Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Candidaţii pentru Consiliul ASF sunt audiaţi în Parlament

Mihai Gongoroi, Teona Tomoiagă
Politică /

Candidaţii pentru Consiliul ASF sunt audiaţi în Parlament

Audierile candidaţilor s-au încheiat. Urmează votul în sală la care participă doar parlamentarii. 

------

Actualizare : Claudia Sava a renunţat la candidatura pentru vicepreşedinte piaţa de capital ASF, menţinându-şi candidatura pentru funcţia de membru neexecutiv.

Ovidiu Wlassopol (în prezent prim-vicepreşedinte ASF) şi-a depus candidatura pentru funcţia de membru neexecutiv în ASF.

Marius Vorniceanu (fost vicepreşedinte ASF pentru piaţa de asigurări) şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF.

Marcu Gheorghe, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv în consiliul ASF nu este prezent la audieri.

Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei utilizatorilor români de servicii Financiare (AURSF), şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de membru în Consiliul ASF. Acesta a afirmat că a lucrat în domeniul financiar, iar din 2006 coordoneaza activitatea unui portal financiar, Conso.ro

Alexandru Isar şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF.

Dobrescu Clelia Daniela şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF, menţionând că are studii economice şi că a lucrat peste zece ani în domeniul bancar, coordonând diferite departamente.

-------

Actualizare : Au început audierile pentru membrii neexecutivi ai consiliului ASF.

-------

Actualizare : Cristian Roşu, director al Fondului de Garantare a Asiguraţilor, este audiat pentru postul de vicepreşedinte în piaţa asigurărilor. Roşu a fost întrebat de către Claudiu Năsui dacă el consideră că operarea Windows şi Internet Explorer sunt aptitudini, având în vedere că aşa şi le-a notat în CV, însă Roşu a preferat să nu răspundă.

------

Actualizare : Cornel Coca Constantinescu este audiat pentru un mandat neexecutiv de vicepreşedinte ASF pe piaţa asigurărilor.

"În consiliu sunt propuneri ale sectorului în cazul NN", a răspuns Cornel Constantinescu privind amenda dată NN Pensii.

Întrebat cum a votat în cazul sancţionării NN Pensii, Coca a răspuns că întreg consiliul ASF a votat "pentru".

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank, a ales să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte pe piaţa asigurărilor.

"Creditul Ioanei Băsescu a fost aprobat de Banca Naţională a României", a răspuns Stamatian la o întrebare adresată de senatorul Daniel-Cătălin Zamfir.

Ovidiu Wlassopol a optat pentru funcţia de membru neexecutiv.

Mircea Ursache, actual vicepreşedinte ASF pentru piaţa de capital, este audiat, de asemenea, pentru funcţia de vicepreşedinte pe piaţa asigurărilor.

"Mai sunt lucruri de făcut, precum Contrapartea Centrală, pentru dezvoltarea derivatelor, eliminarea unei alte minciuni naţionale - cupoanele -, care stau în secţiunea I a Depozitarului Central, dar şi promovarea la statutul de piaţă emergentă".

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank, a optat să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte asigurări.

Mircea Oancea a rămas candidat pentru postul de membru neexecutiv, iar Claudia Sava, director al Direcţiei Supraveghere şi Control pentru piaţa de capital în ASF, a fost audiat pentru postul de vicepreşedinte al pieţei de capital ASF.

----

Actualizare : Marius Bota, care marţea trecută a anunţat că se retrage din cursa pentru funcţiile ASF, şi-a redepus candidatura şi este audiat.

El a ales să rămână la funcţia de vicepreşedinte al pieţei de capital din ASF, renunţând la candidatura pentru prim-vicepreşedinţia ASF. Lui Marius Bota i s-au adresat mai multe întrebări, printre care "Ce este Fondul de Compensare?". Bota a răspuns că Fondul de Compensare "se accesează în mod nediscriminatoriu de cei îndreptăţiţi, există o restricţie pentru investitorii instituţionali. Despăgubirea este plafonată la 20 000 de euro.

Radu Toia, unul dintre cei ce au optat pentru mai multe funcţii în Consiliul ASF, a ales să rămână doar în cursa pentru preşedinţia ASF, întrucât parlamentarii i-au cerut să aleagă o singură poziţie.

-------

Actualizare : Până acum, singurul candidat audiat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte a fost Doina Dascălu.

---------

Actualizare : Viorel Ştefan: "Consider că este necesară aşezarea ASF pe coordonate noi"

S-a încheiat şi audierea lui Viorel Ştefan, care a declarat că "este paradoxal, în condiţiile în care România este atractivă din punct de vedere investiţional, pieţele financiare nonbancare sunt în suferinţă şi au un grad scăzut de dezvoltare, cauzat de problemele structurale ale pieţelor (...). ASF poate juca un rol important şi consider că este nevoie de o aşezare a instituţiei pe noi coordonate".

"Piaţa de capital trebuie adusă la un nivel la care poate asigura un debuşeu pentru nevoile investiţionale ale fondurilor de pensii şi asiguratorilor".

"Piaţa AeRo, care trebuie să înlocuiască piaţa Rasdaq, ar trebui să aibă reguli de transparenţă. Din păcate, la noi, condiţiile de transparenţă împovărează societăţile listate. Convocarea unei Adunări Generale costă aproximativ 1000 de euro, cost mult prea mare pentru o companie mică".

Actualizare : Candidaţii vor fi audiaţi în ordine alfabetică, în acest moment fiind audiat Leonardo Badea. Aceştia au câte trei minute pentru prezentare, două minute pentru întrebările membrilor comisiilor şi trei minute pentru răspunsuri.

Procedura de selecţie prevede ca votul să fie secret.

Leonardo Badea a precizat că proiectul său de management urmăreşte protecţia consumatorilor, dezvoltarea pieţei financiare şi evoluţia ţării în construcţia europeană.

"Am un proiect de management bazat pe viziune. Avem nevoie de timp de continuitate, urmărim dezvoltarea pieţelor financiare, protecţia consumatorilor, construcţia europeană şi contribuţia noastră la construcţia europeană. Putem sprijini trecerea la statutul de piaţă emergentă, această problemă trebuie rezolvată de operatori şi de Bursa de Valori Bucureşti. Indicatorul de lichiditate trebuie îndeplinit pe doi ani, în prezent fiind îndeplinit pe un an. Sunt convins că piaţa de capital va îndeplini statutul de piaţă emergentă.

----

Actualizare : Şedinţa a început, Marius Budai fiind preşedintele de şedinţă. Iniţial, au fost 34 de candidaţi înscrişi, din care s-au retras doi, Călin Mihai Rangu şi Sorin Mititelu.

----

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, astăzi, începând cu ora 10,00, pe candidaţii înscrişi pentru a face parte, în următorii cinci ani, din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Comisiile pentru buget şi cele economice îi audiază pe candidaţii propuşi de partide pentru a ocupa cele nouă posturi din conducerea ASF. Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi - preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013, mai arată Agerpres.

Printre cei care şi-au depus candidaturile pentru şefia ASF se numără actualul preşedinte al Autorităţii, Leonardo Badea, şi vicepremierul Viorel Ştefan.

Vicepremierul Viorel Ştefan anunţa, în urmă cu două săptămâni, că şi-a depus candidatura pentru această funcţie. El preciza că, dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Săptămâna trecută, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, preciza, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că personal îl susţine pe Viorel Ştefan pentru această funcţie, dar că membrii CExN i-au atras atenţia că lui Leonardo Badea i s-a promis susţinere la ASF şi după interimat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Hai că Leo a ascultat și nu și-a luat crăvățica verde brotac la audieri. O are pe aia roșu-PSDist arătând ce îl recomandă pe el pentru ASF cu adevărat. Cică Viorel Ștefan știe ce e CAPM. Ciudat (cred că știa întrebarea de acasă, dar bravo). Sunt curios dacă cineva poate achiziționa presupusele manuale ale Universitarului Cu cioc valah Badea Leonardo că este "vinovat" că toți finanțiștii de top învăța din ele. Omu' ăsta nu are limite. Este un nimeni absolut de prin Târgoviște, lipitor de afișe PSD care si-a pus numele pe câteva fițuici de duzină scrise de seminaristele de la Valahia și are impresii de profesor universitar. Tu ești profesor mă impostorule?! Ai scris vreun articol ISI sau vreun articol care sa fie public internațional, nu în caricatura aia de Jurnal "condus" de tine? Rușine.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS