GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

FLORIN ROMAN (PNL):E absolut incredibil că încă nu a fost prezentat bugetul de stat

M.I.
Politică /

E absolut incredibil că încă nu a fost prezentat bugetul de stat

Vicepreşedintele liberal Florin Roman a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că este "absolut incredibil" că nici până la această oră nu a fost prezentat bugetul de stat pentru 2019.

"Îi cerem ministrului Teodorovici să vină cu bugetul de stat. E absolut incredibil. Nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani ca să vină atât de târziu cu bugetul. Eu am adresat o interpelare prin noiembrie şi mi-au spus că e o chestiune de câteva zile. Iată, suntem în ianuarie şi nu avem încă bugetul nici măcar trecut în şedinţă de guvern. Problema e cea pe care o ştie toată lumea: nu se pot încadra în ţinta de deficit", a spus liberalul Florin Roman.

De asemenea, vicepreşedintele PNL a susţinut că se aşteaptă ca 2019 să fie "un an al disponibilizărilor şi al concedierilor".

Florin Roman a menţionat că i-a adresat o interpelare ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în care a întrebat dacă confirmă numărul de 4.000 de posturi publice din administraţia centrală care urmează să fie desfiinţate.

"A evitat un răspuns direct. Nici nu a negat, nici nu a infirmat. În schimb, mi-a spus că ministerul Finanţele Publice, de exemplu, va reduce 102 posturi, de conducere şi de execuţie. Dacă e să facem un calcul, vedem că avem 28 de ministere ori o medie de peste 100 de persoane şi ajungem la 4.000 de persoane care urmează să fie disponibilizate", a susţinut Roman.

El a adăugat că Eugen Teodorovici "a învăţat politică" şi "nu mai vrea să-i dea afară, din pixul domniei sale", şi, prin urmare, a redus plafoanele cu cheltuieli de salarii pentru fiecare minister în parte, iar miniştrii, ca ordonatori de credite, răspund penal dacă nu se încadrează în acest buget.

"Practic, sunt nişte reduceri cam cu 20% ale cheltuielilor de personal pe fiecare minister în parte, iar cel care urmează să decidă disponibilizările este ordonatorul principal de credite, în speţă ministrul", a conchis Florin Roman.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS