16 iunie 2016
 
Căzuți pe spate de admirație după o înfrângere cu Franța, am intrat direct în comă în urma egalului cu Elveția. Se "sparie gândul" la ce ne va păți inima în cazul unei victorii cu Albania. Mergând pe aceeași linie, dacă am pierdut evoluând bine și am scos un punct jucând mediocru spre prost, este evident că vom învinge doar evoluând penibil, așa cum am făcut-o în partea doua a meciului cu Elveția.
 
Exact când ne pregăteam să-i facem o statuie de chirpici generalului Iordănescu, pentru schimbările din unsprezecele de start, au venit 45 de minute negre, în care ghinionul și lipsa de inspirație și-au dat mâna cu o condiție fizică îndoielnică. Ieșirea lui Pintilii la pauză, forțată de o accidentare, ne-a dezechilibrat total axul central, iar ce a urmat intră în analele Euro 2016 în materie de lipsă de posesie a balonului. Prepeliță complet ieșit din joc și Keșeru prezent nemotivat minute bune, plus jucătorii de pe benzi, care păreau să alerge în nisip, au permis elvețienilor să aibă o posesie uriașă.
 
Cu obiective setate la nivelul minimei rezistențe, la finalul meciului jucătorii erau chiar mulțumiți de acest egal inestetic, am plasat toată greutatea calificării pe ultimul meci, cu Albania. Poate atunci, într-un moment de luciditate și curaj al băncii tehnice, vom juca cu tânărul Stanciu și bătrânul Sânmărtean, doi dintre jucătorii capabili să facă driblinguri fără să riște entorse și fracturi de coloană. Ne-am propus să nu pierdem și ne-a ieșit, să vedem ce ne iese când vom fi obligați să câștigăm. Ne luptăm cu Albania pentru locul 3, iar dincolo de orice interpretare, asta spune totul. 
 
  DAN NICOLAIE