GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BVBBET-BK, singurul indice în scădere

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET-BK, singurul indice în scădere

Schimburile cu acţiunile Romgaz şi Banca Transilvania au dat aproape jumătate din rulajul de ieri  

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 44,71 milioane de lei, puţin peste valoarea medie a acestui an, de 40,98 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de marţi a pieţei, astfel: "Toţi indicii au închis în creştere, excepţie făcând BET-BK care s-a depreciat cu 0,07%. BET şi BET-FI au înregistrat cea mai mare apreciere astăzi (n.r. ieri), ambele urcând cu 0,40%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 9,6 milioane de euro, aportul schimburilor cu acţiunile Romgaz (SNG) şi Banca Transilvania (TLV) fiind de aproape 50%. Din compoziţia indicelui BET un singur emitent a crescut cu peste un procent, fiind vorba de Electrica (EL) care s-a apreciat cu 1,23%. La polul opus, scăderi de peste 1% au fost înregistrate de Conpet (COTE) -2,60%, Transelectrica (TEL) -1,88% şi Digi Communications N.V. (DIGI) -1,18%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de SNG, care au înregistrat transferuri în valoare de 13,02 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 36,3 lei/acţiune, în creştere cu 0,14%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TLV, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,455 lei/titlu, cu 0,61% peste referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 9,63 milioane de lei. 

Acţiunile EL au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 11,5 lei, pe fondul unei valori transferate de 5,88 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,26 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui volum de 2,8 milioane de lei. 

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o creştere de 0,4%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o apreciere de 0,37%. 

Indicele energetic BET-NG a urcat cu 0,23%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri ale pieţei noastre a avut o creştere de 0,33%.  

  Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,96%

2. "Amonil" (AMO): +3,57%

3. "SIF Transilvania" (SIF3): +2,66%

4. "Electrica" (EL): +1,23%

5. "Prebet" (PREB): +1,05%

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -5,88%

2. "Ves" (VESY): -2,82%

3. "Conpet" (COTE): -2,60%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -2,60%

5. "Zentiva" (SCD): -2,60%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS