Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

DIN PROFITUL PE 2018:Bermas propune distribuirea a 92% sub formă de dividende

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital /

Bermas propune distribuirea a 92% sub formă de dividende

Acţionarii producătorului de bere Bermas Suceava (BRM) sunt convocaţi, în data de 16 aprilie, pentru a aproba repartizarea, din profitul anului trecut de aproape 1,64 milioane de lei, a sumei de 1,5 milioane de lei sub formă de dividende, echivalentul unei cote de 92% din profit, se arată într-un raport al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea dividendului brut este identică cu cea de anul trecut, fixată la 0,07 lei/acţiune, care, raportată la ultima cotaţie din şedinţa din 7 martie, respectiv ultima zi în care s-au înregistrat tranzacţii cu titlurile BRM, de 1,16 lei/titlu, oferă un randament brut de 6%.

De asemenea, diferenţa dintre profitul realizat şi profitul distribuit acţionarilor va fi repartizată astfel: 96 mii lei la capitolul «rezerva legală de constituit», respectiv 35 mii lei la capitolul «alte rezerve».

Pe ordinea de zi a adunării se mai află şi aprobarea unui program de investiţii pentru anii 2019 - 2020, aprobarea unor plafoane pentru creditele necesare investiţiilor şi activităţii de producţie, cât şi stabilirea unui creditor.

Compania este deţinută în proporţie de 30,86% de către Asociaţia Victoria Bermas, în timp ce 20,80% aparţine asociaţiei Pas Bermas. O altă deţinere de 13,20% îi revine societăţii Vivat Construct, iar diferenţa de 35% se tranzacţionează liber la bursa locală.

Valoarea de piaţă a societăţii la BVB este de 25 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS