Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

BVBRezultatele financiare pozitive duc indicii BVB pe plus

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rezultatele financiare pozitive duc indicii BVB pe plus

Indicele BET-NG, singurul coş de acţiuni în scădere 

Lichiditatea înregistrată în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 62,89 milioane de lei, nivel situat atât peste rulajul înregistrat în şedinţa precedentă, de 41,4 milioane de lei, cât şi peste media zilnică consemnată în acest an, de 52,4 milioane de lei, în condiţiile în care mai mulţi emitenţi au raportat vineri rezultate financiare preliminare preponderent pozitive.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au dominat, din nou, şedinţa de tranzacţionare, cu transferuri în valoare de 17,45 milioane de lei, deşi cotaţia emitentului a terminat ziua bursieră cu o scădere de 1,19% faţă de referinţa din ziua anterioară.

Indicele BET-FI a raportat cea mai bună evoluţie din rândul celor nouă coşuri de acţiuni de la BVB, pe fondul aprecierii cu 3,53% a titlurilor Fondul Proprietatea (FP).

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au des-cris şedinţa de tranzacţionare de ieri, astfel: "Evoluţii preponderent ascendente ale indicilor BVB. Singurul indice care a scăzut, vineri, este BET-NG, cu o retragere de 0,06%. Cel mai mult a avansat indicele BET-FI, cu o apreciere de 1,15%. Rezultatele financiare publicate astăzi (n.r. vineri) au fost factorii catalizatori pentru mai mulţi emitenţi. Astfel, Transgaz (TGN) a urcat azi (n.r. vineri) cu 1,97%, în timp ce acţiunile Romgaz (SNG) au scăzut cu 0,95%. O altă evoluţie foarte bună a fost cea a titlurilor FP, în contextul în care azi (n.r. vineri) a propus un dividend de 0,0903 lei/acţiune. Cea mai buna evoluţie a fost însă cea a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), acestea înregistrând un avans de 3,66%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,828 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNN, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 9,35 lei, valoarea transferată cu titlurile emitentului însumând 7,84 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,347 lei, cu 0,43% sub referinţa din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 7,69 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Transelectrica (TEL), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 21,8 lei/titlu, în scădere cu 1,58%, în contextul unui volum de 7,5 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregis-trată nicio tranzacţie.

Indicele BET, care include în structura sa cele mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa noastră, a consemnat o creştere de 0,2%, în timp ce indicele extins BET-XT, care este compus din cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o apreciere similară, de 0,17%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turbomecanica" (TBM): +13,96%

2. "Teraplast" (TRP): +3,92%

3. "Nuclearelectrica" (SNN): +3,66%

4. "Prebet" (PREB): +3,57%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): +3,53%

-----

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electromagnetica" (ELMA): -13,13%

2. "Armatura" (ARM): -10,71%

3. "Electroputere" (EPT): -10,53%

4. "Condmag" (COMI): -6,25%

5. "Turism Felix" (TUFE): -5,33%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS