DECIZIE DEFINITIVĂ A CURŢII DE APEL BUCUREŞTI:Amonil intră în faliment

M.G.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Curtea de Apel Bucureşti a decis intrarea în faliment a societăţii Amonil (AMO), potrivit unui comunicat al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), decizia fiind definitivă.

"În dosarul nr.1611/98/2014/a18, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VI-a civilă, ce are ca obiect apel împotriva sentinţei civile de deschidere a procedurii falimentului nr.281/F/22.02.2019, pronunţată de Tribunalul Ialomiţa - Secţia civilă, la data de 10.06.2019, instanţa de control judiciar a respins apelurile ca nefondate ceea ce presupune trecerea la procedura de faliment a debitoarei Amonil. Sentinţa este definitivă", se arată în raportul emitentului.

Decizia vine după ce în data de 26 martie, tot Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deschiderii procedurii generale de faliment faţă de Amonil până la soluţionarea definitivă a cererii de apel.

Amonil se afla în reorganizare judiciară la data de 22 februarie, data deciziei Tribunalului Ialomiţa de intrare în faliment şi dizolvare luată în dosarul de insolvenţă a companiei, la cererea formulată de administratorul judiciar Expert Insolvenţă SPRL.

Titlurile AMO au fost suspendate în 25 februarie de la tranzacţionare, înainte ca şedinţa de la BVB să înceapă. Instanţa a mai numit Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti drept lichidator judiciar provizoriu.

Compania a continuat să-şi adâncească pierderile în 2018, înregistrând la 31 decembrie venituri totale de 0,74 milioane de lei şi cheltuieli totale de 3,37 milioane de lei. Datoriile totale ale Amonil, potrivit raportului financiar preliminar pentru 2018, se ridică la 28,06 milioane de lei.

În data de 25 ianuarie anul curent, Tribunalul Ialomiţa a mai dispus în dosarul insolvenţei AMO emiterea de adrese către Comitetul Creditorilor pentru convocarea Adunării Generale a Creditorilor care să discute situaţia economico - financiară a societăţii şi faptul că creanţele creditorilor nu au fost satisfăcute decât într-o mică măsură, precum şi propunerea de trecere la faliment.

Comitetul Creditorilor s-a întâlnit ulterior, iar în data de 19 februarie a decis cu votul a 59,54% din creanţele cu drept de vot deţinute de cei prezenţi neaprobarea propunerii de intrare în faliment.

Cu toate acestea, în 22 februarie, instanţa a aprobat cererea administratorului judiciar şi a decis intrarea în procedura generală a falimentului Amonil dispunând şi dizolvarea societăţii.

Acţiunile Amonil au fost reluate la tranzacţionare în urma aprobării planului de reorganizare, în 2017, care a început să fie pus în aplicare începând cu data de 1 octombrie 2017, când au fost efectuate primele plăţi către creditori.

Amonil Slobozia este o societate comercială pe acţiuni cu capital privat, înfiinţată în anul 1991, în baza Legii nr. 15/1990, prin preluarea întregului patrimoniu al fostului Combinat de Îngrăşăminte Chimice Slobozia, şi are ca obiect principal de activitate, din 2009, producerea de energie electrică.

Structura acţionariatului la data de 31 decembrie 2018 este următoarea: Zalois Limited Belize - 32,19%, Jovline Limited Belize - 18,23%, Salink Limited Cipru, Nicosia - 10,77%; alţi acţionari persoane fizice şi juridice - 38,8%.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. IN CE TARA , NE-AM MAI NASCUT , SI NOI !!! CE USOR , E DE STRICAT , DIN FOTOLII , SPATIOASE , SI CALDUTE !!! CE USOR , E DE DAT CU CUTITUL !!! CE BINE E , SA TE CREZI , CA ESTI '''''' DUMNEZEU '''''' !!! DA , DIN PACATE , CAM TOTI CEI DIN SISTEMUL JUDICIAR , SI NU NUMAI EI , SE CRED NISTE DUMNEZEI !!! MAJORITATEA , PRACTIC , APROAPE TOTALITATEA CREDITORILOR , AU APROBAT , PE TIMPUL , SI PE BANII LOR , CONTINUAREA ACTIVITATII COMBINATULUI ; NICI PE TIMPUL LOR , NICI PE BANII LOR , 1 INSTANTA , HOTARASTE , PRACTIC , NIMICIREA ACESTUI COMBINAT ; SI FALIMENT , SI DIZOLVARE !!! PROBABIL CA TERENURILE , AU SI FOST DEJA ARVUNITE DINAINTE , PENTRU CINE STIE CE MAFIE IMOBILIARA !!! CE USOR E , DE FACUT RAU !!! DE RAU , O SA AIBE PARTE PANA LA URMA , SI CANALIILE ASTEA , IMPREUNA CU FAMILIILE LOR !!! CHIAR NU STIU , CA TOTUL SE PLATESTE , PANA LA URMA ???

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. CE BINE , E , SA HOTARASTI , PE BANII ALTUIA !!! CA JUDECATOR , NU TE SIMTI 1 DUMNEZEU ??? DISTRUGI 1 COMBINAT !!! CA ASA VREI TU !!! SI DE CE ??? PENTRU CA POTI !!! LA SFARSITUL PROGRAMULUI , IESI DIN CLADIRE , SI PLECI MANDRU , SPRE CASA !!! AM MAI FACUT 1 FAPTA BUNA !!! AM MAI DISTRUS 1 COMBINAT CAPITALIST , RAIOS !!! MOARTE LOR !!! DACA STAU BINE SA MA GANDESC , EU SANT LEGEA !!! EU SANT TARA !!! EU SANT : DUMNEZEU !!! AI , SA TRAIASCA , TOVARASUL LENIN !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS