VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / NICOLAE HÂNCU, PREŞEDINTELE FRDNBM:"Vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

Nicolae Hâncu

Nicolae Hâncu

"Cea ma bună luptă împotriva fricii este un comportament raţional"

Întrucât nu va exista o linie roşie care să despartă perioada de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 de perioada în care acesta va dispărea, vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul, potrivit domnului profesor dr. Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM).

Domnia sa spune: "Dorim ca această coabitare cu virusul să fie una de folos. Trebuie să adoptăm măsuri prin care să ne protejăm de virus. Virusul există, dar nu trebuie să cădem în greşeala în care au căzut unii psihologi, ameninţându-ne că este vorba de o frică la nivelul populaţiei, care produce stres. Nu suntem indiferenţi, dar nici nu trebuie să cădem în această frică. Cea ma bună luptă împotriva fricii este să ne comportăm absolut raţional în faţa unei condiţii pe care nu o putem elimina".

În situaţia dată, reprezentantul FRDNBM menţionează: "Propunem două categorii de măsuri, pe lângă cele economice sau din industria farma, pentru că este foarte important să ne adresăm persoanei, întrucât ea «încasează» loviturile virusului, dar şi ale unei economii care nu funcţionează corespunzător. Astfel, avem nevoie de o protecţie fizică, dar şi de o fortificare a organismului în faţa virusului. Prin protecţia fizică împiedicăm contactul cu virusul, ceea ce este un lucru esenţial. Este obligatoriu pentru noi, în toate circumstanţele. Regulile acestei protecţii sunt cele stabilite de specialişti şi ele se aplică peste tot în lume: noile obiceuri, care trebuie «să ne intre în sânge» prin repetiţie. Virusul a intrat în toate ungherele vieţii noastre, de aceea trebuie să ne ferim şi să aplicăm aceste reguli care fac parte din igienizare".

Pe partea de fortificare, dr. Nicolae Hâncu recomandă mişcarea zilnică şi, totodată, aduce în atenţie alimentaţia corectă, care "este garanţia sănătăţii". În opinia sa, alimentaţia pe care trebuie să o adoptăm este cea carpato-danubiană care este o adaptare a celei mediteraneene - cea mai sănătoasă din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro