Concediu de... eternitate

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Cititorii Ziarului Bursa au idei bine şi foarte clar formate despre ceea ce doresc şi aşteaptă. De la viaţă, în general, iar în particular, de la cei ce, aşa cum este cazul meu, au îndrăzneala să ia creionul în mînă, să scrie des-pre "lume", pretinzînd că servesc în primul rînd interesele lor, ale cititorilor, şi abia apoi pe pe cele ale gazetei ori pe cele particulare, proprii, ale truditorului pe cîmpul cu litere... că, de... şi el e om. Asta se vede, uneori, chiar foarte bine, evident... dar, ce zic eu... sare în ochi... din comentariile pe care cititorii le aştern în josul coloanelor cu cele cîteva mii de semne ale articolelor şi editorialelor pe care le semnez. Din cînd în cînd, simţul practic, exasperarea, speranţa care trebuie să se hrănească şi ea din ceva, ori cine ştie ce acces compulsiv de "utilitarism", îl împinge pe cititorul şi "stăpî-nul meu" să mă roage (foarte rar!), să îmi ceară... aşa... ca de la om la om... dar cam de sus (uneori!), să îmi pretindă ultimativ (...) să mai las teoria şi opiniile deoparte şi să fac şi eu ceva folositor societăţii. Să spun, acolo, în coloanele pe care, generos, mi le des-chide ziarul de două ori pe săptămînă, ceea ce ar trebui făcut pentru ca lucrurile, în ţărişoara noastră dragă, să meargă nu doar din rău în mai rău, ci, fie şi mai rar, dar măcar din cînd în cînd, să meargă, deci, ... spre bine. Nu mă supun poruncii foarte des, din motive de "filosofie a scrisului la gazetă", pe care nu este acum locul şi nici momentul să le discut dar, iată, azi mă conformez!

Într-un plan larg şi atotcuprinzător de asanare a moravurilor publice, mă refer aici la scena politică şi la actorii care o populează, în primele rînduri ale acestui încă nescris "Memorandum al Normalităţii pentru România", cred că ar fi deosebit de util să fie inclusă următoarea prevedere: "Instituirea prin lege, pentru orice ocupant al unei funcţii publice, elective şi neelective, suficient de înaltă, astfel încît deciziile lui influenţează viaţa (venit, proprietate, liberate, moravuri) a cel puţin o sută de cetăţeni, a drepului la «Concediul de Eternitate». Durata legală a concediului poate fi «o eternitate întreagă», respectiv «fracţiuni de eternitate», după caz, şi va fi stabilită, pentru fiecare beneficiar, prin votul direct al celor care depind de deciziile sale şi/sau au suferit direct/indirect consecinţele acestora, dar nu mai puţin de o sută de votanţi". Concediul se poa-te acorda din prima zi de lucru şi este obligatoriu după maxim doi ani de serviciu în funcţia publică respectivă. Cei ce beneficiază de concediul de eternitate pot reveni în funcţii publice, dar numai parcurgînd ierarhiile instituţionale, de jos în sus, pînă la orice treaptă, inclusiv cea mai înaltă, dacă nu primea-ză alte restricţii legal instituite prin hotărîri ale legilor pertinente ori prin hotărîri rămase definitive ale unor instanţe judecătoreşti. Pentru evidenţa centralizată a îndeplinirii obligaţiei la "Concediul de Eternitate" şi impunerea măsurilor necesare respectării prevederilor legale, se înfiinţează "Agenţia pentru managementul Eternităţii", cu atribuţii exclusive în acest domeniu. Posturile din schema agenţiei pot fi ocupate de şi numai de către roboţi specializaţi de tip HCR (human-robot collaboration). Roboţii vor fi dotaţi, obligatoriu şi suplimentar, cu "algoritmii de integritate" generaţi aleatoriu de un sistem de management şi control robotic, în întregime şi complet robotizat, care exclude în orice etapă şi în orice moment intervenţia umană. Pentru întreţinerea curentă şi reparaţiile de specialitate ale personalui robotic din Agenţia pentru managementul eternităţii se constituie Agenţia de service pentru roboţii agenţiei pentru managementul eternităţii, dotată exclusiv cu personal de tip robotic... etc... etc... etc. În condiţii de urgenţă şi/sau în lipsa fondurilor necesare creării şi menţinerii în funcţiune a instituţiilor de întreţinere şi service, înfiinţarea şi func-ţionarea lor pot fi suspendate pe termen limitat sau nelimitat. În acest din urmă caz, verificarea respectării prevederilor privind acordarea şi executarea concediilor de eternitate revine, ca responsabilitate legală, cetăţenilor care depind de sau care au suferit consecinţele deciziilor şi ale acţiunilor persoanei aflată în funcţia publică. Trăiască democraţia directă!!!

Cît despre beneficiile sociale ale Concediului de Eternitate aproape că nici nu mai este cazul să spun ceva. Închipuiţi-vă doar cum ar fi arătat viaţa dumneavoastră, a mea şi a noastră, dacă Dragnea ar fi plecat în concediu după numai un an de şefie la Teleorman. Nu mai auzea nimeni de el vreodată la Bucureşti! Ori dacă Dăncilă ar fi intrat direct în Concediu de Eternitate, pentru o Eternitate, după primul mandat în Parlamentul European, ori dacă Băsescu ar fi şi acum în Concediu de Eternitate, după mandatul de secretar de stat la Transporturi, din 1990, ori dacă Iliescu... etc... etc... etc...

Poate v-aţi întrebat: de ce ar trebui să se cheme Concediu de Eternitate? Simplu! Pentru ca toate personajele acestea care ne risipesc cu atîta neruşinare, violenţă şi lipsă de răspundere fărîma noastră de viaţă, să înveţe, încă de la început, că nici ei nu se află pe aici pentru Eternitate.

Opinia Cititorului ( 13 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Trebuie identificata modalitatea prin care politicienii sa poata fi trasi la raspundere de "angajator" (adica de romanii) atunci cand gresesc (asa cum orice alt roman este sanctionat atunci cand greseste la locul de munca sau pe strada sau oriunde in societate). In acest sens un prim pas ar fi obligativitatea rezultatului referendumurilor (acesta sa aiba rang de articol de Constitutie). De exemplu, daca la referendum s-a votat pentru Parlament cu 300 locuri, in mod obligatoriu incepand cu urmatoarele alegeri (cel tarziu, daca nu chiar cu urmatoarea legilatura i alegeri anticipate pana atunci), Parlamentul va avea 300 de bucati (nu le pot spune oameni). Daca la reerendum e va decide fara imunitate parlamentara, incepand de a doua zi niciun parlamentar nu va mai beneficia de imunitate si asa mai departe. Trebuie o lege a referendumului astfel incat sa poata fi puse mai usor in discutie si vot public, prin referendum, diverse aspecte legate de obligatiile si drepturile parlamentarilor (pe care acum si le stabilesc singuri ceea ce constituie un conflict cras de interese) mergand pana la destituirea presedintelui, a prim-ministrului etc. Altfel, astia din politica nu pot fi responsabilizati. Pe om il responsabilizeaza bunul simt (care nu exista in cazul politicienilor) sau teama de ceva (in cazul de fata, teama de a-si pierde functia si pozitia in societate).

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ... "energia" curge acolo unde se indreapta atentia! ... oare de ce viorel, vasilica, lenuta samd. "asociaza" succesul personal cu o personalitate publica ... iar danut, gheorgina, florica samd. "asociaza" insuccesul personal cu aceiasi personalitate?! ... apoi, noii "roboti" pot impacheta personalizat informatia ... doar ca deja ies rapoarte despre "meddling" ... acu n-o fi ajuns inca romanica acolo ... nici nu a fost nevoie ... tehnicile vechi au functionat "perfect" ... dublate si de insuccesurile predecesorilor ;) ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  A venit primavara; domnul Codita se distreaza! este un lucru imbucurator avand in vedere "optimismul" sau caracteristic.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu ai inteles..este vorba despre dezvoltarea si perfectionarea spirituala a elitelor politice sau nu. Asta este esenta si solutia tuturor problemelor, lipsa dezvoltarii spirituale!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  cosmoeniopsihologia generala ( cosmos- ordine, Lege, enio- schimb energo- informational, psihe- suflet, logos -stiinta) reprezinta Stiinta despre Om si Univers, ce stidiaza legitatea si mecanismele functionarii gandirii SM si GM, precum si a tuturor subnivelurilor constiintei in procesul schimbului energo/ informational a individului in interiorul sistemului propriu si in inafara lui: cu Pantul, Omul, societatea, toate formele de viata, Biosfera, Noosfera si Universul. Stiinta elaboreaza noi modele de gandire, curate ecologic, ce contin un potential informational- energetic ( resursa) de 100 la suta a sistemului uman, in comparatie cu modelele obisnuite, care contin 1,5-2 la suta. Aceste modele psihoinformationale de gandire super-puternice si de mare viteza accelereaza de sute si mii de ori rralizarea tuturor programelor de importanta vitala ale individului ( datorita deschiderii posibilitatilor), sporind, totodata, de multe ori, potentialul energetic al omului, ceea ce creeaza in complexitate, in sistemul acestuia, armonie, sanatate si longevitate. De asemenea cosmoeniopsihologia studiaza legitatile si mecanismele de functionare a capacitatilor, supra- capacitatilor si capacitatilor absolute la toate nivelurile de gandire ale omuluu si elaboreaza metode-expres pentru deschiderea, perfectionarea si utilizarea acestora. Aceste metodologii contribuie la autocunoasterea, autoperfectionarea, autorealizarea maxima deplina a persoanei, la prelungirea vieti i active, la cunoasterea Esentei Existentei, a Universului si Creatorului. Dipa cum au demonstrat cercetarile teoretice di experimentale, cosmieniopsihologia generala poate fi aplicata si asupra cercului larg al fenomenelor energo-informationale: 1.informational-psihologice, care includ toate procesele de percepere extrasenzoriala a informatiei: telepatia, clarviziunea, precognitia, psihometria, previziunea; 2. Energice, care reprezinta fenomene bio- si psihoenegetice, psihokinezia, poltergeist 3. Psihofiziologice: materializarea, dematerializarea, teleportarea, incarcarea, reincarnarea. Cam asa arata concediul de eternitate!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pamant... realizarea...dupa.. si...incarnarea.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cosmoeniopsihologia ca stiinta solutioneaza multe aspecte ale vietii si de aici deriva ramurile ei: 1 Cosmoeniopsihologia pedagogica studiaza particularitatile psihopedagogice si legitimitatile ptoceselor de educare si instruire. Elaboreaza metode intensive de educare, instruire si insusire a cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice, precum si merode de autoinstruire si perfectionare 2. Cosmoeniopsihologia medicala se ocupa de cercetarea tulburarilor si dereglarile psihice ale omului in cazul diverselor afectiuni, contribuind la elaborarea metodelor bioinformationale de diagnosticare a organismului, reabilitare si preventie. 3 Cosmoeniopsihologia artelor studiaza specificul activitatii de creatie in diferite domenii ale artei, particularitatile perceptiei de carre om a operlor de arta, efectueaza analiza eniopsihologica a influenteu acestor opere asupra dezvoltarii personalitatii. Elaboreaza noi metodologii psiho-informationale pentru dezvoltarea potentialului creativ al lucrarilor din cultura. 3. Cosmoeniopsihologia sportului- elaboreaza metode psihologice, pedagogice, parapsihologice pentru sel ectia si pregatirea spirtivilor in vederea atingerii celor mai inalte performante, fara a dauna organismului.4 Cosmoeniopsihologia sociala cerceteaza fenomenele si procesele, determinate de apartenenta omului la anumite grupuri sociale.Elaboreaza noi metodologii psiho-informationale verbale si nonverbale pentru solutionarea amiabila a tuturor problemelor sociale, in cadrul SMUC( Sistemului Mondial Unitar Cosmoumanist) 5 .Cosmoeniopsihologia dreptului se ocupa de studierea legilor spiritual- informationale ale construirii, dezvoltarii si perfectionarii sistemului constiintei umane si de transferare a legislatiei tuturor tarilor din lume in zona acestor legi umane. Elaboreaza recomandati si metodologii pentru orientarea treptata a Omului spre o noua baza legislativa, al carei etalon va fi reprezentat de legile construirii, dezvoltarii si perfectionarii sistemului constiintei umane. 6. Cismoeniopsihologia Mijloacelor de Informare in Masa se ocupa de studiere legitatii si mecanismelor de lucru ale diferiteloe tipuri de informatii SM si GM, aplicate in acest domeniu de activitate. Elaboreaza noi metodologii si mijloace de lucru cu diverse forme de informatie pozitiva, moral-spirituala si Absoluta, care conduc societatea spre progres si spre formarea unei culturi cosmoumaniste a Niului Secol de Aur al Creatorului.7. Eniogerpntologia se ocupa de studierea starii de sanatate a omului din punct de vedere informational, energetic si biofizic. Elaboreaza tehnologii psihoinformationale de prelungire a vietii active a omului... lista continua

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Am cerut acceptul sa prezint cartea dl profesor Ignatenko. Va mai impartasesc informatii dupa ce vin de la cursul din 29-31 martie. Am fost invitata de dl profesor sa particip. Adaug Cosmieniopsihologia militara, a varstelor, a culturii plantelor, Eniocosmologia. Eu sunt ff entuziasmata de aceasta oportunitate data de Univers mie, ca raspuns la visul vietii mele! Sunt sigura ca multi romani vor fi capabili sa traiasca conform celor 12 legi universale cosmoumaniste si vom putea forma orasele viitorului aici in gradina Maicii Domnului, Romania!!!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  MI-a placut foarte mult..e sugestiva! Ma bucur...!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Salomeeo, daca domn' profesor si-a luat concediu de eternitate, de ce nu-ti iei un concediu de maternitate, la cat te-a impresionat?. Pe bune.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   La 56 de ani nu e prea tarziu pentru asta, inca pot procea ca la 20 de ani, slava Domnului!! Am deja 8 copii!

   Eu, insa, prefer concediu de eternitate, ca domn profesor, sunt deja in el de la inceputul anului gratie dansului! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   procrea!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   La curs am aflat ca nu trebuie sa imi fie frica sa procreez la orice varsta. Pot procrea pana la 100 de ani!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS