GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Rulaj de numai 15 milioane de lei 

Valoarea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 14,96 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,1 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" avut loc un singur astfel de transfer, cu acţiunile Conted (CNTE), în valoare de 3,08 milioane de lei.

Tranzacţia a fost derulată la preţul unitar de 23 de lei, cu 1,71% sub referinţa din piaţa "regular".

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, şedinţa bursieră de ieri, astfel: "Săptămâna a debutat cu scăderi pentru toţi indicii bursieri. Variaţiile au fost cuprinse între -0,34% pentru BET-FI şi -0,06% în cazul BET-BK. Şedinţa a fost anemică, valoarea tranzacţiilor fiind de doar 3,2 milioane euro şi asta în contextul în care "deal-ul" cu titlurile CNTE a avut un aport de peste 20%. S-au remarcat, din cadrul indicelui BET, acţiunile Nuclearelectrica (SNN) +0,47% şi BRD Societe Generale (BRD) +0,45%. La polul opus avem acţiunile Electrica (EL) -0,74%, OMV Petrom (SNP) -0,53% şi Banca Transilvania (TLV) -0,43%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), cu transferuri în valoare cumulată de 1,95 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de gaze naturale fiind de 34,9 lei/acţiune, în creştere cu 0,14%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de SNP, care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 0,378 lei/acţiune, valoarea tranzacţionată cu titlurile companiei însumând 1,73 milioane de lei.

Acţiunile TLV au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,34 lei/titlu, cu 0,43% sub referinţă, transferurile cu titlurile instituţiei bancare însumând 1,62 milioane de lei.

Locul al patrulea a fost ocupat de acţiunile Antibiotice (ATB), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,484 lei, în creştere cu 0,83%, transferurile cu acţiunile producătorului de medicamente totalizând 1,09 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece companii ale pieţei noastre, cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,1%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o depreciere de 0,15%.

Indicele BET Plus, care include cele mai lichide 40 de titluri de la bursa locală, a înregistrat o retragere de 0,1%, în timp ce indicele energetic BET-NG a terminat ziua de ieri cu o scădere de 0,24%

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prefab" (PREH): +11,11%

2. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +9,25%

3. "Transilvania Broker" (TBK): +4,27%

4. "Vrancart" (VNC): +1,12%

5. "SIF Moldova" (SIF2): +1,09%

---

Topul celor mai mari scăderi

1. "Energopetrol" (ENP): -14,97%

2. "Electroargeş" (ELGS): -5,69%

3. "Aageş" (AAG): -5,52%

4. "Artrom" (ART): -5%

5. "Electroputere" (EPT): -4,55%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS