DIN PROFITUL ANULUI TRECUT DE 20 MILIOANE LEIImpact Developer vrea să distribuie nouă milioane lei, ca dividende

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Conducerea Impact Developer & Contractor (IMP) a convocat acţionarii, pentru data de 24 aprilie, pentru a aproba repartizarea profitului realizat anul trecut, în sumă de 19,98 milioane de lei, din care 9,33 milioane de lei urmează să meargă către dividende, potrivit anunţului dezvoltatorului imobiliar postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Faţă de ultima cotaţie de ieri a titlurilor IMP, de 0,98 lei, randamentul brut al dividendului este de aproape 3,5%, în condiţiile în care dividendul unitar este de 0,034 lei.

Acţionarii Impact vor mai avea pe masă, în aprilie, aprobarea diminuării capitalului social al companiei, cu suma de 3,42 milioane de lei, prin reducerea numărului de acţiuni, de la 277,86 milioane de acţiuni la 274,44 milioane de acţiuni, ca urmare a anulării unui număr de 3,42 milioane de acţiuni proprii, dobândite de către societate.

Conducerea dezvoltatorului imobiliar mai propune implementarea

unui program de tip "stock option plan", ce are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de acţiuni cu titlu gratuit de către

angajaţii şi membrii conducerii societăţii pentru motivarea şi recompensarea acestora.

Potrivit convocatorului Impact, în cadrul programului, vor fi acordate drepturi de opţiune pentru un număr maxim de două milioane de acţiuni, din care angajaţilor li se va aloca cel mult un milion de titluri, directorului general maxim 0,23 milioane de titluri, iar membrilor Consiliului de Administraţie cel mult 0,77 milioane de titluri.

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar vor mai avea pe masă, spre aprobare, un program de răscumpărare pentru cel mult zece milioane de acţiuni, reprezentând maximum 3,6% din capitalul social, parţial pentru alocarea către angajaţi şi/sau administratori şi/sau directori ai societăţii, şi partial în scopul anulării lor şi reducerii capitalului social al Impact Developer & Contractor.

Preţul minim de achiziţie propus este de 0,6 lei/acţiune, iar cel maxim va fi egal cu valoarea cea mai mică dintre (a) 1,5 lei per acţiune şi (b)

valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi pretul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Valoarea agregată a programului de răscumparare este de până la cinsprezece milioane de lei, operaţiunea de piaţă urmând a se derula pentru o perioadă de maximum optsprezece luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,05% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,24% din capitalul dezvoltatorul imobiliar.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB este de 272,3 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS