AURSF, DESPRE NEGOCIERILE CU BĂNCILE CARE AU CREDITAT ÎN CHF:"În prezent se analizează dosarele şi se identifică soluţiile în vederea lansării unei oferte"

Bănci-Asigurări /

"În prezent se analizează dosarele şi se identifică soluţiile în vederea lansării unei oferte"

AURSF: "Ne aşteptăm ca până la mijlocul lui iunie să primim oferte de la majoritatea băncilor" 

Echipa de Negociere formată din Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) şi liderii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF a finalizat prima etapă aprocesului de negociere cu băncile care au creditat în CHF în numele celor aproximativ 1.500 de membri care s-au înscris în acest demers, potrivit unui comunicat emis de AURSF.

"În urma eforturilor depuse, am reuşit să îi convingem pe reprezentanţii tuturor celor 7 bănci să se întâlnească cu noi şi să ne asculte punctul de vedere, ceea ce considerăm a fi un prim succes important. Săptămâna trecută ne-am întâlnit cu ultimele trei bănci (Piraeus Bank, OTP Bank si Bancpost).

Dar ceea ce este mai greu abia acum urmează, şi anume identificarea de soluţii viabile, împreună cu băncile care vor manifesta deschidere în acest sens, pentru cei pe care îi reprezentăm.

În acest moment, toate băncile cu care ne-am întâlnit au la dispoziţie, lista înscrişilor la negocieri, copii autentificate după procuri, precum şi toate variantele de soluţii pe care Echipa de Negociere le-a discutat în cadrul întâlnirilor. Solicitările noastre au fost clar exprimate, fundamentate şi aduse la cunoştinta fiecărei banci în parte.

La momentul actual, stadiul este acela de analiză a dosarelor şi identificarea soluţiilor în vederea lansării unei oferte. Am atras atenţia băncilor să nu impună soluţii proprii care nu au fost discutate şi agreate cu Echipa de negociereşi că vom veni cu modificări şi sugestii de îmbunătăţire, dacă este cazul, astfel încât oferta finală să fie una convenabilă pentru dumneavoastră.

În măsura în care va fi nevoie şi de alte întâlniri, în urma primirii ofertelor, pentru a clarifica anumiţi termeni sau pentru a rezolva anumite situaţii concrete, vom participa la o nouă rundă de discuţii.

Ne aşteptăm ca până la mijlocul lunii iunie să primim oferte din partea majorităţii băncilor. Le vom analiza cu celeritate şi vi le vom aduce la cunoştinţă în cel mai scurt timp posibil, cu plusuri şi minusuri, pentru a vă ajuta să luaţi o decizie în cunoştinţă de cauză", arată reprezentanţii împrumutaţilor în CHF la negocierile cu băncile.

Până la finalul procesului de negociere, AURSF va pune la dispoziţia împrumutaţilor în CHF înscrisurile ce ţin de procesul de negociere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS