat televiziunile sa-l vada cum vaccineaza oameni.. chestii din astea.. de globalisti tembeli.  

  1. daca-s trei nu tre' sa crezi, tu de boala te curezi, cu cirese cacareze !!!

   hai pashol na turbinca, Cristiane, cum ti-a dat drumu' din spitalu' cu nebunu' ? 

  Decriptarea e megagrea : actorii joacă tare ....

  Câți oameni nebuni care scriu tot felul de comentarii aberate...

  S au trezit toti nebunii acum sa îi conteste pe Dr Arafat și pe Prof Streinu Cercel , doi profesioniști dedicați, desăvârșiți care au făcut ceva pentru populația acestei tari. Câți dintre cei care denigreaza se pot mândri cu faptul ca au salvat măcar o viața??? Sa le fie rusine !

  1. 1, 451 morti de Covid-19 în 17 iunie 2020. Cel putin 4, 000 de morti din lipsa accesului la spitalele ocupate cu Covid-1, de alte boli!!!. 2016, morti din cauza bolilor de aparat circulator, 667, 8/100000 de locuitori,. tumori maligne, 231, 6/100000, boli aparat respirator, 65,2/100000. Număr de decese evitabile în 2016: 63166. Populația așteapta altceva decat spitale dezafectate de pe vremea lui Pazvante! Asteapta altceva decat racnetul asistentei care tine usa deschisa la toaleta sa-i spuna pacientei sau urineze la 5 minute dupa ce deja urinase pentru ca se grabeste doctorul! Asteapta vindecarea bolilor, inclusiv a cancerului!! Cancer de prostata, 39, 3/100000 de locuitori in 2016!!! PS: si altii au salvat de la moarte! Medici fara reprezentare publica sau care nu s-au dedat la obscure jocuri politice! Unde E SPITALUL NEAMULUI SA VINDECE O GRAMADA DE BOLI??? UN COMPLEX INTINS PE SUTE DE MILE PATRATE?

   ,,numeroase studii au incercat sa identifice si sa examineze misteriosul microb care ar produce raceala obisnuita....echipamentul optic sofisticat a permis descoperirea a sute de noi organisme care nu au putut fi legate direct de producerea racelii obisnuite.astazi (2005) se considera ca peste 200 de virusi diferiti produc simtomele racelii comune,rinovirusii,coronavirus ii,adenovirusii,coxsackievirus ii,echovirusii,orthomixvirusii (inclusiv virusii de tip A siB care produc gripa),paramixovirusii,enterov irusii samd.nu se poate identifica microbul care produce raceala comuna ptr.ca nu exista asa ceva.fiecare dintre microorganismele suspectate nu face decat sa se hraneasca cu mucusul produs de organismul care este atins de raceala comuna sau de alte boli mai grave,,si pot continua inca n cuvinte.cititi si intelegeti ,,vindecarea bolilor incurabile prin metode naturiste,, de m tombak.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro