BRUXELLES-UL AVERTIZEAZĂ:O amânare a Brexitului va avea "un cost economic şi politic"

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

O amânare a Brexitului va avea "un cost economic şi politic" a avertizat Bruxelles-ul, în timp ce premierul britanic, Theresa May, se pregăteşte să trimită o scrisoare Uniunii Europene (UE) prin care cere amânarea datei divorţului, relatează AFP.

Recunoscând că impsul în Parlamentul britanic în vederea ratificării acordului său privind ieşirea din UE a devenit o "criză", un purtător de cuvânt al Theresei May a anunţat că şefa Guvernului conservator "îi va scrie lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European (...) pe tema unei prelungiri a Articolului 50" al Tratatului de la Lisabona, în virtutea căruia s-a stabilit 29 martie ca dată a Brexitului, mai scrie AFP.

O schimbare a datei este necesar să fie aprobată de către cele două Camere ale Parlamentului britanic, a adăugat el, fără să precizeze durata amânării cerute UE.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier consideră că "o amânare este o prelungire a incertitudinii, ea are un cost politic şi economic". "Motivul, obiectivul acestei prelungiri (...) va condiţiona durata" unei amânări, a declarat el ieri, în faţa presei, după o reuniune, la Bruxelles, cu reprezentanţi ai Celor 27, conform AFP.

Cu nouă zile înaintea datei ieşirii din UE şi la trei ani după referendumul din iunie 2016 prin care s-a decis Brexitul, ţara şi Parlamentul rămân la fel de împărţite cu privire la formele pe care ar trebui să le ia divorţul - o ruptură clară şi o ieşire fără acord în ceea ce-i priveşte pe "Brexiter"-i sau un acord al retragerii şi relaţii strânse, mai informează presa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS