22 iunie 2016
 
Trimiși în Franța de guvern, regină sau de extratereștri pentru că sunt verzi și ca să ne dea peste nas, fanii irlandezi (Irlanda și Irlanda de Nord) au reușit să atragă atenția întregii lumi asupra lor. E greu de crezut că un grup atât de mare de oameni strânși la un loc pot fi civilizați doar din convingere fără un interes sau o constrângere, dar din câte se pare așa sunt ei. Nu sunt violenți, au simțul umorului, cântă bine, sunt prietenoși, nu se supără și nu fac urât la înfrângere, irlandezii au predat, cei din Nord vor preda în continuare, o lecție de civilizație și omenie. Dacă nu știați, pentru asta a fost inventat fotbalul, ca spectatorii lui să se simtă bină împreună.
 
Poate și acesta a fost unul dintre motivele pentru care jucătorii Germaniei au făcut tot ce este omenește posibil ca să nu înscrie Irlandei de Nord mai mult de un gol și să nu-i avarieze prea tare golaverajul. Muller a reușit să ne prezinte toată paleta de ratări din careu, cu stângul, dreptul, cu capul, din plonjon, din alergare și de pe loc. Pe locul trei și cu trei punte, Irlanda de Nord a pășit deja în optimi, având în spate două echipe de pe locul trei din alte grupe cu golaveraj mai slab (Albania și Turcia) în timp ce Ucraina pleacă acasă cu zero puncte și zero goluri, probabil și-au terminat porția în amicalul cu noi.
 
Spania a gustat din cupa amară a înfrângerii, pe post de ospătar fiind ultra-ambițioasa echipă a Croației, care a demonstrat că are inclusiv rezerve de cinci stele. Turcia a reintrat în cărțile calificării, trimițând Cehia acasă, și așteaptă cu sufletul la gură meciurile de astăzi pentru a afla dacă merge mai departe sau merge acasă. 
 
  Dan Nicolaie