Acţionarii Electrica au aprobat un dividend brut de 0,73 lei pe acţiune

T.V.
Piaţa de Capital /

Acţionarii Electrica au aprobat un dividend brut de 0,73 lei pe acţiune

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) Electrica SA, legal şi statutar întrunită astăzi, a aprobat, cu majoritatea voturilor exprimate, propunerea Consiliului de Administraţie privind repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2018.

Valorea totală a dividendelor brute va fi în sumă de 247.506.015 RON, valoarea dividendului brut pe acţiune în valoare de 0,73 RON, iar data plăţii dividendelor 24 iunie 2019, potrivit unui comunicat al Electrica SA remis, astăzi, Redacţiei noastre.

De asemenea, acţionarii prezenţi, reprezentaţi sau care au votat prin corespondenţă au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli aferent exerciţiului financiar 2019 şi situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2018, atât la nivel consolidat, cât şi la nivel individual.

A fost aprobată descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica pentru exerciţiul financiar 2018.

Acţionarii Electrica SA au respins propunerea de modificare a Politicii de Remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica, precum şi forma propusă a contractului de mandat pentru membrii Consiliului de Administraţie. Totodată, a fost respinsă propunerea de modificare a limitelor de remuneraţie pentru directorii executivi ai companiei.

A fost stabilită data de 7 iunie 2019 ca dată de înregistrare, dată la care va avea loc identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele AGOA Electrica, inclusiv dreptul de a beneficia de dividendem, arată sursa citată.

Acţionarii au stabilit 6 iunie 2019 ca dată de la care instrumentele financiare se tranzacţionează fără drepturile care derivă din AGOA Electrica.

Acţionarii au fost informaţi cu privire la prescrierea dreptului la dividendele aferente anului 2014, conform legii.

La sedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Electrica SA au participat personal, prin reprezentant sau au votat prin corespondenţă acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 27 martie 2019, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 73,46% din totalul drepturilor de vot şi de 72,00 % din capitalul social al societăţii.

Electrica SA informează acţionarii, investitorii şi publicul că raportul anual aferent anului 2018 va fi disponibil începând cu data de 30 aprilie 2019, conform sursei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS