Gala BURSA 2018

CONFERINTA "VIITORUL PIETEI DE CAPITAL ROMÂNESTI" - A VI-A EDITIE/MARIUS MOLDOVAN, "DEPOZITARUL CENTRAL":"BERD face un studiu privind reducerea Secţiunii I din Depozitarul Central"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"BERD face un studiu privind reducerea Secţiunii I din Depozitarul Central"

Banca Europenă de Reconstrucţie şi Dezvolare (BERD) a comandat un studiu, ca să găsească modalităţi pentru reducerea mărimii Secţiunii I a Depozitarului Central, în vederea creşterii lichidităţii pieţei, a declarat, ieri, Marius Moldovan, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central, în cadrul conferinţei "Viitorul pieţei de capital româneşti", organizată de "Ziarul BURSA".

Marius Moldovan a punctat că acest proiect urmăreşte o abordare comună a patru ţări. Astfel, în analiza consultantului, pe lângă România, se află Macedonia, Bulgaria şi Serbia, adică ţări care au şi ele câte o Secţiune I, ca urmare a Programelor de Privatizare în Masă.

Pe de altă parte, Marius Moldovan a punctat că, în ceea ce priveşte administrarea acestei secţiuni, din punctul de vedere al analizei cost-beneficiu, eforturile depuse de Depozitar se găsesc doar parţial în capacitatea acestuia de a obţine venituri de pe urma acestei activităţi.

Potrivit reprezentantului Depozitarului, ponderea veniturilor obţinute de entitate din administrarea acestei secţiuni este undeva în jurul a 30% din veniturile operaţionale.

Potrivit domnului Moldovan, în prezent, sunt înregistraţi 8,5 milioane de acţionari cu deţineri în Secţiunea I, faţă de 18,7 milioane de acţionari iniţiali.

Potrivit domniei sale, cei mai importanţi factori care au dus la diminuarea Secţiunii I sunt vânzarea de acţiuni, evenimentele corporative din viaţa emitenţilor (fuziuni, consolidări), transformarea emitenţilor în societăţi închise sau dizolvarea acestora, conştientizarea calităţii de acţionar şi asumarea rolului de investitor al BVB şi transferul portofoliului la broker, în Secţiunea II.

Marius Moldovan a menţionat că, în cea mai mare parte, datele persoanelor cu deţineri în Secţiunea I nu sunt actualizate.

În ceea ce priveşte beneficiile privind reducerea dimensiunii Secţiunii I, domnul Modovan a precizat creşterea eficienţei gestionării portofoliilor acţionarilor, precum şi creşterea numărului de acţionari care îşi pot încasa dividendele încă din ziua plăţii.

Investiţiile Depozitarului în infrastructură în ultimii trei ani sunt de aproximativ 350.000 euro +TVA.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită