ÎN PERIOADA 14 - 16 NOIEMBRIEBanca Transilvania şi-a răscumpărat 1,35 milioane de acţiuni

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Banca Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent de la bursa locală, şi-a răscumpărat în cele trei şedinţe de tranzacţionare din intervalul 14 - 16 noiembrie acţiuni în valoare de 3,19 milioane de lei, se arată într-un raport al instituţiei bancare publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acestea sunt primele achiziţii din programul de răscumpărare pentru cel mult 10 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 0,24% din capitalul social al emitentului, demarat de emitent în data de 13 noiembrie.

Cele 1,35 milioane de acţiuni proprii au fost achiziţionate la preţuri cuprinse între 2,3596 şi 2,3651 de lei pe titlu.

Cele 10 milioane de acţiuni sunt doar o parte dintr-un total de 35 de milioane de acţiuni TLV aprobate pentru a fi răscumpărate (0,8% din capitalul social) prin decizia acţionarilor din Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din aprilie 2018.

Din rulajul zilei bursiere din 14 noiembrie, de 1,52 milioane de acţiuni, răscumpărările au însemnat 0,51 milioane de titluri, iar din volumul din 15 noiembrie, de 0,7 milioane de unităţi, achiziţiile realizate de bancă reprezintă 0,39 milioane de acţiuni. Din rulajul de 1,29 milioane de acţiuni consemnat în 16 noiembrie, 0,44 milioane de titluri reprezintă cumpărări de acţiuni proprii.

După primele nouă luni ale anului, Banca Transilvania a consemnat la nivel de grup un profit net consolidat de 1,241 miliarde de lei, din care cel al instituţiei de credit se ridică la 979,06 milioane de lei.

Raportat la preţul de închidere din data de 16 noiembrie, de 2,35 de lei, valoarea de piaţă a emitentului la bursă este de 11,3 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS