ÎN 2019:Platforma de recrutare eJobs.ro a înregistrat aproximativ 450.000 de aplicări

A.P.
Companii /

Platforma de recrutare eJobs.ro a înregistrat aproximativ 450.000 de aplicări

Platforma de recrutare online eJobs.ro a înregistrat aproximativ 450.000 de aplicări de la începutul anului, din partea candidaţilor cu vârsta de peste 45 de ani, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Domeniile cele mai căutate de aceştia au fost retailul (care a adunat mai mult de 130.000 de aplicări), zona de prestări servicii (65.212 aplicări), construcţiile (aproape 56.000 de aplicări), transporturile, băncile şi serviciile financiare, industria alimentară şi auto.

Bogdan Badea, CEO eJobs România declară: "Urmează aplicările pentru joburile din producţie, ceea ce nu ne surprinde pentru această categorie de vârstă. Interesant este faptul că la foarte scurtă distanţă se află joburile din IT&C, un domeniu care, până nu demult, îi atrăgea aproape exclusiv pe tineri. Una dintre explicaţii este faptul că vorbim despre o zonă care a început să se deschidă foarte mult în ultimii ani inclusiv în direcţia reconversiei. Astăzi, nu mai este deloc ieşit din comun să vedem un programator junior la 45 de ani, care a intrat în acest domeniu după 20 sau 25 de ani petrecuţi într-o industrie complet diferită".

În ceea ce priveşte departamentele în care îşi doresc cel mai mult să lucreze candidaţii de peste 45 de ani, primul loc în top este ocupat de vânzări. Urmează departamentele administrativ / logistică, relaţii clienţi / call center, financiar / contabilitate şi transport / distribuţie. Aproape 40.000 de aplicări au fost depuse pentru un job de manager, de la începutul anului, se mai anunţă în comunicat.

În acest moment, din cei peste 4 milioane de candidaţi activi în baza de date eJobs, aproximativ 730.000 au vârsta de cel puţin 45 de ani. În primele 6 luni ale anului, aceştia au aplicat, în medie la 9 joburi, dinamica fiind similară cu cea de anul trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS