Tribunalul Cluj a respins, săptămâna trecută, ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de acţionarul Dan Paul, în contradictoriu cu Cemacon (CEON), legată de constatarea nulităţii deciziei acţionarilor, din 24 martie 2014, cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, reiese dintr-un raport remis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Este vorba despre măsura de reducere a capitalului social al producătorului de materiale de construcţii de la 26.287.248,6 lei la 525.796 lei, operaţiune ce a făcut parte din procesul de restructurare al companiei, în urma căreia fondul Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A.,
a intrat în acţionariatul Cemacon, după preluarea unor credite ale societăţii de la BCR.
Potrivit lui Dan Paul, care este şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor, decizia acţionarilor din 2014 a fost luată cu încălcarea flagrantă a dispoziţiilor Legii Societăţilor Comerciale 31/1990.
Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a invocat că nu a existat o convocare şi o decizie a acţionarilor anterioară diminuării capitalului societăţii, cu privire la dizolvarea societăţii. Totodată, Dan Paul susţinea că situaţiile financiare ale companiei nu au făcut dovada condiţiei referitoare la diminuarea activului net sub jumătate din capitalul social subscris. În plus, potrivit acţionarului Cemacon, compania nu avea situaţii financiare aprobate prin AGA pentru anul 2013, la momentul deciziei diminuării capitalului social.
Cemacon este controlată în proporţie de 90% de Dragoş şi Adrian Pavăl după ce, recent, aceştia au achiziţionat, prin Dedeman, un pachet de 2,54% din capitalul producătorului de materiale de construcţii.
În data de 21 mai, fraţii Pavăl mai cumpăraseră, tot prin Dedeman, un pachet de 31,2% din CEON chiar de la Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A., fondul ieşind astfel din acţionariatul companiei.