GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ALEXANDRU MIHALCIUC, UIPATH"Sub 1% din companii ajung la IPO, în piaţa americană"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Sub 1% din companii ajung la IPO, în piaţa americană"

Mai puţin de 1% din companiile nou înfiinţate în Statele Unite ale Americii ajung să se listeze la bursă, a spus, ieri, Alexandru Mihalciuc, Global Head of Pre-sales UiPath, primul unicorn din ţara noastră, în cadrul evenimentului prin care s-au anunţat primele 10 start-up-uri din tehnologie care vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX, un program de mentorat şi accelerare de business.

Alexandru Mihalciuc a declarat: "Cred că ţara asta chiar are potenţialul de a deveni un nou Silicon Valley. Capitala IT a Europei s-a cam mutat de la Praga către Bucureşti, datorită talentului extraordinar şi poate a caracterului nostru. Ne-a plăcut mereu să studiem, să învăţăm de unii singuri, să căutăm, să ne descurcăm cumva. Poate că aşa ne-a învăţat şi societatea, să fim nevoiţi să supravieţuim într-un fel. Acum, pentru a transpune acestea într-o idee de business este nevoie de foarte multă rabdare. Trebuie să fim foarte conştienţi că odată ce am ajuns aici, abia începem să putem să facem un business (...). Este este foarte greu şi foarte puţini reuşesc. De asta cred că trebuie să avem foarte multă rabdare şi perseverenţă. Nu este vorba doar despre noroc, adică am avut o idee, am prins vânt în piaţă şi am urcat pe culmi. Există o reţetă a succesului. Noi am reuşit cu sfaturi, cu relaţii care au putut să ne ajute, să ne mentoreze, astfel încât să ajungem unde suntem (...). Şi chiar cred că noi, prin mai multe acceleratoare de afaceri, putem să dezvoltăm un Silicon Valley în România".

Reprezentantul UiPath a adăugat: "Câteodată este nevoie poate de mai bine de zece ani de muncă şi de foarte multe idei ratate pentru a avea una de succes. Procentajul de succes este foarte, foarte mic. Conform unor studii realizate pentru piaţa americană, mai puţin de 1% din companii ajung să deruleze un IPO (n.r. Ofertă Publică Iniţială)".

La Acceleratorul BCR-InnovX s-au înscris peste 200 de firme, din care juriul a selectat 54 care au fost eligibile conform criteriilor Acceleratorului. Firmele selectate au participat la evenimentele Fast Track Days, unde şi-au prezentat ideile de afaceri în faţa juriului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS