GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Comisia Europeană nu vede cu ochi buni economia noastră

D.I.
Macroeconomie /

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Raportul de ţară al Comisiei Europene (CE) oferă o viziune pesimistă asupra situaţiei macroeconomice a României, fiind puse într-un context nefavorabil, iar subestimarea unei tendinţe la nivel de prognoză poate manipula factorii economici dintr-o ţară, în contextul în care toate statele care au au făcut obiectul unei analize au fost încadrate în categoria statelor care se confruntă cu dezechilibre, a spus, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe organizate de reprezentanţa CE în România.

În februarie, în raportul de ţară, CE a avertizat că modelul de creştere economică a României, bazat pe consum, afectează capacitatea ţării de a ajunge la standardele de trai ale Uniunii Europene (UE) într-un mod sustenabil, iar încetinirea economică din 2018, cauzată de o încetinire a consumului, arată limitele acestui model, informează News.ro.

Ministrul consideră că raportul de ţară este în linie cu prognozele CE.

"Raportul de ţară pentru România oferă o viziune pesimistă asupra situaţiei macroeconomice interne şi este în aceeaşi linie cu prognozele Comisiei Europene, care s-au dovedit a fi foarte prudente de a lungul timpului", a spus ministrul.

Teodorovici a avertizat că previziunile economice pot influenţa pieţele şi sentimentul investitorilor.

"Am atras atenţia şi cu alte ocazii asupra faptului că previziunile economice au capacitatea de a influenţa pieţele şi sentimentul economic al investitorilor. De aceea, responsabilitatea faţă de datele publicate şi corectitudinea interpretărilor depăşeşte cu mult cadrul tehnic al acestei analize", a spus ministrul.

El consideră că subestimarea unei tendinţe la nivel de prognoză poate funcţiona în maniera profeţiei care se auto-împlineşte, manipulând factorii economici. În plus, el a atras atenţia că, potrivit CE, toate statele care au au făcut obiectul unei analize aprofundate au fost încadrate în categoria statelor care se confruntă cu dezechilibre.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Concluzia: romani, n-avem ce face, toate statele se confruntă cu dezechilibre.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS