Companiile din industria prelucrătoare - comenzi în creştere cu 13,3%

D.D.
Companii /

Companiile din industria prelucrătoare - comenzi în creştere cu 13,3%

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna aprilie, comenzi noi mai mari cu 13,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În martie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 2,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 13,3%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,3%), industria bunurilor de capital (+19,8%), industria bunurilor de uz curent (+10,3%) şi în industria bunurilor intermediare (+0,2%).

În primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 7,6%.

În 2018, comparativ cu 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 15,8%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS