BVBRulajul se menţine sub media anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulajul se menţine sub media anului

Scăderi pe linie pentru indicii bursei 

Valoarea înregistrată în cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s--a ridicat la 6,69 milioane de euro, peste cele 2,8 milioane de euro cât a fost suma transferurilor în ziua anterioară, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 9,6 milioane de euro.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction noetază: "Toţi indicii au înregistrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între - 0,13% pentru BET-FI şi - 0,38% pentru BET. Valoarea tranzacţiilor s-a îmbunătăţit semnificativ faţă de şedinţa precedentă, ajungând la 31,8 milioane de lei. Lichiditatea a fost din nou ajutată de aportul acţiunilor Banca Transilvania (TLV), care au contribuit cu 10,6 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, două acţiuni au închis şedinţa pe plus: Sphera Franchise Group (SFG), 0,8% şi OMV Petrom (SNP), 0,14%. La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate astăzi (n.r. ieri) de Digi Communications (DIGI), -2,19% şi Nuclearelectrica (SNN), -1,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, a căror cotaţie a coborât cu 0,48%, până la 2,08 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 12,7 lei, în stagnare, transferurile cu titlurile instituţiei de credit însumând 6,06 milioane de lei.

Acţiunile SNP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,35 lei, pe fondul unei valori transferate de 5,07 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua la preţul de 0,891 lei/titlu, în scădere cu 0,45%, rulajul cu titlurile FP fiind de 3,11 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titlurile BRD, la preţul de 12,72 lei, cu 0,16% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,35%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic, a coborât cu 0,34%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat o retragere de 0,26%, iar indicele extins BET-XT a coborât cu 0,32%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Oltchim" (OLT): +8,01%

2. "Oil Terminal" (OIL): +3,97%

3. "Patria Bank" (PBK): +3,86%

4. "Zentiva" (SCD): +3,72%

5. "Cemacon" (CEON): +2,50%

-------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prebet" (PREB): -2,24%

2. "Digi Communications" (DIGI): -2,19%

3. "Antibiotice" (ATB): -1,18%

4. "Bucovina Club de Munte" (BCM): -1,45%

5. "Altur" (ALT): -1,33%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS