Retail

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / CORALIA KREYER, ASOCIAŢIA DISTRIBUITORILOR EUROPENI DE MEDICAMENTE:"Ne dorim să vorbim despre beneficiile importurilor paralele asupra bugetului sănătăţii"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

Coralia Kreyer

Coralia Kreyer

Criza provocată de Coronavirus a demonstrat cât de dăunătoare pot fi restricţiile şi interzicerea exportului de medicamente, subliniază Coralia Kreyer, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Aceasta a menţionat: "Au existat mai multe cauze care au condus la scăderea accesibilităţii şi disponibilităţii medicamenteleor, precum şi la creşterea unor preţuri la medicamente în UE.

Mai multe state au recurs la interzicerea unor exporturi de medicamente, astfel încât peste 300 de categorii de medicamente au fost interzise la export în această perioadă, circa jumătate dintre ele având legătură cu Covid 19. Şi în România s-a întâmplat acest lucru, fiind restricţionate de la export toate medicamentele compensate. Ulterior, s-a revenit la această decizie. (...)

Criza Covid a demonstrat cât de dăunătoare pot fi restricţiile şi interzicerea exportului, care dacă sunt făcute disproporţional sau inutil sunt în detrimentul asigurării disponibilităţii acestor medicamente.

Ca sector al distribuţiei paralele, avem convingerea că exporturile paralele nu ar trebui să afecteze disponibilităţile, având în vedere cadrul legal, atât cel naţional, cât şi cel european, care spune că trebuie asigurat pacienţilor dreptul şi accesul la medicamente".

Conform domniei sale, majoritatea medicamentelor care au un risc de diponibilitate sunt cele generice sau cele ieşite de sub protecţia patentului.

Noul regulament european indică riscurile şi impactul asupra bugetului sănătăţii, vorbeşte despre accesul pacientului la inovaţie şi la facilitarea acesteia, dar şi a competiţiei în Europa, a mai spus doamna Kreyer, precizând că importul paralel este singura formă de competiţie asupra medicamentelor brevetate. "În România, încă nu au fost evaluate efectele benefice pe care acest import paralel l-ar avea asupra bugetului sănătăţii. Ne dorim să vorbim despre aceste beneficii, având în vedere presiunea care se pune pe bugetul sănătăţii. Ne dorim un cadru legislativ coerent, cu criterii specifice şi transparente, o evaluare clară a cauzelor riscurilor de disponibibilitate. Suntem siguri că restrictiile UE pot fi impuse atata vreme cât sunt proporţionale şi adecvate, pe baza unor criterii".

Coralia Kreyer a conchis apreciind că se urmăreşte ca medicamentele să circule liber în Europa, conform Tratatului european privind libera circulaţie a medicamentelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    1. Ich liebe dich, meine Kreyer !

      und eine paraflunsche nur ihre shutzen richtig !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

16 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9241
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0620
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5194
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7324
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8805

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro