Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Valorea tranzacţionată urcă la 44 milioane de lei 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, deprecierile fiind cuprinse între 0,88% pentru BET-BK şi 0,26% pentru BET-FI, aceasta fiind cea de-a treia zi bursieră în care coşurile de acţiuni se depreciază.

Rulajul a fost de 44,56 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, de circa 28 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică înregistrată anul trecut, de circa 46 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Valoarea tranzacţiilor a fost de 9,5 milioane euro, din nou cu un aport substanţial din partea transferurilor cu acţiunile Banca Transilvania (TLV). Din cadrul indicelui BET, cinci companii au reuşit să închidă şedinţa în creştere. Un avans de peste un procent au înregistrat acţiunile Conpet (COTE) şi Transgaz (TGN), ambele cu +1,27%. La polul opus, patru companii au scăzut cu peste două procente: Transelectrica (TEL) -2,84%, Nuclearelectrica (SNN) -2,65%, MedLife (M) -2,57% şi Banca Transilvania -2,35%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,992 lei/acţiune, pe fondul unor transferuri în valoare de 18,49 milioane de lei. 

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,2995 lei, în stagnare, valoarea transferată cu titlurile societăţii petroliere însumând 6,63 milioane de lei. 

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 11,3 lei, înregistrând o scădere de 0,35%, pe fondul unei valori transferate de 4,32 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,886 lei/titlu, în creştere cu 0,11%, în contextul unui rulaj de 2,52 milioane de lei. 

Prin piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 3,26 milioane de lei, a fost realizată cu titlurile FP, la preţul unitar de 0,88 lei, cu 0,56% sub referinţa din piaţa "regular".

A mai fost derulat un transfer "deal" cu acţiunile TLV, la preţul de 1,996 lei/titlu, cu 2,16% mai mic decât reperul din piaţa "regular", valoarea schimbului fiind de 2,15 milioane de lei.

Tot prin piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie de 1,5 milioane lei cu acţiunile SNP, la preţul de 0,3 lei/unitate, cu 0,17% peste referinţă.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece companii de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,81%, în timp ce indicele BET-XT, care include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a consemnat o scădere de 0,75%.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a suferit o retragere de 0,8%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Oltchim" (OLT): +14,65%

2. "Electroputere" (EPT): +14,29%

3. "Condmag" (COMI): +12,90%

4. "Transilvania Broker" (TBK): +2,99%

5. "Aages" (AAG): +2,96%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Transelectrica" (TEL): -2,84%

2. "Patria Bank" (PBK): -2,74%

3. "Nuclearelectrica" (SNN): -2,65%

4. "MedLife" (M): -2,57%

5. "Banca Transilvania" (TLV): -2,35%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS