Banca Transilvania a asigurat aproape jumătate din rulaj

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Banca Transilvania a asigurat aproape jumătate din rulaj

BET-FI, singurul indice în creştere 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat în teritoriul pozitiv ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, în contextul în care valoarea tranzacţiilor a fost de doar 20,82 milioane de lei, sub valoare medie zilnică consemnată în acest an, de 49,67 milioane de lei, iar circa 43% din lichiditatea înregistrată vineri a fost dată de transferurile cu titluri Banca Transilvania (TLV).

Din cadrul indicelui BET, care a marcat o scădere de 1,13%, doar şase dintre emitenţi au înregistrat creşteri ale cotaţiei, în condiţiile în care societăţile bancare şi societăţile din energie au consemnat, preponderent, scăderi.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio astfel de tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au descris ziua de vineri, în raportul zilnic al societăţii, astfel: "Majoritatea indicilor au închis ultima şedinta din această săptămână pe roşu, BET-NG având cea mai mare scădere, de 1,24%. BET-FI este singurul indice care a reuşit să închidă pe plus astăzi (n.r. vineri), cu o creştere de 0,3%. Valoarea tranzacţiilor este de 4,3 milioane de euro, lichiditatea rămânând la cote de avarie. TLV a asigurat astăzi (n.r. vineri) aproape jumătate din rulaj. Din cadrul indicelui BET, doi emitenţi s-au remarcat cu o creştere de peste 1%: SFG, cu o apreciere de 2,57% şi Medlife (M), cu o creştere de 1,85%. La polul opus se regăsesc TLV şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care s-au depreciat cu 2,39% şi respectiv 2,36%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,882 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 11,98 lei, valoarea transferată cu titlurile instituţiei bancare însumând doar 2,71 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 31,5 lei, în scădere cu 1,56%, pe fondul unei valori transferate de doar 2,14 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,892 lei/titlu, cu un avans de 0,22%, în contextul unui volum de numai 0,99 milioane de lei. 

Indicele BET Plus, care include în structura sa cele mai lichide 40 de acţiuni de la bursa noastră, a consemnat o scădere de 1,07%, în timp ce indicele extins BET-XT, care este compus din cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a încheiat ziua de vineri cu o scădere de 0,3%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Zentiva" (SCD): +7,18%

2. "Turism Felix" (TUFE): +6,47%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,99%

4. "Sphera Franchise Group" (SFG): +2,57%

5. "BRK Financial Group" (BRK): +2,22%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -5,88%

2. "Oltchim Râmnicu Vâlcea" (OLT): -4,03%

3. "Electroargeş" (ELGS): -3,4%

4. "IAR Braşov" (IARV): -3,21%

5. "Artego" (ARTE): -2,42%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS